Basket Talk

Ολυμπιακός – Βαλένθια 56-63: «Πλήρωσε» την αστοχία του κι ας έβγαλε αντίδραση στο τέλος! (video)

Ολυμπιακός – Βαλένθια 56-63: «Πλήρωσε» την αστοχία του κι ας έβγαλε αντίδραση στο τέλος! (video)
Σ' ένα ματς που η αστοχία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ολυμπιακός αδυνάτισε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Βαλένθια και πραγματοποίησε μία καθόλου ικανοποιητική εμφάνιση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του στην EuroLeague σε 7-7. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις μία... αναλαμπή στα τελευταία τρία λεπτά του ματς, αλλά δεν ήταν αρκετή για να διεκδικήσουν και τη νίκη (56-63).

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Βαλένθια για τις ανάγκες της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague σε μία μέρα που… θα σημαδευόταν από το ντεμπούτο του Φιλίπ Πετρούσεφ με τα «ερυθρόλευκα», αλλά το ματς είχε άλλα... σχέδια.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα σερί 0-5 βάζοντας από την αρχή ψηλά τον πήχη της δυσκολίας στον Ολυμπιακό που αντιλήφθηκε ότι δεν επρόκειτο για έναν εύκολο αντίπαλο.

Αμέσως οι Πειραιώτες βρήκαν τις απαντήσεις τους μ’ ένα 12-0 σερί δια χειρός Κάνααν, Γουόκαπ και Παπανικολάου, ωστόσο ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν πολύ αργός.

Με τρία λεπτά και 25 δευτερόλεπτα για τη λήξη της πρώτης περιόδου έκανε την εμφάνισή του ο Φιλίπ Πετρούσεφ για πρώτη φορά φορώντας τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Η Βαλένθια ξαναβρήκε τα… πατήματά της με τη βοήθεια του Στέφαν Γιόβιτς, ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο με έξι λάθη.

Η δεύτερη περίοδος μόνο αρνητική «γεύση» μπορούσε να αφήσει στην ομάδα του Πειραιά, αφού οι «νυχτερίδες» εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του Ολυμπιακού και με έμφαση στην άμυνα πέρασαν μπροστά.

Συγκεκριμένα, ο Γιόβιτς με «γκολ-φάουλ» έκανε το 19-23 με τον Πουέρτο να ακολουθεί από τα 6.75 κάνοντας το 19-26.

Η Βαλένθια έχτισε ένα σερί 0-9 δείχνοντας πως είναι εδώ με τη βοήθεια του Ίνγκλις (19-28). Ο Ίγκνας Μπραζντέικις προσπάθησε να κόψει το επιθετικό κρεσέντο των φιλοξενούμενων όμως ξανά από την περιφέρεια ο Ίνγκλις «πυροβόλησε» για να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα 9 πόντων (26-35).

Έτσι όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνεχίστηκε το παιχνίδι μετά την ανάπαυλα. Ο Γιόβιτς ήταν αυτός που έδωσε στους φιλοξενούμενους διψήφιο προβάδισμα 11 πόντων (26-37).

Με καλάθι και φάουλ ο Μουστάφα Φαλ προσπάθησε να… ξυπνήσει τον Ολυμπιακό που αντιμετώπιζε μεγάλη αστοχία ειδικά από την περιφέρεια και δεν έδειχνε να βρίσκει τρόπους να αντιδράσει σ’ ένα ματς που το «κακό» μπάσκετ πρωταγωνιστούσε (31-43).

Με τη Βαλένθια στο +12, ήρθε ο Τόμας Γουόκαπ με το δικό του 5-0 σερί (36-43) για να δώσει ώθηση στην ομάδα του την στιγμή που υστερούσε όμως στα ριμπάουντ αδυνατώντας να πάρει κατοχές.

H αρνητική εικόνα συνεχίστηκε. Οι Ισπανοί είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους έχοντας αποσυγκεντρώσει πλήρως τον Ολυμπιακό του 20% από το τρίποντο.που έψαχνε να βρει τον τρόπο να κάνει το ξέσπασμά του. 

Η ομάδα του κόουτς Μουμπρού δεν συγχωρούσε τα λάθη των «ερυθρόλευκων», που έκαναν τη μία λάθος επιλογή μετά την άλλη. Όχι πως οι «νυχτερίδες» πραγματοποιούσαν κάποια εξαιρετική εμφάνιση, κάτι που έδειξε και το πολύ χαμηλό σκορ εκατέρωθεν, αλλά έβρισκαν τις ποιοτικές λύσεις που χρειάζονταν για να διατηρούν το προβάδισμα (45-53).

Δύο σερί τρίποντα από τους Κάνααν και Γουόκαπ βοήθησαν τους Πειραιώτες να μειώσουν στους 5 πόντους τη διαφορά τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς (48-53).

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να ξυπνάνε, το ρολόι είχε λιγότερο από δύο λεπτά, αλλά μάλλον ήταν αργά για την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα που πραγματοποίησε μία από τις λιγότερο ικανοποιητικές εμφανίσεις της στην σεζόν μένοντας παράλληλα χαμηλά στο σκοράρισμα.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 26-35, 38-47, 56-63

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0