Basket Talk

AEK: Όλοι μιλούν για τη διαιτησία, όμως πού πρέπει πραγματικά να δοθεί η βαρύτητα; (video)

AEK: Όλοι μιλούν για τη διαιτησία, όμως πού πρέπει πραγματικά να δοθεί η βαρύτητα; (video)

Είδαμε ματσάρα ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ; Είδαμε. Είδαμε λάθος αποφάσεις; Σίγουρα. Είδαμε μία ΑΕΚ να δέχεται 100 πόντους; Είδαμε γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξουμε, που θα εστιάσουμε.

Σχετικά Άρθρα

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ για τις ανάγκες της 9ης αγωνιστικής της Basket League ήταν πέρα από θεαματικό και εντυπωσιακό.

Ένας πληθωρικός αγώνας που έληξε με 100-95 υπέρ των Πατρινών στέλνοντας στο… καναβάτσο την Ένωση, που γνώρισε την πέμπτη ήττα της στο πρωτάθλημα και έφυγε… παραπονεμένη.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν να αντιμετωπίσουν και μία βλάβη στο πούλμαν της ομάδας που παρέτεινε την παραμονή τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο η συζήτηση που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον ήταν σχετική με την διαιτησία στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και συγκεκριμένα σχετικά με τις αποφάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το Twitter είχε πάρει… φωτιά και ο φιλοξενούμενος κόσμος στο «Δ. Τόφαλος» δεν κρατήθηκε να μην δείξει την δυσαρέσκειά του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Σίγουρα, κάποιες αποφάσεις μπορούν να συζητηθούν , όπως ότι ο Τζάστιν Τίλμαν πολύ γρήγορα χρεώθηκε με τρία φάουλ σε διάστημα μόλις 2 λεπτών και 26 δευτερολέπτων στην δεύτερη περίοδο, όμως δεν γίνεται να πιάσουμε το παιχνίδι φάση-φάση γιατί είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Παίρνουμε, λοιπόν, ως δεδομένο ότι κάποια σφυρίγματα δεν βοήθησαν την ροή του παιχνιδιού, όμως πρέπει να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δούμε τι είναι αυτό που έκανε λάθος η ΑΕΚ. Γιατί για να δέχεσαι ολόκληρη 100άρα, σίγουρα υπάρχουν αρκετά, κυρίως αμυντικά, προβλήματα προς συζήτηση.

Η ΑΕΚ είναι μαχήτρια και δεν έχει τη νοοτροπία «όσα φάμε κι όσα βάλουμε» και το αποδεικνύει σε κάθε ματς, όταν έχει τη δυνατότητα. Το έδειξε και απέναντι στον αήττητο Παναθηναϊκό, που τον δυσκόλεψε όσο καμία άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, το έδειξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ που έκανε την ανατροπή και απέναντι στον Προμηθέα, που δεν την ολοκλήρωσε επιστρέφοντας από το -25.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση με τους Πατρινούς, οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν 59 πόντους μόνο στο πρώτο ημίχρονο, τους περισσότερους μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Άρα δεν είναι παράλογο που τα περισσότερα παιχνίδια της Ένωσης εξελίσσονται σε… θρίλερ, αφού το ζήτημα της άμυνας είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τον Ζοάν Πλάθα. Όπως είπε και ο ίδιος, η ΑΕΚ δεν πρέπει να επιτρέπει στον αντίπαλο να φτάνει τόσο γρήγορα στους 20 πόντους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η «Βασίλισσα» βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στην Ευρώπη το αποδεικνύει και με το παραπάνω, ούσα αήττητη μέχρι στιγμής στο Basketball Champions League και μένει να μπορέσει να μετουσιώσει αυτό της το «μέταλλο» σε νίκες και στο πρωτάθλημα.

Έχει βρεθεί πολλές φορές μία… ανάσα πριν την πηγή, αλλά δεν έχει πιει νερό, όμως το ρόστερ της είναι τέτοιο που της δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζει στην βελτίωση τον λεπτομερειών. Αυτό θα γίνει, τα πρώτα δείγματα φάνηκαν και απέναντι στον Ολυμπιακό και απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ. Η άμυνα ήταν εκεί, μένει η ΑΕΚ να καταφέρει να την κάνει «όπλο» της για κάθε παιχνίδι.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0