Basket Talk

Κινγκς, Τίμπεργουλβς, Σπερς: ΝΒΑ όλο εκπλήξεις, και όχι πάντα για καλό! (video)

Κινγκς, Τίμπεργουλβς, Σπερς: ΝΒΑ όλο εκπλήξεις, και όχι πάντα για καλό! (video)
Μπορεί το NBA να βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, όμως δε μπορούμε να παραβλέψουμε αυτές τις ομάδες που έχουν «λάμψει» με την παρουσία τους, αλλά κι εκείνη που τα έχει… θαλασσώσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Από εκεί που δεν το περίμενε κανείς… τσουπ! Ομάδες – αουτσάιντερ έχουν φέρει τα πάνω κάτω στον «μαγικό» κόσμο του NBA, αφού πρωταγωνιστούν στις πρώτες θέσεις της δυτικής και της ανατολικής περιφέρειας, όσο κάποιοι τις είχαν «ξεγραμμένες».

Φυσικά και είναι νωρίς για βιαστικά συμπεράσματα, όμως αυτά τα πρώτα δείγματα, ακόμα κι αν δεν οδηγήσουν στην κορυφή, μόνο αισιόδοξα μπορούν να είναι για τις επόμενες κινήσεις των διακριθέντων συλλόγων.

Μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα στους συνήθεις «υπόπτους», ΛεΜπρόν, Κάρι, Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς, Ντόντσιτς και σαφώς στον Γουεμπανιάμα (θα ‘ρθει και η σειρά του αργότερα), όμως υπάρχουν παίκτες που φώναξαν πως είναι εδώ κάνοντας άπαντες να τους προσέξουν.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Όπως είναι λογικό, η αναφορά θα ξεκινήσει από τους κατόχους της πρώτης θέσης της Δύσης αυτή την στιγμή. Οι «λύκοι» έχουν το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια, κάτι που κανείς ως τώρα δεν περίμενε. Πέρυσι τερμάτισαν στην 8η θέση, ενώ φέτος μετρούν μόλις τέσσερις ήττες έχοντας τον Άντονι Έντουαρτς σε εξαιρετική φόρμα.

Ο 22χρονος γκαρντ με το εκρηκτικό στυλ… οδοστρωτήρα, που θυμίζει ΛεΜπρόν Τζέιμς μέχρι στιγμής έχει εκπληκτικά στατιστικά 26,6 πόντων, 5,9 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ ανά παιχνίδι αποδεικνύοντας πως βρίσκεται στην καλύτερή του φάση.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Τι να πει κανείς για τα νέα παιδιά της Οκλαχόμα; Μπορεί πέρυσι να τερμάτισαν 10οι, όμως ήδη είχαν δείξει την προοπτική τους. Οι Θάντερ είναι ανέκαθεν ένας οργανισμός που επενδύει στους νέους παίκτες κι όπως φαίνεται αυτό λειτουργεί και με το παραπάνω.

Μπορεί, ο μπροστάρης Σέι Γκίλτζιους Αλεξάντερ να μην είχε το πιο δυνατό ξεκίνημα στην σεζόν, όμως πλέον βρήκε τα πατήματά του και σπέρνει τον… τρόμο μαζί με τον απίθανο ρούκι, Τσετ Χόλμγκρεν.

Βρίσκονται στην δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας και μάλιστα μετρούσαν ένα σερί 6 νικών μέχρι να τους το σπάσει η Φιλαδέλφεια. Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έχει ήδη μέσο όρο 30 πόντων, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Χόλμγκρεν μπορεί να άργησε μία χρονιά εξαιτίας τραυματισμού, όμως δείχνει να επέστρεψε πιο έτοιμος από ποτέ, ενώ ανταγωνίζεται επάξια το Νο1 του φετινού ντραφτ, Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

Σακραμέντο Κινγκς

Δεν γινόταν να μείνει εκτός της εξίσωσης η ομάδα της οποίας τη φανέλα φοράει ο δικός μας, Σάσα Βεζένκοφ. Οι «Βασιλιάδες» προέρχονται από μία εκπληκτική χρονιά όπου τερμάτισαν τρίτοι στην κανονική περίοδο και αποκλείστηκαν στα play offs από τους πρώην πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Πολλοί ίσως να πίστευαν πως αυτή η ιστορική χρονιά (που βρέθηκαν στα play offs μετά από 17 χρόνια) ήταν μία «φούσκα», όμως το… αχτύπητο δίδυμο των ΝτεΆαρον Φοξ και Ντομάντας Σαμπόνις φροντίζει να τους διαψεύδει όλους.

