Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης 78-90: Ένα καλό ημίχρονο κι ένας... καυτός Ναν, δεν ήταν αρκετά! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης 78-90: Ένα καλό ημίχρονο κι ένας... καυτός Ναν, δεν ήταν αρκετά! (video)
Ο Παναθηναϊκός AKTOR τα έδωσε όλα στο πρώτο ημίχρονο με τον Κέντρικ Ναν να βρίσκεται σε εξαιρετική βραδιά, όμως η εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης «μίλησε» στο δεύτερο μέρος φέρνοντας το ματς ξεκάθαρα στα μέτρα της για να φύγει με τη νίκη από το κατάμεστο ΟΑΚΑ με 78-90 .

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης στο ασφυκτικά γεμάτου ΟΑΚΑ για τις ανάγκες της 13ης στροφής της EuroLeague.

Το κλίμα ήταν «καυτό», όπως αναμενόταν και το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο τέμπο και φόρα με τον Κέντρικ Ναν να «κλέβει» και δικαίως την παράσταση στο πρώτο μέρος που οι γηπεδούχοι έδειξαν το ανταγωνιστικό τους πρόσωπο.

Το ματς

Οι «πράσινοι» δεν πατούσαν καλά στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης με τον  Ντζάναν Μούσα να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην «Βασίλισσα» (2-7).

Ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που ξεκίνησε «ζεστός» για τον Παναθηναϊκό μετρώντας 10 πόντους μόνο στην πρώτη περίοδο δίνοντας την απαραίτητη ώθηση που έψαχναν οι γηπεδούχοι. Σ’ εκείνο το σημείο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειχνε να ελέγχει αμυντικά το παιχνίδι με τη Ρεάλ να μην βρίσκει απαντήσεις στα μαρκαρίσματα.

Ο Ντεκ ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό στους φιλοξενούμενους με τον Ναν να βρίσκεται σε εξαιρετικό κρεσέντο (21-17).

6051519.jpg

Το υψηλό τέμπο συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Σέρχιο Γιουλ και Μάριο Χεζόνια να δίνουν προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης (26-35) αποδιοργανώνοντας την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Τζέριαν Γκραντ, αν και ταλαιπωρούταν από τενοντίτιδα, ήταν για ακόμη μία φορά ο παράγοντας «Χ», που άλλαξε τον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι «πράσινοι» το παιχνίδι με τον Ματίας Λεσόρ να ακολουθεί όχι με ένα, αλλά με δύο εντυπωσιακά καρφώματα για να ξεσηκώσει το κατάμεστο ΟΑΚΑ (32-35).

Τότε ήταν που το παιχνίδι άλλαξε εντελώς εικόνα. Ο Ναν με ώθηση από τον 6ο παίκτη, δηλαδή τον κόσμο, πήρε «φωτιά» και δεν έλεγε σε καμία στιγμή να… σβήσει! Η μία καλή άμυνα ακολουθούσε την άλλη και ο Αμερικανός NBAer έτρεξε μόνος του ένα σερί 8-0 για να δώσει το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (40-35), που ήταν να μην πάρει… μπρος μετρώντας 20 πόντους μόλις στο ημίχρονο.

Βέβαια, παρά το «τέλειο» παιχνίδι των «πράσινων», η Ρεάλ ήταν αυτή που πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια (45-46).

Μετά την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα με τον Λεσόρ να βγάζει αυτές τις άμυνες που ήταν απαραίτητες για να διατηρεί ο Παναθηναϊκός το προβάδισμα (51-48).

Ο Μούσα βρέθηκε εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και βοήθησε πολύτιμα τη Ρεάλ να τρέξει ένα σερί 12-0 μαζί με τον Ταβάρες δίνοντας ξανά κεφάλι στους γηπεδούχους (51-60).

Η εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης υπερτερούσε στην τρίτη περίοδο κατά κράτος απέναντι στον Παναθηναϊκό, που είχε όρεξη, αλλά δεν έβρισκε τις κατάλληλες απαντήσεις κι έκανε λάθη, δίνοντας έτσι διψήφιο προβάδισμα στην «Βασίλισσα»(52-62).

Οι αδυναμίες των «πράσινων» πρωταγωνίστησαν στο δεύτερο μέρος με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τη διαφορά στους 18 πόντους (52-70).

6051542.jpg

Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός τον χρειαζόταν περισσότερο, ο Κώστας Σλούκας φώναξε ότι είναι εδώ με δύο κρίσιμα τρίποντα «ροκανίζοντας» τη διαφορά και με… όπλο του την άμυνα οι «πράσινοι» προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς στην τελευταία και καθοριστική περίοδο. Εκεί ήρθε ο Μάριους Γκριγκόνις από τα 6.75 μ. για να δώσει στο σκορ ξανά μονοψήφιο… χαρακτήρα (63-72).

Τα συνεχή λάθη «έκοψαν» τα φτερά των γηπεδούχων, αφού οι Ισπανοί ξέρουν όσο κανείς να τα εκμεταλλεύονται διατηρώντας την υπεροχή τους (63-77).

Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαζε κάτω με τον Λεσόρ και τον Μήτογλου, όμως δεν έφτανε για να προκαλέσει ανησυχία στην έμπειρη Ρεάλ, που ξέρει να διαχειρίζεται το προβάδισμά της και έφυγε με τη νίκη από την επίσκεψή της στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 45-46, 55-72, 78-90

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

-

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0