Basket Talk

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 86-85: Η Ένωση πήγε να γράψει… ιστορία, αλλά ο Ναν της πήρε την χαρά! (video)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 86-85: Η Ένωση πήγε να γράψει… ιστορία, αλλά ο Ναν της πήρε την χαρά! (video)

Η ΑΕΚ πήγε να πραγματοποιήσει μια ιστορική εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάτι που είχε να συμβεί 27 ολόκληρα χρόνια, όμως ο Κέντρικ Ναν της πήρε την μπουκιά από το... στόμα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του για έναν πόντο (86-85)!

O Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική της Basket League στο 150ό μεταξύ τους ντέρμπι και κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να διατηρήσει το μοναδικό αήττητο στο πρωτάθλημα. Αυτό πήγε να ανατραπεί από την «ψυχωμένη» Ένωση, που παραλίγο να επικρατήσει εκτός έδρας μετά από 27 χρόνια και εποχές Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο της.

Το match up Κουσμίνσκας - Μήτογλου λειτούργησε αριστουργηματικά για την ομάδα του Ζοάν Πλάθα και ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε με τα mid rage σουτ έκανα πολύ ανταγωνιστική την ΑΕΚ, που όμως πληγώθηκε από τον Κέντρικ Ναν, που μοιάζει να βρίσκει τα πατήματά του.



To πρώτο δεκάλεπτο είχε σκορ και θέαμα με τον Κέντρικ Ναν να ανοίγει τον «χορό» για τον Παναθηναϊκό και τον Τζάστιν Τίλμαν να είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της ΑΕΚ (11-10). Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν που έδωσε μια… ανάσα στο προβάδισμα των «πράσινων» πριν τη δεύτερη περίοδο.

Με τον Εμφιόντου Καμπενγκέλε και τον Λάνγκστον Χολ οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν στο καλάθι (32-30), όμως εκεί βρέθηκε ο Ματίας Λεσόρ, που έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, για να δώσει διψήφιο προβάδισμα στο «Τριφύλλι» (45-35).

Μετά την ανάπαυλα, ο Μιντάουγκας Κουσμίνσκας έτρεξε ένα σερί 5 όντων, για να μειώσει η ΑΕΚ στο 48-42 απέναντι στον Παναθηναϊκό, που είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά της τρίτης περιόδου. Πολύ βελτιωμένη ήταν η εικόνα της ομάδας του Ζοάν Πλάθα, που κατάφερε να επιστρέψει και να περάσει και μπροστά (54-57) με τον «καυτό» Καμπενγκέλε, που μέτρησε 15 από τους 29 πόντους της ΑΕΚ σε αυτό το φανταστικό «κιτρινόμαυρο» δεκάλεπτο.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Ναν και ένα από τον Γκραντ ο Παναθηναϊκός περνάει ξανά μπροστά 5' πριν το τέλος, όμως ο Κουζμίνσκας ευστόχησε από την περιφέρεια για την ισοφάριση (77-77).
Ένα τρίποντο ξανά από τον συνήθη... ύποπτο, Κουζμίνσκας, έβαλε την Ένωση μπροστά με 1.44' να μένει για τη λήξη.

Ο Κέντρικ Ναν υπήρξε καθοριστικός λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αφού έφερε έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό ευστοχώντας από τα 6.75 και βάζοντας και τις βολές για το 86-85.



Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-37, 63-66, 86-85

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0