Basket Talk

Ο Πάμπλο Λάσο επιστρέφει για πρώτη φορά στον τόπο του… εγκλήματος!

Ο Πάμπλο Λάσο επιστρέφει για πρώτη φορά στον τόπο του… εγκλήματος!

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί σε λίγες μόνο ώρες. Ο Πάμπλο Λάσο θα βρεθεί ξανά στο επί 11 χρόνια «σπίτι» του με στόχο να το… ισοπεδώσει.

O άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης και που διαμόρφωσε το στυλ παιχνιδιού της τα τελευταία 11 χρόνια θα επιστρέψει στο μέρος, όπου έχει γνωρίσει αναρίθμητες επιτυχίες.

Ο λόγος για τον Πάμπλο Λάσο. Τον προπονητή που κατέκτησε μαζί με τη «Βασίλισσα» τα ευρωπαϊκά τρόπαια του 2015 και 2018, 6 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 6 σούπερκαπ Ισπανίας.

Τα προβλήματα της υγείας του έκαναν τον Ισπανό τεχνικό να τη Ρεάλ Μαδρίτης να επιλέξουν χωριστούς δρόμους το καλοκαίρι του 2022 για να μην επιβαρυνθεί ο Λάσο, όμως η άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση του συλλόγου με τον κορυφαίο προπονητή δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται.

Πλέον ο Λάσο, κρατά τα ηνία της Μπάγερν με την οποία έχει 3 νίκες στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις. Νέα ομάδα και νέες προκλήσεις έχει η φετινή χρονιά για εκείνον κι αυτός άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά.

Για τις ανάγκες της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague, οι δύο παλιές «αγάπες» θα ξανασμίξουν στο WiZink Center σε μία ιδιαίτερη και συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά.

Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει τη Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο πλέον και η αναμέτρηση αναμένεται ιστορική.

«Θα αντιμετωπίσω παίκτες που ξέρω πολύ καλά. Πέρασα 11 χρόνια να τους προπονώ και ήταν αστείο να τους βλέπω στο βίντεο για την προετοιμασία ενός αγώνα εναντίον τους. Θα είναι μια έντονα συναισθηματική μέρα για μένα, αλλά όταν θα βρεθώ στο παρκέ, θα επικεντρωθώ στην ομάδα μου», τόνισε ο προπονητής των Βαυαρών.

Πώς θα ανταποκριθεί η «Βασίλισσα» βλέποντας τον άνθρωπο που της δίδαξε πως να κερδίζει; Πώς θα διαχειριστεί την πίεση ο Πάμπλο Λάσο απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του που γνωρίζει το στυλ παιχνιδιού της απ’ έξω κι ανακατωτά; Μένουν μόνο λίγες ώρες για να το διαπιστώσουμε.

Πάντως, οι παλιές… καραβάνες των Μαδριλένων ανυπομονούν να ξαναδούν τον προπονητή που τους έμαθε το μπάσκετ που παίζουν σήμερα, που τους έμαθε να νικούν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σέρχιο Γιουλ, για πρώτη φορά όμως στον αντίπαλο πάγκο.

«Είμαι περήφανος που θυμούνται με τόση αγάπη τα χρόνια που ήμουν εκεί. Είναι πολύ όμορφο να ακούς τέτοια λόγια, ειδικά από τον Γιουλ.Είχα καλή σχέση με τους περισσότερους παίκτες που συνεργάστηκα, με τον Τσάτσο, τον Ρούντι, τον Ταβάρες και τον Καμπάτσο. Ο γιος μου ζήτησε να του φέρω τη φανέλα του Γιουλ από το παιχνίδι. Τον έχει για Θεό», είπε για την αγάπη που παίρνει από τους παλιούς του παίκτες ο Λάσο.

Οι αναρτήσεις των παικτών της Ρεάλ πάνε κι έρχονται παρακινόντας τον κόσμο της ισπανικής ομάδας να υποδεχθεί τον πρώην προπονητή της όπως του αξιζει και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία ιστορική νύχτα στη Μαδρίτη γεμάτη συγκινήσεις.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0