Basket Talk

Η γερμανική… μπύρα έκανε τον Ιμπάκα MVP της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague! (video)

Η γερμανική… μπύρα έκανε τον Ιμπάκα MVP της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague! (video)

Μάλλον η λατρεία του Σερτζ Ιμπάκα στη μπύρα των Βαυαρών έχει αποδώσει καρπούς, αφού μετά το προσωπικό του… πάρτι κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, αναδείχθηκε MVP της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Σερτζ Ιμπάκα επέστρεψε στην Ευρώπη με… άγριες διαθέσεις από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και έβαλε στόχο να καθιερωθεί στα σαλόνια της EuroLeague.

Τι κι αν είχε να παίξει σε επίσημο ματς από την 1η Ιανουαρίου του ίδιου έτους; Τι κι αν ήρθε ξανά στην Ευρώπη μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και θα ήταν όσο να ναι δύσκολη η προσαρμογή;

Ο 34χρονος σέντερ της Μπάγερν Μονάχου με την πολύπειρη πορεία στο NBA και το πολύτιμο δαχτυλίδι το 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς, σημείωσε την κορυφαία του βραδιά στην Ευρώπη κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια με double-double 24 πόντων και 13 ριμπάουντ σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής. Κάπως έτσι, λοιπόν, συγκέντρωσε 34 μονάδες στο ranking αποδεικνύοντας σε όλους ότι ήρθε για να μείνει.

Η Βίρτους ήταν η «τυχερή», που πήρε από μία… γεύση Ιμπάκα, που ακόμη και τώρα βρίσκει τον τρόπο να κυριαρχεί.

Ήδη στην σεζόν έχει μέσο όρο 12,7 πόντους και 6,6 ριμπάουντ με 60% δίποντα και 47% τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής και ήδη ο αντίκτυπός του στην EuroLeague είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που φαντάζονταν οι περισσότεροι με τον Πάμπλο Λάσο να πίνει νερό στο όνομά του!

Που είναι τώρα ο λεγόμενος «πρώην παίκτης», όπως έλεγαν μερικοί; Είναι στα παρκέ και κάνει τα δύσκολα εύκολα, έχει βρει την φόρμα του και όλο και βελτιώνεται και ίσως αυτό να το οφείλει στη… νοστιμότατη, όπως την χαρακτήρισε, γερμανική μπύρα. Όποιο και να είναι το μυστικό, ο Σερτζ Ιμπάκα πρέπει να συνεχίσει έτσι και θα συνεχίσει.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0