Basket Talk

Μάικ Τζέιμς vs Ολυμπιακός: Η… αδυναμία και το ματς που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Αμερικανός! (video)

Μάικ Τζέιμς vs Ολυμπιακός: Η… αδυναμία και το ματς που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Αμερικανός! (video)

Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Μάικ Τζέιμς, που θα τεθούν αντιμέτωποι για πολλοστή φορά με τις θύμησες από τις πρόσφατες συναντήσεις τους να είναι σίγουρα έντονες.

Η Μονακό υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της EuroLeague στο Πριγκιπάτο, με τις δύο ομάδες να έχουν ίδιο ρεκόρ μέχρι στιγμής στην διοργάνωση και να «καίγονται» για τη νίκη ενόψει της δύσκολης «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί.

Φυσικά, ο συνήθης… ύποπτος, Μάικ Τζέιμς, θα είναι ο πρωταγωνιστής της εν λόγω αναμέτρησης, αφού έχει μεγάλη παράδοση κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει με ακόμη μία εξαιρετική ευρωπαϊκή σεζόν στις… πλάτες του συγκεντρώνοντας 18.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ ως μέσο όρο στις 10 εμφανίσεις του αυτή τη χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Έχοντας αγωνιστεί για μιάμιση σεζόν στον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς είναι… παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού έχοντας δώσει επικές «μάχες». Έχει ήδη κοντραριστεί μαζί του σε ματς Ευρωλίγκας με Μπασκόνια, Αρμάνι και ΤΣΣΚΑ και το ίδιο κάνει και τώρα με την Μονακό.

59685de6-389a-45bb-8478-25bcc910aa8c.webp

Ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις που έχει δώσει με τους Μονεγάσκους βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία, αφού σε δέκα ματς το σκορ είναι 5-5. Βέβαια, αυτό θα αλλάξει στις 30 Νοεμβρίου, που οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες για 11η φορά.

Βέβαια, πολύ πριν τη Μπασκόνια, τον Παναθηναϊκό, την Αρμάνι, την ΤΣΣΚΑ και τώρα τη Μονακό, οι Πειραιώτες γνώρισαν τη… μαχητική πλευρά του Μάικ Τζέιμς σχεδόν μία δεκαετία πριν, το 2014, όταν αγωνιζόταν για τον Κολοσσό Ρόδου. Τότε έγινε και η αρχή των μεταξύ τους επικών αναμετρήσεων, όταν  ο 24χρονος τότε γκαρντ έβαλε 28 πόντους με το καλημέρα σας!

μάικ_τζέιμς_κολοσσός.jpg

Κάπως έτσι, ο Τζέιμς έχει φτάσει στο σήμερα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν την ομάδα ενάντια στην οποία ο Αμερικανός γκαρντ έχει σκοράρει τους περισσότερους πόντους στην καριέρα του (391 πόντοι σε 24 παιχνίδια) στην EuroLeague. Μιλήστε μας για αδυναμίες…

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία με τον Μάικ Τζέιμς να παίρνει άλλες διαστάσεις σαν παίκτες όταν συναντούσε τους «ερυθρόλευκους» με όλο αυτό φυσικά να γιγαντώνεται, όταν πήγε στον Παναθηναϊκό.

Πάντως οι τελευταίες 6 φορές που οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες έχουν πάρει διαστάσεις ντέρμπι, αφού καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει με πάνω από 6 πόντους.

034d761c-thomas-walkup-dribbles-against-mike-james-olympiacos-v-monaco-euroleague_1.jpg

Αυτό το στατιστικό κρύβει βέβαια μία «φωτεινή» εξαίρεση, ένα ματς που τόσο οι Μονεγάσκοι, όσο και ο ίδιος ο Μάικ Τζέιμς δεν πρόκειται να ξεχάσουν και δεν είναι άλλο από το ιστορικό παιχνίδι του Final Four του Κάουνας.

Οι «ερυθρόλευκοι» τότε είχαν υποχρεώσει τη Μονακό στο να σκοράρει μόλις 2 πόντους κατά την τρίτη περίοδο  που είναι οι λιγότεροι που έχουν σημειωθεί στην ιστορία των Final-4 σε ένα δεκάλεπτο!

Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό στατιστικό, ενόψει μιας αναμέτρησης που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, για να συνεχίσουν την καλή τους πορεία στην Euroleague.

Επίσης ενδιαφέρον έχει και η πρόσφατη αποθέωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη από τον Μάικ Τζέιμς στο twitter μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν στην 4η αγωνιστική, όπου ο «Λάρι» υπήρξε καθοριστικός στο φινάλε.

«Πείτε ό,τι θέλετε για την ικανότητα του Λάρι ή τη σημασία του στην ομάδα, αλλά όταν το ματς φτάνει στην 4η περίοδο, ο τύπος είναι εκεί. Έχει καρδιά», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τζέιμς που σε λίγες ώρες θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει.



Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0