Basket Talk

Εφές – Παναθηναϊκός AKTOR 71-68: Λάρκιν και χαμένα ριμπάουντ τον «πλήγωσαν» ανεπανόρθωτα (video)

Εφές – Παναθηναϊκός AKTOR 71-68: Λάρκιν και χαμένα ριμπάουντ τον «πλήγωσαν» ανεπανόρθωτα (video)

Άργησε να «ξυπνήσει», το έκανε στο ημίχρονο, αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR πλήρωσε τελικά τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, γνωρίζοντας την ήττα από την Αναντολού Εφές στην Τουρκία, με 71-68 (05/12).

Το ξέσπασμα του Κέντρικ Ναν στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου, ήταν αρκετό για να αφυπνίσει τον, έως τότε, «μουδιασμένο» Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά όχι και για να του χαρίσει τη νίκη. Η Αναντολού Εφές (των πολλών απουσιών) έβγαλε το… λάδι στους «πράσινους» και ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν σε ήττα στην  επιστροφή του στο Sinan Erdem, για το 400ο του παιχνίδι στη διοργάνωση.

Η τουρκική ομάδα επικράτησε με 71-68 (05/12), με τον Σέιν Λάρκιν να κερδίζει φάουλ σε σουτ τριών πόντων στα 49’’, για να ευστοχήσει σε όλες και να καθορίσει ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 20 πόντους, ενώ Ναν (13π.), Λεσόρ (13π.) και Γκραντ (12π.) οδήγησαν επιθετικά το «τριφύλλι», αλλά δεν μπόρεσαν να του χαρίσουν το «ροζ φύλλο» αγώνα. Τεράστιο ματς για τους γηπεδούχους και από τον Ταϊρίκ Τζόουνς, που έκανε double-double με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ!

Καθοριστικότατο παράγοντα για το τελικό αποτέλεσμα έπαιξαν δίχως αμφιβολία τα 19 επιθετικά ριμπάουντ που παραχώρησε ο Παναθηναϊκός AKTOR, που είδε το ρεκόρ του μετά από 12 αγωνιστικές να πέφτει στο 6-6.

Το ματς

Με μία… παγωμάρα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός AKTOR. Η Εφές έδειξε να παίρνει τεράστια ώθηση από τον κόσμο της και μόλις στο 4’ κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (14-4)!

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να εκμεταλλεύονται τις κακές επιθέσεις του «τριφυλλιού», παραμένοντας σταθερά μπροστά και με νταμπλ σκορ (22-11), λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Αταμάν δεν έβρισκαν το «αντίδοτο». Η Εφές μπορεί να μην εντυπωσίαζε, αλλά είχε την ουσία και στα 4,5 λεπτά για το ημίχρονο, είχε φτάσει στο +13 (34-21). Κάπου εκεί, εμφανίστηκε σαν… από μηχανής Θεός ο Κέντρικ Ναν!

Ο Αμερικανός γκαρντ, διαδέχθηκε τα δύο εύστοχα καλάθια του Ντίνου Μήτογλου, ώστε με δύο δικά του στα τελευταία δευτερόλεπτα του δευτέρου δεκαλέπτου, να ρίξει την απόσταση στους έξι πόντους (37-31)!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πιάστηκε για τα καλά από τη… σανίδα που του προσέφερε ο «εκρηκτικός» Ναν. Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στην επιστροφή τους από τα αποδυτήρια και με σερί 7-0, μετέτρεψαν το 38-31, σε 38-38, για να περάσουν τελικά μπροστά με 45-44 στο 26’!

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν… χέρι-χέρι, με τον Γκριγκόνις να στέλνει την ομάδα του με προβάδισμα δύο πόντων στην τελευταία περίοδο (50-52).

Ο Λάρκιν δεν άφηνε την Εφές να τεθεί εκτός παιχνιδιού. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο «μαέστρος» της τουρκικής ομάδας, που την διατηρούσε σταθερά σε απόσταση… αναπνοής από τον Παναθηναϊκό AKTOR, έως ότου της δώσει και το προβάδισμα (59-58, 34’).

Το φινάλε ήταν για «γερά νεύρα». Ο Σέιν Λάρκιν με… κρύο αίμα στα 49’’, ευστόχησε σε τρεις βολές για το 70-68 της Εφές, που αποδείχθηκε εν τέλει καθοριστικό, σε συνδυασμό με την αστοχία των «πρασίνων» και τη βολή του Τόμπσον, για να της χαρίσει τη νίκη. Ο Μήτογλου πήρε το τελευταίο, υπό πίεση, σουτ για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 37-21, 50-52, 71-68

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0