Basket Talk

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 69-67: Το έχασαν ξανά μέσα από τα χεριά τους οι «ερυθρόλευκοι»! (video)

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 69-67: Το έχασαν ξανά μέσα από τα χεριά τους οι «ερυθρόλευκοι»! (video)
Η Βίρτους Μπολόνια έβγαλε αντίδραση την κρίσιμη στιγμή και με καθοριστικό τον Ντάνιελ Χάκετ στα τελευταία δευτερόλεπτα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με 69-67 κόντρα στον Ολυμπιακό που συνεχίζει να προβληματίζει.

H Βίρτους φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στη Μπολόνια για την 15η στροφή της EuroLeague στην πρώτη αναμέτρηση της «διαβολοβδομάδας».

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς με ένα γρήγορο 0-6 σερί για να έρθει ο Κορντινιέ μειώνοντας στο 4-6 για τους φιλοξενούμενους με «γκολ-φάουλ».

Ο Άλεκ Πίτερς και ο Μουστάφα Φαλ ήταν αυτοί που κυριαρχούσαν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχοντας 5/5 από το δίποντο. Παρά την δυσκολία στην ευστοχία από την περιφέρεια, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το πάνω χέρι με τη Βίρτους να έχει μόνο τον Κορντινιέ να… παλεύει.

Μετά από ένα σερί 7 άστοχων τριπόντων ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έβαλε το πρώτο για τον Ολυμπιακό με τον Ίγκνας Μπραζντέικις να ακολουθεί δίνοντας στην ομάδα διψήφια διαφορά στο ματς μετά από το σερί 0-8 που έτρεξαν (17-27).

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα κι έτσι βρήκε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν ο Φιλίπ Πετρούσεφ για να σημειώσει τους πρώτους του πόντους με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ο «x-factor» που τον οδήγησε σε αυτή τη διαφορά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (28-41).

Μετά την ανάπαυλα, η Βίρτους επέστρεψε αποφασισμένη να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να τελειώσει το ματς γι’ αυτό μπήκε στο ματς με πατημένα τα… γκάζια τρέχοντας ένα σερί 11-5 (40-45). Ο Αϊζάια Κάνααν «πυροβόλησε» από τα 6.75 για να δώσει ξανά «ανάσα» στους Πειραιώτες.

Η Βίρτους κάλυπτε σιγά σιγά μέρος της διαφοράς, αλλά ο Ολυμπιακός καλά κρατούσε ακόμα κι αν είχε σκοράρει λίγους πόντους στην περίοδο. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που είχε κάνει αμυντικά έχοντας καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τον σκόρερ της Βίρτους, Τόκο Σενγκέλια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά αβίαστα λάθη στην τελευταία περίοδο με τον Ντόμπριτς να φτάνει το παιχνίδι στο καλάθι (60-62) 5 λεπτά πριν τη λήξη.

Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έβαλε τον Ολυμπιακό στο +5, όμως οι Χάκετ και Σενγκέλια μείωσαν στον… πόντο (64-65).

Ο Όγκνιεν Ντόμπριτς ήταν αυτός που έδωσε την κρίσιμη στιγμή το προβάδισμα στους Ιταλούς με 2:30 να απομένουν στο χρονόμετρο (67-65).

Ο Ντάνιελ Χάκετ αποτέλεσε τον παράγοντα «x» για τους γηπεδούχους γράφοντας το 69-67, ενώ κέρδισε και το επιθετικό φάουλ από τον Γουόκαπ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, που πραγματοποίησε μία αποκαρδιωτική εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 28-41, 47-57, 69-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0