Basket Talk

Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69: Ο πλουραλισμός και η άμυνα «είπαν» την τελευταία... λέξη! (video)

Ολυμπιακός – Μπάγερν 77-69: Ο πλουραλισμός και η άμυνα «είπαν» την τελευταία... λέξη! (video)
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε με ευκολία απέναντι στη Μπάγερν των... απουσιών (77-69) με την μεγάλη επιθετική του πολυφωνία και με σημαντικό του «όπλο» την άμυνα ανεβαίνοντας στο 7-6 της βαθμολογίας της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Μπάγερν για τις ανάγκες της  13ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι Βαυαροί παρατάχθηκαν χωρίς τον σταρ τους που βρισκόταν σε καλό φεγγάρι στις προηγούμενες αναμετρήσεις, τον Σερτζ Ιμπάκα.

Κάπως έτσι το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα έγινε πιο εύκολο το βράδυ της Παρασκευής (08/12) απέναντι στην αποδιοργανωμένη Μπάγερν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κακό ρυθμό χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη δημιουργία από καμία από τις δύο πλευρές. Το… ρόδι έσπασε ο Τόμας Γουόκαπ δίνοντας το σύνθημα στον Ολυμπιακό, που εκμεταλλευόταν τα λάθη των Γερμανών (7-2).

Με τη Μπάγερν να μένει χωρίς πόντο για τουλάχιστον 5 λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ευκαιρία να… βομβαρδίσουν την αντίπαλη ρακέτα με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Γουόκαπ, Κάνααν και Πίτερς για να φτάσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (13-2).

Το υψηλό τέμπο συνεχίστηκε για τους Πειραιώτες και έκλεισε ιδανικά με εύστοχο σουτ από τα 6.75 του Κώστα Παπανικολάου και buzzer beater σουτ δύο πόντων του Γούκαπ, που είχε μοιράσει ήδη και 4 ασίστ, όσο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κατάφερε να σκοράρει μόλις 8 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά του ματς.

6052331.jpg

Η Μπάγερν προσπάθησε να βρει απαντήσεις στην δεύτερη περίοδο. Πήρε τέσσερα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ με το «καλησπέρα σας», αλλά η άμυνά του Ολυμπιακού λειτούργησε ιδανικά για να συνεχίσουν οι φιλοξενούμενοι στο απόλυτο «0» από την περιφέρεια.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε για να δώσει τη δική του πνοή στο παιχνίδι με πέντε συνεχόμενους πόντους φτάνοντας τη διαφορά στο +17 (33-16). O Μουστάφα Φαλ ακολούθησε με γκολ-φάουλ για το 39-16. Σ’ εκείνο το σημείο οι Βαυαροί «ροκάνισαν» τη διαφορά με τον Ιβάν Τσατσένκο, τον Ισαάκ Μπόνγκα και τον Νέλσον Βάιντμαν για να πάνε στα αποδυτήρια βρισκόμενοι στο -12.

6052429.jpg

Μετά την ανάπαυλα, η ροή του παιχνιδιού δεν έδειχνε να αλλάζει. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 (48-29) με τη Μπάγερν να απαντάει, αφού είχαν περάσει τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν είχε πει όπως φάνηκε την τελευταία της λέξη και ανάκαμψε με ένα δικό της 10-0 σερί μειώνοντας μετά από πολλή ώρα στην αναμέτρηση την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (48-39), αφού η άμυνα του Ολυμπιακού «χαλάρωσε» επικίνδυνα.

Μετά την απίστευτη ντρίπλα και το καλάθι του Αϊζάια Κάνααν, ο επιθετικός ρυθμός της ομάδας του κόουτς Μπαρτζώκα ανέβηκε ξανά και βρήκε και την αμυντικήαποτελεσματικότητά της (52-41) συνεχίζοντας να... πυροβολάει από τα 6.75.

6052378.jpg

Το τέταρτο δεκάλεπτο δε γινόταν να έχει διαφορετική συνέχεια. Ο «Λάρι» με την... κόμπρα του ξαναχτύπησε από την περιφέρεια για το +15 του Ολυμπιακού (64-49). Όσο κι αν προσπαθούσε η Μπάγερν να βρει τον τρόπο να επιστρέψει από την αποκαρδιωτική της εικόνα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν της άφηναν χώρο απαντώντας σε κάθε της... χτύπημα.

6052527.jpg

Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, ο αρχηγός των Πειραιωτών αποχώρησε μετά από σύγκρουση που είχε με τον Ράντοντσίτς πιάνοντας ψηλά το πόδι του ελπίζοντας να μην είναι κάτι ανησυχητικό.

Αν καθ αντιμετώπιζε σοβαρές απουσίες, η Μπάγερν δεν τα παρατούσε μειώνοντας στους 10 πόντους τη διαφορά στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν επικίνδυνα και απώλεσαν το μεγάλο τους προβάδισμα βλέποντας τους φιλοξενούμενους για πρώτη φορά να πλησιάζουν στο -6 με τρίποντο του Χάρις (75-69).

Βέβαια η κατάσταση αυτή δεν επηρέσασε το αποτέλεσμα που ήταν η νίκη για τον Ολυμπιακό που την άξιζε καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, απλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία να την πάρει με μεγάλη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-29, 54-44, 77-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0