Basket Talk

Στο ΣΕΦ η τελική φάση του Eurobasket Γυναικών 2025!

Στο ΣΕΦ  η τελική φάση του Eurobasket Γυναικών 2025!

H ΕΟΚ ανακοίνωσε πως το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» θα φιλοξενήσει αγώνες του Eurobasket Γυναικών το 2025 ενός ομίλου, αλλά και την τελική φάση. Μία διοργάνωση την οποία θα αναλάβουν επίσης Μπολόνια, Μπρνο και Αμβούργο!

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» θα φιλοξενήσει τους αγώνες ενός από τους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης, καθώς και τα παιχνίδια της τελικής φάσης, κάτι που σημαίνει ότι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης θα στεφθεί στον Πειραιά.

Τα παιχνίδια των υπόλοιπων ομίλων του Eurobasket 2025 θα διεξαχθούν σε Μπολόνια (Ιταλία), Μπρνο (Τσεχία) και Αμβούργο (Γερμανία), με τη διοργάνωση να κάνει τζάμπολ στις 19 Ιουνίου και να ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό στο ΣΕΦ, στις 29 του ίδιου μήνα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«To στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» στον Πειραιά θα είναι η έδρα του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 στην Ελλάδα. Το ΣΕΦ είναι το γήπεδο στο οποίο θα φιλοξενηθεί η τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς και οι αγώνες ενός εκ των τεσσάρων ομίλων.

Γνωστό για την ιστορία του και για τη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων, το 11.847 θέσεων γήπεδο, θα προσθέσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση στο δικό του βιογραφικό, καλωσορίζοντας το Ευρωμπάσκετ Γυναικών για πρώτη φορά, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα θα φιλοξενήσει και ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά της FIBA.

Η ανακοίνωση του Πειραιά, ως οικοδέσποινας πόλης, συμπίπτει με την επίσκεψη της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του προέδρου της EOK, Βαγγέλη Λιόλιου στο σπίτι του μπάσκετ στη Γενεύη, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή.

Η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει ένα Ευρωμπάσκετ Γυναικών το 2003 στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα και στον Πύργο και αναλαμβάνει για μία ακόμη φορά την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ Γυναικών!

«Η αύξηση της δημοτικότητας του Ευρωμπάσκετ Γυναικών και του μπάσκετ γυναικών γενικότερα στην Ευρώπη είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα πρόσφατα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που η κορυφαία μας διοργάνωση θα διεξαχθεί σε ένα ιστορικό γήπεδο», τόνισε ο Καμίλ Νόβακ, Εκτελεστικός Διευθυντής της FIBA Europe και πρόσθεσε: “Η επιλογή του Πειραιά ως μία από τις διοργανώτριες πόλεις, μαζί με τη νέα μορφή του Ευρωμπάσκετ όπου τέσσερις πόλεις φιλοξενούν τους τέσσερις ομίλους, δίνει στην ίδια τη διοργάνωση και στους αθλητές μας την ιδανική πλατφόρμα να διευρύνουν το αντίκτυπο και την επιρροή του μπάσκετ Γυναικών στην Ευρώπη».

Το Ευρωμπάσκετ 2025 θα είναι το πρώτο που θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες, καθώς Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία είναι συνδιοργανώτριες. Το Μπρνο στην Τσεχία, η Μπολόνια στην Ιταλία, το Αμβούργο στη Γερμανία θα είναι μαζί με τον Πειραιά οι τέσσερις πόλεις που θα αγκαλιάσουν το Ευρωμπάσκετ 2025.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί 18-29 Ιουνίου και οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισσή τους.

Οι υπόλοιπες 32 ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους μέσα από την Προκριματική Φάση του Ευρωμπάσκετ 2025, που ήδη άρχισε και τα 12 τελευταία εισιτήρια στα τρία παράθυρα που διεξάγονται από το Νοέμβριο του 2023 ως τον Φεβρουάριο του 2025»
.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0