Basket Talk

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83: Με... όπλα τους Πίτερς και Φαλ οι Πειραιώτες έκαναν το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα»!

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83: Με... όπλα τους Πίτερς και Φαλ οι Πειραιώτες έκαναν το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα»!
Ο... 28άρης, Άλεκ Πίτερς μαζί με τον «διπλό» Μουστάφα Φαλ βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την δεύτερη νίκη του στην διπλή αγωνιστική της EuroLeague απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 88-83.

Ένα «ερυθρόλευκο» πάρτι, μια «ευθρόλευκη» γιορτή έλαβε χώρα στο Φαληρικό στάδιο για την δεύτερη αναμέτρηση της… διαβολοβδομάδας της EuroLeague, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Ερυθρό Αστέρα, που έχουν χαρίσει πανέμορφες στιγμές στον αθλητισμό ανά τα χρόνια.

002_2.jpg

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε μία ιδιαίτερη σημασία, όχι επειδή ήταν άλλη μία συνάντηση των Πειραιωτών με τους φίλους τους Σέρβους, αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έβλεπαν ξανά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην άκρη του πάγκου του Ερυθρού Αστέρα. Ο «μελαχρινός» είχε υπό την καθοδήγησή του άλλους δύο παλιούς γνώριμους των «ερυθρολεύκων», τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Τζοέλ Μπολομπόι, που το κοινό του ΣΕΦ δεν έχασε ευκαιρία να αποθεώσει.

001_1.jpg

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε πολύ υψηλό ρυθμό με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να ανοίγει τον λογαριασμό για τους φιλοξενούμενους με ένα δικό του σερί 5 πόντων (2-7). Ο Άλεκ Πίτερς ήταν εκείνος που έβγαζε αντίδραση για τους Πειραιώτες βάζοντάς τους και μπροστά στο σκορ (8-7).

Ο Νέντοβιτς με 11 πόντους μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο μαζί με τους πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, Τζοέλ Μπολομπόι και τον Μίλος Τεόντοσιτς, ήταν αυτοί που έβγαιναν μπροστά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Από την άλλη, ο Μουστάφα Φαλ έκανε καταπληκτική δουλειά ενώ έδωνε βάση και στη δημιουργία.

007.jpg

Ο Γάλλος σέντερ μαζί με τον Πίτερς και τον Αϊζάια Κάνααν συνέχισαν σε υψηλό τέμπο με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να τους ακολουθεί. Με τέσσερα λεπτά να απομένουν για τη διακοπή του ημιχρόνου, ο Ερυθρός Αστέρας μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αστοχία του Ολυμπιακού και να πάρει κεφάλι 8 πόντων (31-39).

Οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να απαντήσουν και με καλάθι του Ίγκνας Μπραζντέικις οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντου (45-44).

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε δίνοντας όλη του την έμφαση στην άμυνα, όπως και έπρεπε, όσο οι Πίτερς και Κάνααν συνέχιζαν εξαιρετικά στην επίθεση. Κάπως έτσι κατάφεραν να περιορίσουν πολύ τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν σκοράρει μόλις τρεις πόντους στα 7,5 λεπτά της τρίτης περιόδου. Μάλιστα με το εύστοχο περιφεριακό σουτ του κρύου... αίματος, Κάνααν, έφτασαν στο μεγαλύτερό τους προβάδισμα 11 πόντων (61-50).

Κάπως έτσι συνεχίστηκε το εκπληκτικό μομέντουμ των Πειραιωτών με το τρίποντο του Παπανικολάου και το «αεροπλανικό» κόψιμο του Λουκ Σίκμα να ακολουθούν και τον κόσμο με τη φωνή του να δίνει το... σύνθημα. Οι άμυνες συνέχισαν να είναι ασφυκτικές και το παιχνίδι σωματικό, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις συχνά από την περιφέρεια.

«Καυτός» για ακόμη μία φορά ήταν ο Άλεκ Πίτερς που βγήκε μπροστά με συνεχόμενους πόντους δείχνοντας στους Πειραιώτες πως μπορούν να βασιστούν πάνω του (78-63). Δίπλα του ο Μουστάφα Φαλ με τρομερό double double 14 πόντων και 14 ριμπάουντ (!), έλυνε και... έδενε σε αμυνα και επίθεση κάνοντας ακόμη πιο εύκολο το έργο του κόουτς Μπαρτζώκα,

φαλ.jpg

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε πει όμως τις τελευταίες του λέξεις κι έτσι με...τετράποντο του Νέντοβιτς και καλάθι του Γιάγκο, οι Σέρβοι έτρεξαν ένα πολύ γρήγορο σερί 0-7 «ροκανίζοντας» τη διαφορά στους 5 πόντους (80-75).

Ο Πίτερς για ακόμη μία φορά ήταν εκεί, όμως, για να το πάρει πάνω του και μαζί με τις βολές των Γουόκαπ και Παπανικολάου στα τελευταία δευτερόλεπτα να χαρίσουν τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-44, 64-53, 88-83

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0