Basket Talk

Ξέρουμε πόσους πόντους θα βάλει: Ο Παναθηναϊκός AKTOR με τους «91» και ο Τζόουνς της Βαλένθια που δεν θα το... ξανακάνει! (video)

Ξέρουμε πόσους πόντους θα βάλει: Ο Παναθηναϊκός AKTOR με τους «91» και ο Τζόουνς της Βαλένθια που δεν θα το... ξανακάνει! (video)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, όποτε συναντάει τη Βαλένθια στο Μαρούσι τιμάει μία… συγκεκριμένη παράδοση και την κατατροπώνει με μοναδική «παραφωνία» το buzzer beater στοπ τους Κρις Τζόουνς στην τελευταία συνάντηση των ομάδων.

O Παναθηναϊκός AKTOR θα φιλοξενήσει τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες τις 10ης αγωνιστικής της EuroLeague και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευρά στατιστικής όταν λαμβάνουν χώρα στο Κλειστό του Αμαρουσίου.

Η ομάδα που μπήκε από… σπόντα στην λίστα με τις ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχει δικαιώσει άπαντες με τις εμφανίσεις της, αφού έχει παρουσιάσει μία πολύ ανταγωνιστική εικόνα, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν.

Τώρα, καλείται να αντιμετωπίσει το «Τριφύλλι» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με τις θύμησες να είναι έντονες από την τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων.

8daf9b1d-df78-4aea-8f2b-5102f66a72b2.webp

Τότε, ο Κρις Τζόουνς με buzzer beater σουτ τριών πόντων έστειλε στο… καναβάτσο τον Παναθηναϊκό AKTOR και χάρισε στην ισπανική ομάδα τη νίκη με 91-92. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που έσπασε το σερί των «πράσινων» και γνώρισαν την ήττα.

Για ποιο σερί μιλάμε όμως; Ο Παναθηναϊκός AKTOR τις τελευταίες τρεις φορές, που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στο «σπίτι» του σκοράρει ακριβώς 91 πόντους. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο, ενώ, όταν γίνεται αυτό, παίρνει και τη νίκη με φωτεινή εξαίρεση το τελευταίο ματς της περσινής κανονικής περιόδου.

Τότε, πέρα από το αποκαρδιωτικό τρίποντο, ο Τζόουνς είχε σημειώσει 24 πόντους, είχε μαζέψει 4 ριμπάουντ και είχε μοιράσει και 5 ασίστ, εμφάνιση που δεν έχει αγγίξει ξανά έκτοτε.

9ccff43e-31a6-4063-9017-60ce2a87dce2.webp

Συγκεκριμένα, από αυτό το κομβικό παιχνίδι έχουν μεσολαβήσει 50 ολόκληρα ματς στα οποία ο 30χρονος πόιντ γκαρντ έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Βαλένθια και δεν έχει πλησιάσει ξανά αυτά τα νούμερα.

Τώρα, 40 εβδομάδες μετά, ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός AKTOR έρχεται να υπερασπιστεί την στατιστική που… γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του, ειδικά αν σκοράρει ξανά ακριβώς 91 πόντους. Στο μόνο που πρέπει να ελπίζει είναι να μην πάθει ξανά καμιά… αναλαμπή ο Τζόουνς και όπως τον Μάρτιο του 2023, διαφορετικά δεν έχει να φοβάται τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, ξέρουμε τους πόντους που θα σκοράρουν οι «πράσινοι» ειδικά τώρα που έχουν τον... καυτό Μήτογλου για «μπροστάρη» και τους πόντους που δεν θα σημειώσει ο γκαρντ των Ισπανών.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0