Basket Talk

Ολυμπιακός: Αήττητος κόντρα στη Βίρτους και σε πλεονεκτική θέση απέναντι στη Βιλερμπάν, όμως πρέπει να… προσέξει!

Ολυμπιακός: Αήττητος κόντρα στη Βίρτους και σε πλεονεκτική θέση απέναντι στη Βιλερμπάν, όμως πρέπει να… προσέξει!
Ο Ολυμπιακός θα κάνει δύο στάσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει με περίσσια σοβαρότητα γιατί από τη μία μιλάμε για τη φετινή έκπληξη της EuroLeague και από την άλλη έχουμε μία ομάδα που «καίγεται» για την εντός έδρας νίκη.

Ο Ολυμπιακός έχει δύο σημαντικά ταξίδια σε αυτή την «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί στην EuroLeague και είναι χρέος του να κάνει μία ανακατάταξη και να αναθεωρήσει λίγο τα πράγματα μετά από την ήττα από τη Βαλένθια απέναντι στην οποία έμεινε και πολύ χαμηλά στο σκορ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται πλέον στο 7-7 της βαθμολογίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ψάχνει μόνο νίκες στην Γαλλία και την Ιταλία που επρόκειτο να επισκεφθεί.

Σίγουρα θα βγάλει αντίδραση, αλλά τόσο η Βίρτους Μπολόνια, που έχει ένα εντελώς νέο «πρόσωπο» τη νέα χρονιά, όσο και η Βιλερμπάν στο νέο της φαντασμαγορικό γήπεδο, δεν αποτελούν εύκολες αντιπάλους.

Πρώτη στάση των «ερυθρόλευκων» είναι στην όμορφη Μπολόνια, όπου και θα αντιμετωπίσουν την ανανεωμένη Βίρτους που φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και φιλοδοξεί να παραμείνει εκεί.

Με τον Λούκα Μπάνκι στο… τιμόνι της, όσοι άπιστοι δεν φαντάζονταν την εξέλιξη της ιταλικής ομάδας τώρα πρέπει σίγουρα να πιστέψουν! Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής EuroLeague έχοντας ρεκόρ 10-4, σε αντίθεση με πέρυσι τέτοια εποχή που το ρεκόρ της ήταν 8-6.

bqnki.jpg

Με εξαίρεση την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Ζάλγκιρις, το γήπεδο της Βίρτους αποτελεί απόρθητο φρούριο, όπου οι ομάδες δεν καταφέρνουν να… δραπετεύσουν. Παράλληλα, έχει τον Τόκο Σενγκέλια να πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με μέσο όρο 17.2 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ, ενώ ο Μάρκο Μπελινέλι προσφέρει κι αυτός σημαντική βοήθεια με την εμπειρία του. Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να αποδοθεί στον Πολονάρα που νίκησε τη «μάχη» με τον καρκίνο και επέστρεψε στα παρκέ.

birt.jpg

Αναφορικά με την σχέση της Βίρτους και του Ολυμπιακού, τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα για τους Ιταλούς. Οι Πειραιώτες είναι αήττητοι σε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι οποίες είναι 8 στο σύνολο. Βέβαια δε μιλάμε για την ίδια Βίρτους με πέρυσι, αν και έδειχνε και τότε πως το… πάλευε, γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με το… μαχαίρι στα δόντια στο συγκεκριμένο ματς για να αποδείξει ότι δεν τον πήρε από κάτω η προηγούμενη κακή εμφάνιση.

5752535-1.jpg

Επόμενη στάση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι την Παρασκευή (22/12) η Λυών για το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής απέναντι στη Βιλερμπάν του «εκρηκτικού» Τζιανμάρκο Ποτσέκο.

Ο Ολυμπιακός θα επισκεφτεί το νέο γήπεδο των Γάλλων, το οποίο όπως δήλωσε και ο Εργκίν Αταμάν δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολη έδρα για τους αντιπάλους τους.

Η Βιλερμπάν συνεχίζει να απογοητεύει ακόμα και μετά την αλλαγή προπονητή, με την αντικατάσταση του Τι Τζέι Πάρκερ από τον Ποτσέκο, έχοντας ρεκόρ 2-12 στην βαθμολογία της διοργάνωσης.

kkk.jpg

Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση Βιλερμπάν δεν είναι όμως αυτό. Οι Γάλλοι δε μετράνε καμία απολύτως εντός έδρας νίκη φέτος και το αρνητικό σερί δεν σταματάει εδώ. Δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη στο σπίτι τους από τις 26 Ιανουαρίου του 2022 και το 91-77 επί της Φενέρμπαχτσε στην 21η αγωνιστική. Άρα, εδώ και 13 διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις (6 πέρυσι και 7 φέτος) η Βιλερμπάν έχει γνωρίσει την ήττα.

Όπως είναι φυσικό η ομάδα του Ποτσέκο θα ψάξει πάση θυσία τη νίκη, αφού θέλει διακαώς να «εγκαινιάσει» και το νέο της γήπεδο την LDLC Arena με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν τόσο από το πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Βίρτους, όσο και από το αντίστοιχο της Βιλερμπάν από τη Μονακό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα των τελευταίων ημερών ακόμη κι αν έχουν ένα δύσκολο έργο μπροστά τους το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0