Basket Talk

Παναθηναϊκός: Οι ένδοξες στιγμές στο ΟΑΚΑ, ο ασταμάτητος Μήτογλου και ο… άσσος στο μανίκι του Αταμάν (video)

Παναθηναϊκός: Οι ένδοξες στιγμές στο ΟΑΚΑ, ο ασταμάτητος Μήτογλου και ο… άσσος στο μανίκι του Αταμάν (video)
Ο Εργκίν Αταμάν έγραψε ιστορία με την 200ή του νίκη στην EuroLeague στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ. Έκανε το 2/2 με τον Παναθηναϊκό και «βαρέθηκε» να βλέπει τον Ντίνο Μήτογλου MVP. Γενικά είχε… πρόγραμμα, όμως επιφύλασσε και πολλές (ευχάριστες) εκπλήξεις.

Η δουλειά έγινε όπως έπρεπε. Ο Παναθηναϊκός έκανε το απόλυτο των νικών (2/2) στην δύσκολη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του, να βρίσκει την χημεία του και μπαίνει με περίσσια όρεξη σε κάθε αναμέτρηση για να πάρει τη νίκη.

Το μομέντουμ ξεκίνησε από την παρέλαση στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα, συνεχίστηκε μετά κόπων και… βασάνων απέναντι στην Ζαλγκίρις και κορυφώθηκε με τη Βίρτους Μπολόνια σε μία αναμέτρηση που θύμισε παλιό, καλό Παναθηναϊκό.

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» έκαναν την τρίτη σερί νίκη τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μπορούν να κοιτάζουν μόνο ψηλά.

Οι Λιθουανοί μπορεί να έβγαλαν το… λάδι της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, όμως ο Παναθηναϊκός άντεξε και με διαστημικό για άλλη μια φορά, Ντίνο Μήτογλου και ηγέτη στο τέλος, Κώστα Σλούκα, κέρδισε τη σκληρή «μάχη» που δόθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ για τις ανάγκες της 8ης αγωνιστικής.

6029433_1.jpg

Μπορεί ο Σλούκας να έχασε τη βολή στο τέλος, ήταν όμως σίγουρα από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο βάζοντας κρίσιμα καλάθια (και βολές).

Φυσικά, ο Μήτογλου εξακολουθεί να αποτελεί εγγύηση για την ομάδα συνεχίζοντας το σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων του κουβαλώντας στις πλάτες του το «Τριφύλλι».

Μετά και την ιστορική βραδιά των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Βίρτους, που σημαδεύτηκε και από την 200ή νίκη του Αταμάν στη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα θετικά αποτελέσματα της εβδομάδας μετά από μία μεστή εμφάνιση και με μία ατμόσφαιρα να περιβάλλει τον αγώνα πραγματικά συγκλονιστική.

Οι Ιταλοί μπορεί να δυσκόλεψαν τα πρώτα 30 λεπτά τον Παναθηναϊκό, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο με την ώθηση των φιλάθλων του πάτησε… γκάζια και δεν κοίταξε ξανά πίσω του.

Ο Αταμάν έδωσε ευκαιρίες βασικών σε Ναν και Μπαλτσερόφσκι δείχνοντας τους εμπιστοσύνη κι αυτοί όχι μόνο δεν φοβήθηκαν, αλλά τον δικαίωσαν και με το παραπάνω κάνοντας σπουδαίο παιχνίδι τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

Ό,τι και να πει κανείς για τον Ντίνο Μήτογλου για άλλη μία φορά δεν είναι αρκετό. Ο άνθρωπος κάνει τόσο απίθανες εμφανίσεις, τη μία μετά την άλλη, που έχουμε «κουραστεί» να τον αποθεώνουμε. Double double 24 πόντων και 10 ριμπάουντ για τον 27χρονο φόργουορντ που ξεχειλίζει από πάθος και τα δίνει όλα στο παρκέ, ενώ ήταν πάντα «ζεστός». Τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς;

Το ίδιο πολύτιμος με διαφορετικό τρόπο είναι ο «εξολοθρευτής» των αντίπαλων αμυνών, Τζέριαν Γκραντ. Ο περσινός MVP του EuroCup είναι ο άσος στο μανίκι του Αταμάν, ο οποίος δεν σταματά να τον αποθεώνει. Είναι κορυφαίος αμυντικά και επιθετικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στα λεπτά απουσίας του η ομάδα του Λούκα Μπάνκι μπόρεσε να περάσει στο σκορ. Ένας two-way player που είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και που μαζί με τον Μήτογλου δίνουν το σύνθημα για μια ακόμη πιο συναρπαστική συνέχεια. Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0