Basket Talk

Αν η ιστορία επαναληφθεί, ο Παναθηναϊκός θα «ράψει» το 7ο: Θυμάστε τι συνέβη το 1995-96;

Αν η ιστορία επαναληφθεί, ο Παναθηναϊκός θα «ράψει» το 7ο: Θυμάστε τι συνέβη το 1995-96;

Συνέβη το 1996 και η EuroLeague «βάφτηκε» πράσινη. Κάπου εμπλέκεται και η Ρεάλ Μαδρίτης, κάπου ηττημένος είναι και ο Ολυμπιακός. Κάπως έτσι, οι Μαδριλένοι «πλήγωσαν» και πέρυσι τους Πειραιώτες. Γιατί όμως ο Παναθηναϊκός πιστεύει πως η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί;

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι και το τέλος του δρόμου; Να συνεχίσει να εντυπωσιάζει δηλαδή στην EuroLeague, να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το 6-4 που τον χαρακτηρίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή, να επικρατήσει της Παρτιζάν στο Βελιγράδι και να κάνει τον κόσμο του να αρχίσει να το πιστεύει;

Προφανώς και την απάντηση δεν μπορούμε να τη δώσουμε με σιγουριά, αλλά προς το παρόν, οι «πράσινοι» εντυπωσιάζουν. Βρίσκουν τα πατήματά τους, επικράτησαν για τρίτο διαδοχικό ματς στο «σπίτι» τους, το ΟΑΚΑ θυμίζει κάτι από το παρελθόν και ο Κώστας Σλούκας νιώθει καλά με την πράσινη φανέλα.

Είναι ακόμη νωρίς, αλλά ποιος μπορεί να απαγορεύσει στον Αταμάν και τους φορμαρισμένους παίκτες του να ονειρεύονται; Πόσο μάλλον από τη στιγμή που όλοι έμαθαν ή όλοι γνωρίζουν, τι συνέβη τη διετία 1995-96 και τη «διαβολική» σύμπτωση με τον Ολυμπιακό, που ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να επαναληφθεί.

Τι είχε συμβεί τότε λοιπόν; Το καλοκαίρι του 1995, ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και τον τελικό του θεσμού, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε.


Ένα χρόνο μετά, είχαμε και πάλι ελληνική ομάδα στο φινάλε, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη τύχη. Επικράτησε της Μπαρτσελόνα, σε ένα «ιστορικό» παιχνίδι που άπαντες θυμούνται λόγω της τελευταίας φάσης και σήκωσε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Ο συνειρμός έγινε αντιληπτός, έχετε συνειδητοποιήσει τι συνέβη πέρυσι. Ο Ολυμπιακός έφτασε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Final Four, αυτή τη φορά προκρίθηκε και στον τελικό, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει.

Ένα χρόνο μετά, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερή του φάση την τελευταία διετία. Λέτε;


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0