Basket Talk

Δεν γινόταν o ΛεΜπρόν να χάσει το πρώτο Κύπελλο του NBA, γι' αυτό του το χάρισε ο Ντέιβις! (video)

Δεν γινόταν o ΛεΜπρόν να χάσει το πρώτο Κύπελλο του NBA, γι' αυτό του το χάρισε ο Ντέιβις! (video)
Το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του In-Season Tournament στο NBA ανήκει επάξια στον «Βασιλιά», ΛεΜπρόν Τζέιμς και στους Λέικερς που κυριάρχησαν απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς με 123-109 στον μεγάλο τελικό. Τι κι αν έβαλαν μόλις δύο τρίποντα; Ο Άντονι Ντέιβις ήταν εκεί για να κάνει τα... μαγικά του!

Ο τελικός του In-Season Tournament στο NBA είναι γεγονός! Οι Λέικερς και οι Πέισερς ρίχτηκαν στη «μάχη» στο λαμπερό Λας Βέγκας για να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο Κυπέλλου στην ιστορία της λίγκας.

Φυσικά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς που πήγε στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ για να γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού και το κατάφερε κάνοντας εκπληκτικό παιχνίδι έχοντας στο πλευρό του τον εξωπραγματικό, Άντονι Ντέιβις.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο την αναμέτρηση με τους «λιμνανθρώπους» να ξεχωρίζουν περισσότερο δείχνοντας αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το τρόπαιο. Φυσικά και η επικινδυνότητα των «ινδιάνων» διαγραφόταν ξεκάθαρα, αλλά η εμπειρία του ΛεΜπρόν και του Άντονι Ντέιβις έκανε την διαφορά.

Μάλιστα, ο ψηλός των Λέικερς ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ βάζοντας πλώρη για μία εντυπωσιακή συνέχεια όσο η ομάδα του διατηρούσε το προβάδισμα (34-29).

Οι Πέισερς δεν άφηναν την ομάδα του Λος Άντζελες να ξεφύγει και της ασκούσαν πίεση, όμως ο σταρ τους, ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, ακόμη δεν είχε βρει τον ρυθμό του στο ματς.

Ο Όστιν Ριβς πήρε με την σειρά του μπρος και ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Λέικερς, αν και με γρίπη, κάνοντας μία μεγάλη «έκρηξη» στη δεύτερη περίοδο σημειώνοντας 22 πόντους σε μόλις 12 λεπτά συμμετοχής. Από την άλλη, ο  «φρύδιας» συνέχιζε την ανοδική του πορεία φτάνοντας φυσικά στο double double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Τι κι αν η παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είχε βρει ακόμη στόχο από την περιφέρεια στα μισά της τρίτης περιόδου; Οι Λέικερς είχαν βρει τη μυστική… συνταγή για να περιορίσουν τους Πέισερς δείχνοντας πολύ πιο έτοιμοι.

Ο Τόριαν Πρινς έσπασε το… ρόδι του τριπόντου για τους Λέικερς στο 35ο λεπτό του αγώνα και με τον φανταστικό Ντέιβις να ακολουθεί με λέι απ, οι «λιμνάνθρωποι» πήραν διψήφιο προβάδισμα (79-90).

Εκεί ήρθε ο Μάθουριν με buzzer beater σουτ τριών πόντων για να δείξει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στην τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Κι έτσι ακριβώς έγινε για να έχουμε παιχνίδι! Οι «ινδιάνοι» μπήκαν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 10-2 «ροκανίζοντας» τη διαφορά μόλις στους 3 πόντους (92-89) δια χειρός Μάθουριν και Όμπι Τόπιν.

Οι Πέισερς είχαν τη διάθεση να πιέσουν και να πλησιάσουν, αλλά δε μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, ειδικά όσο οι Λέικερς είχαν τον Άντονι Ντέιβις σε εξαιρετικό βράδυ να συνεχίζει ασταμάτητος με 33 πόντους και 18 ριμπάουντ με τους «λιμνανθρώπους» να επανακτούν το διψήφιο προβάδισμά τους με ένα σερί 10-0 (115-99).

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την σειρά του έκανε κι εκείνος double double 24 πόντων και 11 ριμπάουντ μαζί με 4 ασίστ και 2 κλεψίματα για να κάνει συντροφιά στον διαστημικό «διόσκουρό» του, Άντονι Ντέιβις που κυριάρχησε στο Λας Βέγκας με συνολικά 41 πόντους, 20 ριμπάουντ και 4 μπλοκ στον δρόμο για τη νίκη στον μεγάλο τελικό του In-Season Tournament.

Φυσικά και πέρα από το πολυπόθητο τρόπαιο κάθε παίκτης και προπονητής της ομάδας που κέρδισε, θα λάβει το έπαθλο των 500 χιλιάδων δολαρίων. Όχι κι άσχημα...

Τα δωδεκάλεπτα: 34-29, 65-60, 82-90, 123-109

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0