Basket Talk

Ολυμπιακός: Και πού να ‘ταν και υγιής! (video)

Ολυμπιακός: Και πού να ‘ταν και υγιής! (video)
«Μετά αυτά ρε κοουτς. Πάμε να κερδίσουμε το ματς…», είναι ίσως η... ατάκα της «διαβολοβδομάδας», που άφησε γλυκιά γεύση για τον Ολυμπιακό, αφού έκανε το 2/2 με τεράστιες –ελέω συνθηκών- νίκες, όμως για άλλη μία φορά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον… ελέφαντα στο δωμάτιο, που λέγεται τραυματισμός.

Παίκτης μπαίνει, παίκτης βγαίνει, όπως φαίνεται για τον Ολυμπιακό, που έχασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, όμως είδε τον πολυσυζητημένο Λουκ Σίκμα να επιστρέφει στο παρκέ.

Δεν πρόλαβε να χαρεί ο Γιώργος Μπάρτζωκας και πάνω που έσπασε το… ρόδι ο Αμερικανός φόργουορντ στο ματς απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είδε τον πολύτιμο γκαρντ, Νάιτζελ ΓουίλιαμςΓκος, να φεύγει τραυματίας και να πρέπει να μείνει στα «πιτς» για αρκετές εβδομάδες.

Πόσο δίκιο είχε που είπε αστειευόμενος ότι η ομάδα του χρειάζεται επειγόντως ευχέλαιο; Πολύ, όμως και παρ’ ότι ο Ολυμπιακός βγήκε «λαβωμένος» από την διπλή αγωνιστική του Νοεμβρίου στην EuroLeague, βγήκε και αήττητος παίρνοντας δύο πολύ σημαντικές νίκες – «όπλα» για την συνέχεια.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία απαραίτητη για την ηρεμία τους νίκη σε ένα ματς… θρίλερ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας». Αυτή η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από την επιστροφή του… άσωτου υιού, Λουκ Σίκμα, που την αποζητούσε ο Μπαρτζώκας για να πάρουν ανάσες οι παίκτες του, αλλά δυστυχώς κι από ακόμη μία απώλεια. Αυτή του Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος.


Μετά, ακολούθησε το δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που ήταν ακόμη πιο σπουδαίο, δύσκολο και φυσικά για άλλη μία φορά κρίθηκε στο τέλος. Άμυνες αριστοτεχνικές και μ’ έναν Άλεκ Πίτερς να… ράβει κι έναν Μουστάφα Φαλ να… κόβει κάνοντας και οι δυο τους ρεκόρ καριέρας, οι Πειραιώτες δεν δέχονταν να χάσουν.

fall.jpg

Τα λαμπερά σημεία της αναμέτρησης ήταν φυσικά το ρεκόρ καριέρας 28 πόντων του Αμερικανού, που άγγιξε τα 40 αγωνιστικά λεπτά, καθώς και η εκπληκτική επίδοση του Γάλλου σέντερ, που με την σειρά του έκανε career-high 14 ριμπάουντ, ενώ σκόραρε και 14 πόντους φεύγοντας πραγματικά εξουθενωμένος από το παιχνίδι.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι Πίτερς, Φαλ και Κάνααν «κουβάλησαν» την ομάδα στις πλάτες τους και ήταν αρκετοί για να σταματήσουν τους «ερυθρόλευκους» φίλους τους. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

6030253.jpg

Ο Ολυμπιακός φεύγει με το χαμόγελο, αλλά και με πολλή τροφή για σκέψη από αυτή την ευρωπαϊκή εβδομάδα. Οι ατυχίες δεν σταματάνε όπως φαίνεται και οι παίκτες έχουν «σκάσει» από τα πολλά αγωνιστικά λεπτά, τις διπλές αγωνιστικές και τους τραυματισμούς, όμως και πάλι τα δίνουν όλα στο παρκέ για το θετικό αποτέλεσμα.

Η κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη και χρήζει ειδικών  και λεπτών χειρισμών, κάτι στο οποίο ο Μπαρτζώκας είναι «μαέστρος». Η ανάγκη ενίσχυσης, όταν βρεθεί ο παίκτης που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Έλληνα τεχνικού, είναι οφθλαμοφανής μιας και οι απώλειες συνεχίζονται και μάλιστα σημαντικών παικτών.

Οι νίκες φέρνουν χαμόγελα και την απαραίτητη «ησυχία» που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, όσο η αναζήτηση συνεχίζεται. Τουλάχιστον ο κόσμος βλέπει πως η ομάδα ξεπερνάει τον εαυτό της και μάλιστα με επιτυχία και είναι δίπλα της και την στηρίζει όπως της αξίζει. Κι όπως είπε και ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου«Μετά αυτά ρε κοουτς. Πάμε να κερδίσουμε το ματς…» και έχει δίκιο, αφού o  Μπαρτζώκας του έδωσε το χέρι γνωρίζοντας ότι θα έχουν χρόνο για τις απαραίτητες συζητήσεις...

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0