Basket Talk

Μονακό – Ολυμπιακός 85-77 : Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, αλλά ένας Κάνααν δεν φέρνει την... άνοιξη! (video)

Μονακό – Ολυμπιακός 85-77 : Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, αλλά ένας Κάνααν δεν φέρνει την... άνοιξη! (video)

Ο Ολυμπιακός «πάλεψε», άντεξε και έδωσε τα πάντα, αλλά δεν τα κατάφερε και λύγισε απέναντι στην πολύ φορμαρισμένη Μονακό που έβγαλε... δόντια στα τελευταία λεπτά παίρνοντας την σημαντική εντός έδρας νίκη (85-77).

Η Μονακό υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο Πριγκιπάτο για τις ανάγκες της 11ης «στροφής» της EuroLeague. Οι δύο ομάδες είχαν να συναντηθούν από τον… ιστορικό ημιτελικό του περσινού Final Four στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Ακόμα ένα ματς που επιβεβαίωσε τον κανόνα των τελευταίων 6 (πλην του ημιτελικού) που θέλει τις δύο ομάδες να μετατρέπουν σε… θρίλερ τις μεταξύ τους συναντήσεις, όμως αυτή τη φορά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αυτή που βγήκε... λαβωμένη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση έχοντας για οδηγό του τον «καυτό» Αϊζάια Κάνααν, ωστόσο οι Μονεγάσκοι βρήκαν τις απαντήσεις τους με τον Μάικ Τζέιμς να… μονοπωλεί το ενδιαφέρον και πέρασαν μπροστά.

Ο Κέμπα Γουόκερ μετά από κόψιμο σούταρε για τρεις στο 11ο λεπτό κάνοντας το 25-17 χτίζοντας διαφορά απέναντι στους Πειραιώτες.

Ο Κάνααν προσπαθούσε σχεδόν μόνος του στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχοντας σημειώσει τους 17 από τους 30 πόντους της ομάδας του (34-30). Κάπου εκεί ξεκίνησε και η αντεπίθεση του Ολυμπιακού, που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που επέστρεψε μετά από 55 μέρες, έβαλε μπροστά την ομάδα του με γκολ φάουλ πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα με τον Άλεκ Πίτερς να αρχίζει να βρίσκει τον ρυθμό του μιας και ο Κάνααν έπρεπε να πάρει ανάσες. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν αυτός που συνέχιζε το έργο του γκαρντ του Ολυμπιακού σκοράροντας ξανά από τα 6.75 για το 49-52. 4/4 τρίποντα για τον Πίτερς που οδήγησε με την σειρά του τον Ολυμπιακό με ένα μικρό προβάδισμα στην τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Ο Τόμας Γουόκαπ πήρε την σκυτάλη στην περιφέρεια και διεύρυνε τη διαφορά γράφοντας το 58-62, το μεγαλύτερο προβάδισμα που είχαν δει στο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι». Το παιχνίδι ισοφαρίστηκε άμεσα από τον Μπράουν (65-65), αφού ο Ολυμπιακός «χάριζε» πόντους στους γηπεδούχους με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Tα σερί καλάθια του συνήθη… υπόπτου, Μάικ Τζέιμς, πλήγωναν τους Πειραιώτες λίογα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (76-73).

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-39, 58-59, 85-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0