Basket Talk

Ποιος έπαιξε καλύτερα άρρωστος; Ο Ριβς ή ο Μάικλ Τζόρνταν; (video)

Ποιος έπαιξε καλύτερα άρρωστος; Ο Ριβς ή ο Μάικλ Τζόρνταν; (video)

Αυτή ήταν η απορία του ΛεΜπρόν Τζέιμς για την εκπληκτική εμφάνιση του (άρρωστου από γρίπη) Όστιν Ριβς στον τελικό του In-Season Tournament παρομοιάζοντάς το παιχνίδι του με το αντίστοιχο του θρύλου, Μάικλ Τζόρνταν.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κατάφεραν να γράψουν ιστορία ως η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο του NBA τα ξημερώματα της Κυριακής (10/12) στο Λας Βέγκας.

Το πέτυχαν κόντρα στους ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους Ιντιάνα Πέισερς κυριαρχώντας καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού παίρνοντας και τη νίκη με 123-109.

Με μπροστάρηδες τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις και φυσικά τον Όστιν Ριβς, που υπέφερε από γρίπη, δεν γινόταν τα πράγματα να κυλήσουν διαφορετικά για τους «λιμνανθρώπους».

Μάλιστα, στις συνεντεύξεις των παικτών που ακολούθησαν μετά τη νίκη στα αποδυτήρια ακούστηκε μία… εύλογη απορία του «Βασιλιά» ΛεΜπρόν, που αναρωτιόταν ποιος τελικά είχε το καλύτερο παιχνίδι όντας άρρωστος; Ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Όστιν Ριβς; Δείχνοντας την στήριξη και τον θαυμασμό στον συμπαίκτη του.

Για την ιστορία ο Ριβς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους, 3 ασίστ και 0 λάθη προερχόμενος από τον πάγκο για 28 αγωνιστικά λεπτά. Το αντίστοιχο «Flu Game» του θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ άγγιξε τους 38 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 44 λεπτά δράσης.

3d081128-d29c-4ec6-a7c3-b0c237cdc9b0-c03_webline_28.webp

Ο Τζόρνταν πάλευε όλη μέρα με συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη και σύμφωνα με πληροφορίες του έκαναν ένεση υγρών και παυσίπονων στο ημίχρονο. Αλλά, παρόλα αυτά ήθελε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όχι μόνο να σκοράρει 38 πόντους, αλλά να βάλει και το καθοριστικό τρίποντο με 25 δευτερόλεπτα να απομένουν, δίνοντας έτσι στους Μπουλς ένα προβάδισμα νίκης για το 90-88 στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών του 1997 απέναντι στους Γιούτα Τζαζ.



Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0