Basket Talk

ΑΕΚ: Διατήρησε το αήττητο και έκλεισε με θετικό πρόσημο τη δική της… διαβολοβδομάδα! (video)

ΑΕΚ: Διατήρησε το αήττητο και έκλεισε με θετικό πρόσημο τη δική της… διαβολοβδομάδα! (video)
H ΑΕΚ μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες έδωσε δύο πολύ σημαντικές «μάχες», οι οποίες αν μη τι άλλο σχημάτισαν ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των φίλων της ομάδας και τους γέμισαν ελπίδα για το μέλλον.

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο η ΑΕΚ, παρά μόνο να πιστέψει, ότι μπορεί κι έτσι θα κοντράρει κάθε αντίπαλο.

Αυτό συνέβη με τον Παναθηναϊκό AKTOR, τον οποίο οι Ενωσίτες κοίταξαν… κατάματα την Δευτέρα (20/11) έδειξαν την αξία τους, όμως στερούνταν αυτοπεποίθησης.

Τι κι αν επέστρεψε από το +11 των «πράσινων» και βρέθηκε μπροστά για 6 πόντους; Η ΑΕΚ δε μπόρεσε να διατηρήσει το μομέντουμ ως το τέλος και έμεινε μία… ανάσα μακριά από τη νίκη. Βέβαια, η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν πολύ θετική, αφού και ο ίδιος ο Εργκίν Αταμάν υποστήριξε πως ήταν δικό της το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει κάθε αντίπαλο. Έχει την ομάδα, έχει το ρόστερ, απλά χρειάζεται λίγη πίστη.

Με αυτή «οπλίστηκε» στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής του Basketball Champions League απέναντι στην Στσέτσιν, στο οποίο έχει ρίξει την προσοχή της, και έκανε το απόλυτο 4/4, αφού αρνήθηκε να χάσει!

Με πρωταγωνιστές τον «καυτό» Κουζμίνσκας, τον ΜακΡέι που επέστρεψε δυναμικά και τον καθοριστικό Καμπενγκέλε, που συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR, έκανε ένα σπουδαίο βήμα και σχεδόν «αγκάλιασε» την πρόκριση στους 16, αφού βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά.

Στο συγκεκριμένο ματς μάλιστα, έδειξε να της είχε γίνει ήδη μάθημα η προ 48 ωρών αναμέτρηση με τους «πράσινους», αφού δεν το έβαλε κάτω και έδειξε την καλή της αμυντική λειτουργία, ακόμα κι όταν πήγε να… στραβώσει η κατάσταση με την ισοφάριση των Πολωνών (47-47).

Η ΑΕΚ έβαλε στην άκρη την κούραση των δύο πολύ κοντινών σε ημερομηνίες ματς, έδειξε πως έχει αποθέματα ενέργειας και το σημαντικότερο πως έχει ψυχολογία και δεν την «ρίχνει» ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Κράτησε την καλή εμφάνιση από το ΟΑΚΑ και πήγε για το ευρωπαϊκό απόλυτο στα Άνω Λιόσια το οποίο και πέτυχε.

Kαι κάπως έτσι, η «Βασίλισσα» είπε να γράψει και… ιστορία, αφού για πρώτη φορά στις 8 σεζόν που συμμετέχει στο Basketball Champions League τρέχει ένα αήττητο σερί 4-0.

Αυτό που σίγουρα μένει είναι ότι η ΑΕΚ είναι για τα δύσκολα. Αυτά της αρέσουν κι εκεί δείχνει το «μαχητικό» και επιβλητικό της πρόσωπο στέλνοντας το… μήνυμα πως αν η ίδια το πιστέψει κανείς αντίπαλος δε μπορεί να τη λυγίσει.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0