Basket Talk

Με τέτοιον Γουεμπανιάμα γίνεται να… κατρακυλούν οι Σπερς; Κι όμως γίνεται! (video)

Με τέτοιον Γουεμπανιάμα γίνεται να… κατρακυλούν οι Σπερς; Κι όμως γίνεται! (video)

 Το πόσο παιχταράς είναι ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα είναι πλέον κάτι δεδομένο. Το θέμα είναι πως οι Σπερς μάλλον έχουν επαναπαυτεί συνεχίζοντας τα αρνητικά ρεκόρ σε ένα βαρέλι δίχως… πάτο.

Ίσως και να μην καταβάλουν την απαραίτητη προσπάθεια οι Σαν Αντόνιο Σπερς για να αποτρέψουν το αρνητικό ρεκόρ που έρχεται να τους «μαυρίσει» σαν σύννεφο πριν την καταιγίδα.

Η ομάδα του εμβληματικού τεχνικού, Γκρεγκ Πόποβιτς, τα ξημερώματα της Τρίτης (12/12) πραγματοποίησε την 17η συνεχόμενη ήττα της, αυτή τη φορά απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς με 93-82, που αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στην ιστορία του συλλόγου.

H… πληθωρική παρουσία του Βίκτορ Γουεμπανιάμα δεν μπόρεσε για ακόμη μία φορά να καταστεί καθοριστική για τον ένδοξο σύλλογο. Ο Γάλλος σέντερ ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους, 18 ριμπάουντ (!) και 5 ολόκληρα μπλοκ, όμως δε μπόρεσε να… σώσει την κατάσταση.

Αυτό μάλιστα είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια των «σπιρουνιών», όπου ο «Γουέμπι» πραγματοποιεί τη μία φανταστική εμφάνιση μετά την άλλη, αλλά η ομάδα του δεν τα καταφέρνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν… ξεχάσει να κερδίζουν, αφού έχουν να πάρουν νίκη από τις 2 Νοεμβρίου και το ρεκόρ τους είναι πλέον 3-19!

«Δεν είναι εύκολο αλλά μία είναι η επιλογή: θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Επικεντρώνομαι στο μακρινό στόχο γιατί νομοτελειακά αυτή η ομάδα θα γίνει νικήτρια», σχολίασε ο Γουεμπανιάμα.

Το νούμερο 1 νταφτ του φετινού NBA, στα τελευταία επτά παιχνίδια είναι εξωπραγματικός κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ δείχνοντας τη μεγάλη κλάση του.

Μήπως οι Σπερς είδαν στα μάτια του 20χρονου «Γουέμπι» τον… σωτήρα; Αυτόν που θα τους βγάλει από τις δύσκολες καταστάσεις των προηγούμενων ετών;

Πολύ πιθανό αν σκεφτεί κανείς τον τεράστιο ντόρο που προκάλεσε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πριν καν την άφιξή του ο Γάλλος ψηλός.

Βέβαια, ο κόουτς «Ποπ» δεν είναι και κανένας χθεσινός, ώστε να παρασυρθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από την αποθέωση που έπαιρνε ένας νεοφερμένος παίκτης του NBA.

Πάντως ο Γουεμπανιάμα είναι ξεκάθαρα σε καλά… χέρια γιατί ξέρουμε τι «πλάστης» ταλέντων είναι ο κορυφαίος προπονητής του NBA μένει να βρεθεί η «χρυσή» συνταγή για να… δέσει η ομάδα.

Εξάλλου, ο 20χρονος σέντερ ήδη γίνεται viral προσφέροντας απολαυστικά στιγμιότυπα από τον τρόπο παιχνιδιού του με τελευταίο το εντυπωσιακό στοπ που έκανε πάνω στον ταλαντούχο Αλπερέν Σενγκούν των Ρόκετς ισοπεδώνοντάς τον.



Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0