Basket Talk

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 89-72: Ο «ρεκοράτος» Κάνααν, η… επιστροφή του Γουόκαπ και η 3η σερί νίκη!

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 89-72: Ο «ρεκοράτος» Κάνααν, η… επιστροφή του Γουόκαπ και η 3η σερί νίκη!

Οι Τόμας Γουόκαπ, Αϊζάια Κάνααν και Άλεκ Πίτερς ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της 3ης σερί νίκης του Ολυμπιακού στην EuroLeague δίνοντας τη δική τους… παράσταση (89-72) απέναντι στην Ζαλγκίρις.

Η 10η στροφή της EuroLeague βρήκε τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Ζαλγκίρις στο κατάμεστο ΣΕΦ έχοντας στο πλευρό του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ που επέστρεψαν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Το παιχνίδι είχε… άρωμα «reunion» καθώς οι Γουόκαπ, Μπραζντέικις και Μήτρου-Λονγκ (δε μπορεί ακόμα να αγωνιστεί εξαιτίας των κανονισμών της διοργάνωσης) αντάμωσαν με την παλιά τους ομάδα, την οποία και... κατατρόπωσαν πανηγυρίζοντας την 3η συνεχόμενη νίκη τους στον θεσμό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να είναι επιρρεπείς σε λάθη και να περιορίζονται επιθετικά από τους φιλοξενούμενους. Ο ρυθμός του πρώτου δεκαλέπτου ήταν αρκετά αργός με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα και να κάνουν ένα σκληρό παιχνίδι.

Ο Τόμας Γουόκαπ μπήκε στο παιχνίδι «ζεστός» ξεσηκώνοντας τις «ερυθρόλευκες» εξέδρες (13-14, τρίποντο). Με την σειρά του ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι του Ολυμπιακού «κλέβοντας» κατοχές. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ από τους Μπουτκεβίτσιους και Λεκαβίτσιους, ωστόσο ο Αϊζάια Κάνααν ήταν εκεί για να ισοφαρίσει (19-19).

6037861.jpg

Το ίδιο σκληρό και σωματικό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Πειραιώτες να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα με σουτ τριών πόντων από τον συνήθη… ύποπτο, Άλεκ Πίτερς (26-23). Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε κι αυτός την εμφάνισή του στο «ερυθρόλευκο» παρκέ βοηθώντας στην βελτίωση της εικόνας της ομάδας.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις αποφάσισε να… πληγώσει τους παλιούς του γνώριμους με τον Τόμας Γουόκαπ να συνεχίζει στο ίδιο «τροπάριο» από την περιφέρεια δίνοντας προβάδισμα 9 πόντων στον Ολυμπιακό (36-27).

6037957.jpg

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να… πετάνε αμυντικά και με τρομερό κόψιμο του Κάνααν και δικό του λέι απ στον αιφνιδιασμό πήραν διψήφια διαφορά (38-27). Ο Γουόκαπ δίνει το παρών ξανά με εύστοχο τρίποντο διευρύνοντας το προβάδισμα λίγα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (42-27).

Μετά την ανάπαυλα, οι Λιθουανοί μείωσαν στο 45-36 με τους Χέις και Έβανς, όμως οι Γουόκαπ και Κάνααν «πυροβολούσαν» από τα 6.75 φτάνοντας τον Ολυμπιακό στο +15 (51-36). Ακόμα κι αν η Ζαλγκίρις προσπάθησε να… ροκανίσει την διαφορά (51-40), ο… Ησαΐας των «ερυθρόλευκων» είχε πάρει… φωτιά από την περιφέρεια με δύο συνεχόμενα τρίποντα.

κανααν_1.jpg

O Ίγκνας Μπραζντέικις μαζί με τον Άλεκ Πίτερς να ακολουθεί συνέχισαν την «ερυθρόλευκη» παρέλαση του τρίτου δεκαλέπτου από το τρίποντο για το 69-52.

Τι να πει κανείς για το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου; Δε θα μπορούσε να είναι πιο ιδανικό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που είδε τον Πίτερς να το… πιάνει από εκεί που το άφησε με 5 σερί πόντους για το 74-55.

Ο Έβανς ήταν ο μόνος που ξεχώριζε από τους αντιπάλους, αφού προσπαθούσε ξανά και ξανά να τους βάλει στο παιχνίδι, όσο οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν σημάδια χαλάρωσης πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Και με 2:39 να απομένουν στο χρονόμετρο ο Αϊζάια Κάνααν με το γνωστό κρύο «αίμα» στις φλέβες του είπε να σπάσει το ρεκόρ καριέρας του με άλλο ένα τρίποντο για το 84-66.


Το πάρτι συνεχίστηκε από πλευράς Πίτερς με άλλο ένα εύστοχο τρίποντο με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-31, 69-52, 89-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0