Basket Talk

Κι όμως ο αληθινός ήρωας των Μπακς ήταν ο… θυρωρός! (video)

Κι όμως ο αληθινός ήρωας των Μπακς ήταν ο… θυρωρός! (video)

Σίγουρα το… Όσκαρ της αναμέτρησης των Μπακς με τους Πέισερς θα πάει κι εύλογα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο , όμως ο αφανής ήρωας δεν ήταν άλλος από τον θυρωρό των «ελαφιών».

Αν κάτσει κάποιος να αναλύσει τι συνέβη στον αγώνα των Μπακς με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι δεν θα ξέρε από που να πρωτοξεκινήσει.

Ένα επεισοδιακό ματς για μία βραδιά που γράφτηκε ιστορία στο Fiserv Forum για τον σύλλογο των «ελαφιών». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μία εξωπραγματική εμφάνιση κάνοντας νέο ρεκόρ καριέρας με την φανέλα των Μπακς.

Στα 37 λεπτά περίπου που αγωνίστηκε σημείωσε 64 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και έκανε και 4 κλεψίματα. Αυτή η απόδοση όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για τον «Greek Freak», αλλά αποτελεί ρεκόρ πόντων σε ολόκληρη την ιστορία του Μιλγουόκι και κορυφαία επίδοση μέχρι τώρα στην σεζόν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Τα λόγια είναι περιττά, λοιπόν, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των 2 μέτρων και 12 εκατοστών που πήρε άμεσα την εκδίκησή του από την ομάδα της Ιντιανάπολις μετά την ήττα στα ημιτελικά του In-Season Tournament.

Η βραδιά βέβαια δεν ολοκληρώθηκε μόνο με την «εξωγήινη» εμφάνιση του Γιάννη, αλλά αυτή η αναμέτρηση έχρισε τον «διόσκουρό» του, Ντέιμιαν Λίλαρντ τον πέμπτο παίκτη στην κατάταξη με τα περισσότερα τρίποντα στον «μαγικό» κόσμο του NBA.

Κι αν νομίζατε πως αυτά ήταν ήδη αρκετά για να μείνει η 14η του Δεκεμβρίου του 2023 στην ιστορία, κάνετε λάθος.

Οι… αψιμαχίες δεν έλειψαν από το ματς των Μπακς με τους Πέισερς, τουναντίον!

Ο Άρον Σμιθ, στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον «Greek Freak», κάτι που προκάλεσε την τεράστια … έκρηξη του αδερφού του, Θανάση, που ήταν πραγματικά ασυγκράτητος.

Βέβαια αργότερα, όταν τα στιγμιότυπα έκαναν τον γύρο του κόσμου δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Θανάση για τον τρόπο με τον οποίο βρίσκεται δίπλα στον Γιάννη. Ανάμεσά τους και ο γνωστός NBAer Αϊζάια Τόμας που σχολίασε: «Είναι τέλειο πάντως! Είναι αληθινός και υπερασπίζεται τον αδερφό του. Εγώ το γουστάρω αυτό!»

IMG_20231214_183603.jpg

Κι αν νομίζατε πως μετά κι από αυτό η βραδιά δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει και πάλι κάνετε λάθος.

Το γλυκό το άφησε για το τέλος ο Γιάννης, αφού οι Πέισερς φρόντισαν να τεστάρουν τα όριά του σταρ του Μπακς βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Όπως είναι απόλυτα λογικό μετά από μία τόσο ιστορική και καταιγιστική εμφάνιση, ο Αντετοκούνμπο θα ήθελε να κρατήσει ως αναμνηστικό τη μπάλα του αγώνα. Αμ δε! Οι «ινδιάνοι» δεν θέλησαν να του κάνουν την χάρη με έναν «assistant coach» της ομάδας της Ιντιανάπολις να παίρνει τη μπάλα, που άνηκε δικαιωματικά στον Γιάννη για να την δώσει στον rookie, Όσκαρ Τσιέμπουε που σκόραρε το πρώτο καλάθι της καριέρας του.

Αυτή η κίνηση δεν άρεσε καθόλου στον «Greek Freak» που έγινε… ταύρος εν υαλοπωλείο μόλις κατάλαβε ότι η μπάλα του αγώνα έλειπε. Έτρεξε φουριόζος στα αποδυτήρια να τα βάλει με τους Πέισερς, μίλησε σε έντονο ύφος με τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και γενικά ήταν ασυγκράτητος.

Εκεί ήταν που έκανε την εμφάνισή του ο «φύλακας άγγελός» του, ο φροντιστής των Μπακς που προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Όχι μόνο εμπόδισε τον Αντετοκούνμπο από το να «εισβάλλει» στα αποδυτήρια των Πέισερς μετά το τέλος του αγώνα για να πάρει τη μπάλα του, αλλά σταμάτησε μία φιλονικία ατόμων σχεδόν διπλάσιων σε μέγεθος από εκείνον και επανέφερε τον Γιάννη στο παρκέ του Fiserv Forum για να λήξει αυτή η βραδιά ειρηνικά.

Αυτός είναι ο άνθρωπος ενός μέτρου και 64 εκατοστών που κατάφερε να συγκρατήσει τον έξαλλο Γιάννη και να κλείσει αυτή την ιστορική νύχτα με όμορφο τρόπο.

Γι’ αυτό ας δώσουμε τα εύσημα στον αληθινό «ήρωα» του ματς, στον θυρωρό των Μπακς με τα 48 εκατοστά και τα 40 κιλά λιγότερα από τον σταρ των «ελαφιών» που όμως κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Τώρα αν η μπάλα που πήρε τελικά ο Γιάννης για ενθύμιο είναι η αληθινή με την οποία έκανε το ρεκόρ, είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως ο «Greek Freak» έχει τους λόγους του να το αμφισβητεί…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0