«Light the Beam» φώναζαν όλοι στο Golden 1 Center και ήρθε και η σειρά του Βεζένκοφ να πατήσει το διάσημο κουμπί. Ο Βούλγαρος φόργουορντ πραγματοποιεί το όνειρό του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού παίρνοντας σιγά σιγά τον χρόνο του με την ομάδα του Σακραμέντο βάζοντας κι εκείνος το… λιθαράκι του στις νίκες της. 

Ορλάντο Μάτζικ

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη απ’ όλες του κειμένου. Οι Μάτζικ πραγματοποιούν μία… μαγική χρονιά μέχρι στιγμής και βρίσκονται στην δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας με ρεκόρ 12-5. Έτη φωτός μακριά από την περσινή κατάταξη η οποία τους βρήκε στην 13η θέση.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι την περασμένη χρονιά είχαν ξεκινήσει με το αρνητικό ρεκόρ 5-20, ενώ τώρα ο ρούκι της χρονιάς Πάολο Μπανκέρο μαζί με όλο το νέο ρόστερ της ομάδας δείχνουν να δημιουργούν μία πραγματική ομάδα. Ο νεαρός φόργουορντ, έχει αναβαθμίσει το στυλ παιχνιδιού του κι έχει μεταμορφωθεί σε ηγέτη του οργανισμού.

Μέσος όρος ηλικίας τα 24 έτη και γιατί όχι; Όρεξη, κέφι και δουλειά είναι απ’ ότι φαίνεται τα συστατικά που έχουν οδηγήσει τους Μάτζικ στο να ξεκινήσουν την χρονιά με το… δεξί. Μάλιστα, πρώτη φορά από την σεζόν 2011-12 το Ορλάντο έχει διψήφιο αριθμό νικών τόσο νωρίς στην χρονιά.

Ιντιάνα Πέισερς

Οι 5οι της Ανατολής, Πέισερς, επιβεβαιώνουν όσους «υμνούσαν» την ανταλλαγή του Ντομάντας Σαμπόνις με τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Πράγματι, είναι από τις πιο επιτυχημένες ανταλλαγές, αφού και οι δύο παίκτες έχουν «κουμπώσει» άριστα στις νέες ομάδες τους.

Ήδη οι «Ινδιάνοι» μετρούν μια σημαντική επιτυχία ως η πρώτη ομάδα που πέρασε αήττητη στην επόμενη φάση του In-Season Tournament. Με τον Χαλιμπάρτον σε ρόλο οδηγού  δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Οι Πέισερς ήταν ανέκαθεν όλα αυτά τα χρόνια υπέρ του αμυντικού στυλ παιχνιδιού και ξεχώριζαν γι’ αυτό. Τώρα τα «κλειδιά» της επίθεσης τα έδωσαν στον Χαλιμπάρτον, ο οποίος την έχει αναβαθμίσει κάνοντάς τη μία από τις πιο δυναμικές ομάδες, που απολαμβάνει κανείς να βλέπει.

Και η «δυσάρεστη» έκπληξη…

Ο λόγος για τους αγαπημένους, κατά τ’ άλλα, Σαν Αντόνιο Σπερς. Η ομάδα του κορυφαίου Γκρεγκ Πόποβιτς φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Δύσης με ρεκόρ 3-14. Ο ερχομός του Νο1 ντραφτ στον Σαν Αντόνιο είχε γεμίσει με ελπίδες τους φανς ότι κάτι μπορεί να βελτιωθεί σε σχέση με την περσινή κατρακύλα. Όμως ένας… Γουεμπανιάμα δεν φέρνει την άνοιξη.

Σαφώς και είναι πολύ νωρίς για… δάκρια, αφού η ομάδα μπορεί να βρει τον ρυθμό της και ο «Γουέμπι» να μπορέσει να γίνει πιο καθοριστικός στις αναμετρήσεις, πέρα από τα ατομικά καταπληκτικά στατιστικά. Ωστόσο, οι Σπερς έχουν ένα άπειρο ρόστερ το οποίο πρέπει να δουλέψει πολύ ο κόουτς «Ποπ», αν θέλει να βελτιώσει την κατάσταση. Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0