Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Βαλένθια 90-73: «Πράσινη» κυριαρχία με το… πολυεργαλείο Γκραντ να μοιράζει χαμόγελα! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Βαλένθια 90-73: «Πράσινη» κυριαρχία με το… πολυεργαλείο Γκραντ να μοιράζει χαμόγελα! (video)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν λες κι έχει βγει από… παραμύθι έχοντας στο πλάι του τον κόσμο του που… έβραζε. Έτσι κυριάρχησε κατά τη διάρκεια όλης της αναμέτρησης απέναντι στη Βαλένθια με «μπροστάρηδες» τους Ματίας Λεσόρ και Τζέριαν Γκραντ πανηγυρίζοντας την 4η σερί νίκη του (90-73)!

Η «καυτή» Παναθηναϊκή ατμόσφαιρα υποδέχτηκε την Βαλένθια για τις ανάγκες της 10ης αγωνιστικής της EuroLeague και θα έλεγε κανείς πως οι «πράσινοι» δεν ήταν και τόσο… φιλόξενοι.

Το γήπεδο στο πρώτο μισό του αγώνα έγερνε ξεκάθαρα στην πλευρά της ομάδας του Παναθηναϊκού AKTOR, που έκανε το δικό της πάρτι από την περιφέρεια.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τρία τρίποντα από τους «πράσινους» που έφτασαν γρήγορα στο 9-4.

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν πραγματικά ήταν… άχαστος από τα 6.75 μετρώντας 3/3 τρίποντα και με τη βοήθειά του το «Τριφύλλι» πήρε τη διψήφια διαφορά κάνοντας το 24-14. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο καθοριστικός δημιουργός των φάσεων μοιράζοντας ήδη 4 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο.

6037215.jpg

Οι φιλοξενούμενοι με τον Ρόβερς μείωσαν στο 24-18, αλλά εκεί ήρθε ο Λευτέρης Μαντζούκας με εύστοχο τρίποντο για να κάνει το 27-18.

Από εκεί που σταμάτησε συνέχισε ο 20χρονος φόργουορντ κάνοντας το 30-18 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι «πράσινοι» συνέχισαν την ευστοχία τους από τα 6.75 και μονάχα άνοιξαν την… ψαλίδα της διαφοράς δείχνοντας παράλληλα ένα καλό αμυντικό πρόσωπο.

6037228.jpg

Ο Μαντζούκας ήταν η έκπληξη του πρώτου μέρους έχοντας το απόλυτο 3/3 από την περιφέρεια ξεσηκώνοντας τους φίλους του Παναθηναϊκού AKTOR. Ο Οτζελέγιε βρισκόταν στο αντίπαλο… δέος για τη Βαλένθια μετρώντας 10 πόντους στο πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα, η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά βελτιώθηκε για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που με τον Μήτογλου, Σλούκα και Λεσόρ ξεπέρασε το φάσμα των 20 πόντων διαφοράς (60-38).

Τι να πει κανείς για τον Τζέριαν Γκραντ; Ένα πολύ… εργαλείο στο οποίο πιστεύει ο Τούρκος προπονητής και σε κάθε ματς δικαιώνεται για την επιλογή του.

Φυσικά και δεν γινόταν να μη «ριμάξει» και ο Γάλλος σέντερ δύο φορές την αντίπαλη ρακέτα καρφώνοντας για άλλη μια φορά εντυπωσιακά για το 68-46.

Η Βαλένθια δεν ήξερε πραγματικά που βρίσκεται κάνοντας συνεχώς λάθη χωρίς να βρίσκει τρόπο να απαντήσει στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού AKTOR.

 Ο ρυθμός λίγο έπεσε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την ισπανική ομάδα να βρίσκει σκορ από τους Ρόβερς και Χάρπερ από την γραμμή της «φιλανθρωπίας», όμως ο Μάριους Γκριγκόνις με άλλο ένα τρίποντο φρόντισε να… ξυπνήσει τους «πράσινους» κάνοντας το 75-60.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν επιρρεπής σε λάθη και απώλεσε το μεγάλο του προβάδισμα επιτρέποντας στη Βαλένθια να μειώσει τη διαφορά στους 9 πόντους (75-66) με λέι απ του Πραντίγια. Ο Λούκα Βιλντόζα απάντησε άμεσα και το «Τριφύλλι» ενισχύθηκε και από τον Λιθουανό γκαρντ χωρίς να αφήνει τις «νυχτερίδες» να δώσουν διαστάσεις ντέρμπι στην τελευταία περίοδο (85-70).

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 49-35, 72-53, 90-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0