Basket Talk

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο «Βασιλιάς» κάθεται στον θρόνο του και δεν τον κουνάει κανείς! (video)

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο «Βασιλιάς» κάθεται στον θρόνο του και δεν τον κουνάει κανείς! (video)

Είναι ο κόσμος του ΛεΜπρόν Τζέιμς κι εμείς απλά ζούμε σ’ αυτόν και μόνο τυχεροί μπορούμε να αισθανόμαστε, που είμαστε μάρτυρες του θρύλου που έχει δημιουργήσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

«A crown for a king (σ.σ. ένα στέμμα για έναν βασιλιά)», είχε πει ο Καλ Ντρόγκο στο «Game of Thrones» και αυτή η έκφραση δε θα μπορούσε να ταιριάζει σε άλλον περισσότερο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

O -σε λίγες μέρες- 39χρονος σταρ διανύει την 21η σεζόν της λαμπερής καριέρας του και πλέον μπορεί να πει με σιγουριά πως δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να κατακτήσει στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ. Σίγουρα κάποιος θα φέρει αντίλογο για τα έξι θρυλικά δαχτυλίδια του Μάικλ Τζόρνταν και με το δίκιο του, αλλά αυτά δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση την κληρονομιά που θα αφήσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πίσω του μόλις κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια.

Τα debate δεν έχουν κανένα νόημα και δεν αρμόζουν στην περίσταση έτσι κι αλλιώς οι δύο υπερπαίχτες μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές στην θητεία τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχοντας αγωνιστεί σε τελείως διαφορετικές εποχές από… μπασκετικής άποψης.

Τώρα, όμως, είναι οι μέρες του ΛεΜπρόν, του παιδιού από το Άκρον με το όνειρο να κυριαρχήσει κρατώντας την «πορτοκαλί θεά» που το έχει καταφέρει και με το παραπάνω.

Στα 39 του χρόνια θα έλεγε κανείς πως παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Από το 2003 που ήταν η πιο φιλόδοξη άφιξη στο NBA έχει εξελιχθεί στον αγέραστο και έμπειρο παίκτη που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις ικανότητές του και όσα κατακτά, χωρίς αυτό να έχει ίχνος υπερβολής.

GA9gZMpXgAAlHA9.jpg

Η ενέργειά του στο In-Season Tournament και ο τρόπος που «διάβαζε» κάθε παιχνίδι τον ξεχώρισαν και κατέστησαν αδύνατο να μην είναι αυτός που θα σηκώσει το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του NBA και μάλιστα ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Μπορεί οι Ιντιάνα Πέισερς να έκαναν ένα απίστευτο ταξίδι αποκλείοντας μεγάλες ομάδες-contenders, αλλά οι Λέικερς φάνηκαν παραπάνω από έτοιμοι και φτιαγμένοι για αυτή την διάκριση.

Ναι μπορεί ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον να μας συνεπήρε στα ημιτελικά, όταν πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Ντέιμιαν Λίλαρντ ρίχνοντας στο… καναβάτσο τους Μπακς, όμως ο ΛεΜπρόν είναι μια κατηγορία μόνος του. Έχει γυρίσει την πλάτη στον χρόνο και απλώς συνεχίζει να γεμίζει το «πλούσιο» βιογραφικό του με αξιώσεις.

Όταν φτάνει στο σημείο να αγωνίζεται για έναν τίτλο δε μπορεί κανείς απλά να πιστέψει ότι θα τον κερδίσει και όχι άδικα.

Ο «Βασιλιάς» μετράει στο βιογραφικό του κάθε πιθανή κατάκτηση που μπορεί να… αγγίξει ποτέ κάποιος παίκτης του NBA. Για την ιστορία, είναι ο πρώτος σκόρερ στην λίγκα ξεπερνώντας πέρυσι τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, έχει 4 πρωταθλήματα, 4 βραβεία πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς, 4 MVP Τελικών, 19 εμφανίσεις σε All-Star Game, 19 εμφανίσεις στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς και δεν σταματάμε εδώ.

Ακόμα, έχει δύο χρυσά μετάλλιο με την Team USA στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 και 2012, το βραβείο του καλύτερου ρούκι της χρονιάς και φυσικά το νεοφερμένο τρόπαιο του In-Season Tournament με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά.

Και μη νομίζετε ότι η λίστα σταματάει εδώ. Είναι πολύ μακριά με περισσότερα επιτεύγματα, ίσως λιγότερο εντυπωσιακά από αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί, αλλά σημαντικά με τον τρόπο τους.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δείχνει ότι τα χρόνια δεν τον αγγίζουν και μόνο ως παράδειγμα προς μίμηση λειτουργεί για όλους τους παίκτες της λίγκας που είναι μάρτυρες όσων εξωπραγματικών καταφέρνει με τις απολαυστικές του εμφανίσεις.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0