Basket Talk

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 92-87 (παρ.): Ο καθοριστικός Πάντερ... έσπασε το σερί των «πράσινων»! (video)

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 92-87 (παρ.): Ο καθοριστικός Πάντερ... έσπασε το σερί των «πράσινων»! (video)
Ένας Ζακ ΛεΝτέι άπιαστος κι ένας Κέβιν Πάντερ που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή «πλήγωσαν» τον Παναθηναϊκό με 92-87 ακόμα κι αν χρειάστηκε και το έξτρα πεντάλεπτο για... σπάσουν το νικηφόρο σερί του.

Η Παρτίζαν υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για τις ανάγκες της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague στην αποπνηκτική «Stark Arena».

Οι Σέρβοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν την αγάπη τους στον παλιό τους γνώριμο, Ματίας Λεσόρ, που χειροκρότησαν έντονα μόλις τον είδαν να πατάει παρκέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο με τα καλάθια να πέφτουν… βροχή. Οι «πράσινοι» είδαν τον Μάριους Γκριγκόνις να παίρνει τα ηνία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φτάνοντας γρήγορα στους 10 πόντους.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Κέντρικ Ναν μπόρεσε και έδινε «εύκολο» σκορ στον Παναθηναϊκό που μπόρεσε και έχτισε μία διαφορά 8 πόντων (24-32).

Την ύστατη ώρα, για να βοηθήσει την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, βρέθηκε ο Ζακ Λεντέι πραγματοποιώντας ένα πολύ επιδραστικό δεύτερο δεκάλεπτο και να δώσει το προβάδισμα στους Σέρβους στο ημίχρονο (39-38).

Μετά την ανάπαυλα, το παιχνίδι είχε εντελώς άλλη εικόνα απ’ ότι στο πρώτο μισό. Καταρχάς, διακρινόταν από σωματικότητα και ήταν σκληρό, ενώ οι άμυνες πρωταγωνιστούσαν.

Ο Ματίας Λεσόρ ξεκίνησε με διαδοχικά καρφώματα, όσο ο Ναν με προσωπικές ενέργειες βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ανακάμψει από το -6 στην αρχή της περιόδου. Αυτός που έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους» ήταν φυσικά ο Ντίνος Μήτογλου με buzzer beater σουτ δύο πόντων γράφοντας το 54-56.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ναν το πήρε πάνω του τα πρώτα λεπτά με άμυνες, αλλά και σκοράρισμα φτάνοντας τη διαφορά στους 10 (54-64). Η Παρτίζαν μείωσε με τον Ντόζιερ και τον Καμπόκλο με το παιχνίδι να παίρνει διαστάσεις «θρίλερ» (59-64). Για άλλη μία φορά ήταν εκεί ο Αμερικανός γκαρντ, όμως είχε βοήθεια από τον Μήτογλου για να δώσει ξανά στους «πράσινους» το διψήφιο προβάδισμα (63-73).

Κι όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν πάλι να… ροκανίζουν τη διαφορά, ο Γκραντ υπερασπίστηκε την ομάδα του με δύσκολο τρίποντο (71-78), όμως βρέθηκε μπροστά του ο Κέβιν Πάντερ με 5 συνεχόμενους πόντους πλησιάζοντας στο καλάθι με 90 δευτερόλεπτα να απομένουν (76-78). Αυτός ήταν που έφερε το ματς στα ίσα (78-78) με 30’’ να απομένουν κάνοντας ένα σερί 7-0 για να στείλει το ματς στην παράταση.



Στον έξτρα χόνο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε την απόλυτη κυριαρχία με τον Ντόζιερ και τον Πάντερ να δίνουν προβάδισμα 8 πόντων στους γηπεδούχους (88-80). Ο Ναν όντας απόλυτα ηγετικός ευστόχησε από την περιφέρεια για να μειώσει στο 88-83 με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη. Η χαμένη βολή του Σλούκα υπήρξε και μοιραία για να «σπάσει» το σερί των 4 νικών του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-38, 54-56, 78-78, 92-87 (παρ.)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0