Basket Talk

Τουρκ Τέλεκομ – Άρης 85-94: Δίκαιη νίκη με... άλμα πρόκρισης με «καυτούς» Τζόναθαν και Τολιόπουλο!

Τουρκ Τέλεκομ – Άρης 85-94: Δίκαιη νίκη με... άλμα πρόκρισης με «καυτούς» Τζόναθαν και Τολιόπουλο!

Με τέτοιον Βασίλη Τολιόπουλο και απόλυτο συμπαραστάτη τον Τζόναθαν Σταρκ στο ντεμπούτο του, ο Άρης δεν γινόταν να μην φύγει νικητής από την Άγκυρα, όπου επικράτησε της Τουρκ Τέλεκομ με 85-94.

Η Τουρκ Τέλεκομ υποδέχτηκε τον Άρη για τις ανάγκες της 12ης αγωνιστικής του EuroCup.

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση παίρνοντας γρήγορα κεφάλι στο προβάδισμα με τον Βασίλη Τολιόπουλο και τον Ρόμπερτς  Μπλούμπεργκς να είναι «ζεστοί» (12-20).

Με τον Γουάλας, οι γηπεδούχοι κατάφεραν όχι μόνο να πλησιάσουν τον Άρη, αλλά και να τον περάσει (33-32) με 5 λεπτά να απομένουν μέχρι οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Οι Τολιόπουλος και Μπλούμπεργκς μαζί με την σημαντική βοήθεια από τον Λευτέρη  Μποχωρίδη ήταν αυτοί που συνέχιζαν σε ψηλό τέμπο για τους Θεσσαλονικείς για να κλείσουν το εικοσάλεπτο και να βρίσκονται μπροστά (41-46).

Μετά την ανάπαυλα, ο Άρης με τη βοήθεια του Γκάλινατ διατήρησε έφτασε σε ένα προβάδισμα ασφαλείας 7 πόντων (49-56), όμως ο Γουάλας πίεζε για λογαριασμό της Τουρκ Τέλεκομ μένοντας μονάχα μία «ανάσα» πίσω (59-61).

Από το τέλος της τρίτης περιόδου και στις αρχές της τέταρτης η ομάδα του Ηλία Καστρίτη με τον Τζόναθαν Σταρκ και τον Γκάλινατ έτρεξαν ένα σερί 8-0 για να πάρουν διψήφια διαφορά στο ματς (59-69).

Ο Σταρκ και ο σχεδόν... διπλός Τολιόπουλος είχαν «ζεσταθεί» πολύ φτάνοντας τον Άρη στο +18 (62-80) σε μία καθοριστική στιγμή 6 λεπτά πριν το τέλος.

Από εκεί και έπειτα όλα είχαν κριθεί για τους Θεσσαλονικείς που πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-46, 59-66, 85-94

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0