Basket Talk

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται Σφαιρόπουλο και Τεόντοσιτς σε μια «ερυθρόλευκη» γιορτή! (video)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται Σφαιρόπουλο και Τεόντοσιτς σε μια «ερυθρόλευκη» γιορτή! (video)
Οι στιγμές που έχει χαρίσει ο Ολυμπιακός με τον Ερυθρό Αστέρα στον αθλητισμό είναι αξιομνημόνευτες και όσο οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για μία ακόμη συνάντησή τους, τα κοινά μεταξύ τους πληθαίνουν και τις δένουν περισσότερο!

Η 9η αγωνιστική της EuroLeague περιλαμβάνει μία «ερυθρόλευκη» μάχη στο… μενού της που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το… αδερφάκι του, Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ σε μία αναμέτρηση ιστορικής φύσεως σε αυτή τη δεύτερη μέρα της «διαβολοβδομάδας» του Νοεμβρίου.

Όχι μόνο οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν τους αδελφοποιημένους αντιπάλους τους εκ Σερβίας ορμώμενους, αλλά στον πάγκο τους θα κάθεται ένα απόλυτα αγαπητό πρόσωπο για τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Οι στιγμές είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλες, αφού κάθε φορά που μοιράζονται το γήπεδο (είτε παρκέ, είτε ποδοσφαίρου) οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, οι εικόνες είναι ανεπανάληπτες και ξεχωριστές για τον αθλητισμό, που δύσκολα συναντά κανείς πια. Φίλαθλοι και των δύο ομάδων φιλοξενούνται στα αντίπαλα πέταλα και μοιράζονται την ίδια κερκίδα με το τραγούδι να μην σταματά καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Πέρα από αυτές τις όμορφες στιγμές οι Πειραιώτες θα αντικρίσουν ξανά τον αγαπημένο και φυσικά πετυχημένο Γιάννη Σφαιρόπουλο που εκτελεί χρέη προπονητή πλέον στον Ερυθρό Αστέρα έχοντας κάνει το 2/3, μία αρχή «ονειρική» για την ομάδα της Σερβίας.

Έτσι ο Έλληνας προπονητής θα επιστρέψει για μία ακόμα φορά ως αντίπαλος στο παλιό του «σπίτι», εκεί όπου έμεινε από το 2014 μέχρι και το 2018 (και από το 2005 ως το 2008 ως βοηθός) και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και έφτασε σε δύο τελικούς της EuroLeague (2015, 2017) .

SFAIROPOULOS5-625x375.jpg

Ολυμπιακός και Γιάννης Σφαιρόπουλος θα ανταμώσουν για έβδομη φορά εν μέσω ενός πρίσματος… αδελφικού. Πλέον ο «μελαχρινός» δεν κάθεται στην άκρη του πάγκου της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά στου Ερυθρού Αστέρα, μιας ομάδας με «ερυθρόλευκο» και αδελφοποιημένο αίμα απ’ όλες τις απόψεις.

Στο ρόστερ της ομάδας των Σέρβων βρίσκεται ο… τρελός της EuroLeague, Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού την τετραετία 2007-2011 προλαβαίνοντας τον Σφαιρόπουλο που διατελούσε χρέη βοηθού προπονητή στην ομάδα. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν και άλλες φορές υπό διαφορετικές συνθήκες στην πορεία τους μέχρι να καταλήξουν να συμπράξουν για τα… καλά για χάρη του Ερυθρού Αστέρα. 

Πάντως το ελληνικό «ερυθρόλευκο» παρελθόν και των δύο ήρθε και κούμπωσε αρμονικότατα στην ομάδα του Βελιγραδίου δημιουργώντας ακόμη έναν συνδετικό κρίκο με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το ποιος θα βγει κερδισμένος από αυτή την «κόκκινη» γιορτή της 16ης Νοεμβρίου δε μπορούμε να το προβλέψουμε, όμως σίγουρα οι εικόνες από το Φαληρικό Στάδιο θα είναι ξεχωριστές.

Για την ιστορία ο Σφαιρόπουλος έχει βρεθεί επτά φορές αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, όντας προπονητής της Μακάμπι, με την πλάστιγγα να γέρνει 4-3 υπέρ του. Για να δούμε μήπως τώρα, με άλλη ομάδα αλλάξει το… μομέντουμ.

Τα ματς:

(07/02/19) Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 65-64

(01/11/19) Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 65-90

(27/02/20) Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 71-70

(16/10/20) Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82

(12/01/21) Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 87-89

(19/11/21) Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 90-73

(20/01/22) Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 84-69

 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0