Basket Talk

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 71-77: «Θόλωσε» ξανά στο φινάλε και άφησε την εκδίκηση να περιμένει (video)

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 71-77: «Θόλωσε» ξανά στο φινάλε και άφησε την εκδίκηση να περιμένει (video)

Την κοίταξε στα μάτια, ήθελε την εκδίκηση για τον περσινό τελικό, αλλά στο φινάλε «πληγώθηκε» από την ίδια του την επίθεση. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Ρεάλ Μαδρίτης (71-77, 05/12), με τον Μούσα να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του.

Ακόμα ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός δεν είχε «καθαρό» μυαλό στο φινάλε και δεν μπόρεσε να κερδίσει. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ άστοχοι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, με 77-71, για την 12η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είδαν τον Μούσα να είναι «διαστημικός» μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο. Ο φόργουορντ της «Βασίλισσας» σταμάτησε στους 23 πόντους, μετρώντας 5/7 τρίποντα!

Από την άλλη, οι Πειραιώτες «πληγώθηκαν» σοβαρά και από την αστοχία τους πίσω από τη γραμμή των 6.75μ., καθώς ευστόχησαν σε μόλις 9 από τα 33 σουτ! Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Τόμας Γουόκαπ, με 17 πόντους.

Στο 6-6 πλέον οι «ερυθρόλευκοι», που παραμένουν στην Ελλάδα για να υποδεχθούν και την Μπάγερν (08/12, 21:15), στην δεύτερη αναμέτρηση της «διαβολοβδομάδας».

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Έισι Λο στο ΣΕΦ, δέκα χρόνια μετά την αποχώρησή του, για να τιμηθεί από τους προέδρους του Ολυμπιακού και να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο.

Το ματς

Έμφαση στην άμυνα έδωσαν οι δύο ομάδες κατά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Έδειχναν να αλληλοεξουδετερώνουν ο ένας τον άλλον, με το σκορ να παραμένει σε απόλυτη ισορροπία, έπειτα από πέντε λεπτά παιχνιδιού (10-10).

Κάπου εκεί, η Ρεάλ ανέβασε ρυθμούς. Με ένα σερί 9-2, προηγήθηκε με επτά, για να κλείσει εν τέλει το πρώτο δεκάλεπτο, ούσα μπροστά με 23-19.

Μάριο Χεζόνια και Γκάμπριελ Ντεκ πήραν τη «σκυτάλη» στο επιθετικό κομμάτι των φιλοξενούμενων, διατηρώντας τους σταθερά μπροστά (27-33, 15’), παρά τα τρίποντα των Γουόκαπ και ΜακΚίσικ.

Φαλ και Λαρεντζάκης, όμως, φρόντισαν για να προσφέρουν ένα «ηλεκτροσόκ» στον Ολυμπιακό. Έτρεξαν μόνοι τους ένα 7-0 μέχρι την ανάπαυλα, για να μετατρέψουν το 29-37, σε 36-37!

Με την επαναφορά των δύο αντιπάλων στο παρκέ, ο Μούσα εμφανίστηκε ως ο απόλυτος ήρωας των Μαδριλένων. Οι τέσσερις εύστοχες βολές του Κάνααν έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (47-45), αλλά ο 24χρονος φόργουορντ έμοιαζε ασταμάτητος, ιδίως πίσω από τη γραμμή των 6.75μ.

Ουσιαστικά, κρατούσε μόνος του τους «μερένχες» μπροστά, με τη βοήθεια αποκλειστικά του Καμπάτσο. Ο Μούσα πέτυχε τους 16 από τους συνολικά 24 πόντους της Ρεάλ στο τρίτο δεκάλεπτο, οδηγώντας της στο τελευταίο μέρος στο +4 (57-61).

Παπανικολάου και Γουόκαπ «βομβάρδισαν» με τρίποντα το αντίπαλο καλάθι, κρατώντας τον Ολυμπιακό σε απόσταση «αναπνοής» 7’27’’ για το φινάλε (65-66).

Οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, πέταξαν στο… καλάθι των αχρήστων πολλές κρίσιμες επιθέσεις, με τους Ταβάρες, Καμπάτσο και Μούσα να σκοράρουν για το 75-68 της ισπανικής ομάδας στα 1’58’’ για τη λήξη.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιστρέψει, παρά το εύστοχο τρίποντο του Γουόκαπ (71-75) και ηττήθηκε με 77-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-37, 57-61, 71-77

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0