Basket Talk

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71: Όσο έχει τον Μήτογλου δεν έχει να φοβάται κανέναν! (video)

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 73-71: Όσο έχει τον Μήτογλου δεν έχει να φοβάται κανέναν! (video)
Ο Ντίνος Μήτογλου τα κάνει όλα και... συμφέρει! Λέι απ, τρίποντα, ριμπάουντ, τώρα και καρφώματα, όλα για να δώσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη (73-71) απέναντι στην Ζαλγκίρις στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ.

O «ψυχωμένος» Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ για την 7η στροφή της EuroLeague, μετά από το θετικό πέρασμα από το Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωθρά με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να βρίσκουν σκορ στα πρώτα 2,5 λεπτά του αγώνα. Ο Κίναν Έβανς άνοιξε τον… λογαριασμό για τους Λιθουανούς με τον Ντίνο Μήτογλου να απαντά με σουτ τριών πόντων.

Χέρι – χέρι πήγαιναν στο σκορ αμφότερες οι ομάδες με τον Ματίας Λεσόρ να χαρίζει μία απίθανη στιγμή όταν «πέταξε» προς την αντίπαλη ρακέτα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» έχοντας μόλις 8/17 στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν αυτός που κατάφερνε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στη Ζαλγκίρις, όσο εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια (29-36).

6029433.jpg

Μετά την ανάπαυλα, το «Τριφύλλι» μπήκε πιο… ζεστά στην αναμέτρηση με δύο γρήγορα τρίποντα από τους Σλούκα και Μήτογλου παίρνοντας σημαντική ώθηση από τον κόσμο που ήταν δίπλα του (42-43).

Ο συνήθης… ύποπτος Ντίνος Μήτογλου ήταν αυτός που έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά με σουτ από τα 6,75 για το 47-46 ξεσηκώνοντας στο «πόδι» το ΟΑΚΑ!

Με τον Χέις η ομάδα του κόουτς Μακσβίτις μπόρεσε και ξαναπήρε «κεφάλι» στο σκορ, όμως ο εντυπωσιακός Τζέριαν Γκραντ ήταν εκεί για να ισοφαρίσει (50-50). 

Τον λες και διαγωνισμό καρφωμάτων τον αγώνα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Μετά τον άπιαστο Λεσόρ και τον Γκραντ, σειρά πήρε ο ασταμάτητος Ντίνος Μήτογλου, που βοήθησε ώστε η αναμέτρηση να εξελιχθεί σε πραγματικό «θρίλερ» (60-60 στο 34').

Ο Σμιτς ήταν ο μοναδικός που διατηρούσε την απαραίτητη ψυχραιμία για τους φιλοξενούμενους που με δικές του ενέργειες η Ζαλγκίρις έπαιρνε «ανάσες» (62-64).

Το παιχνίδι ήταν σίγουρα για γερά... νεύρα και στομάχια με το σκορ να εναλλάσσεται συνεχώς στα τελευταία λεπτά του αγώνα. 

Ο Λεσόρ κατέθεσε ψυχή και σώμα στο παρκέ του ΟΑΚΑ μαχόμενος για κάθε κατοχή και μαζί με τον Σλούκα ήταν καθοριστικοί στην άμυνα των «πράσινων» τα τελευταλια δευτερόλεπτα (71-68).

Ο Μπράντι Μάνεκ έκανε το 71-71, ο Σλούκας έβαλε τη μία από τις δύο βολές, όμως ο Γκριγκόνις έβγαλε την άμυνα και ευστόχησε από τη γραμμή της... φιλανθρωπίας ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη!

Τα δεκάλεπτα:
13-15, 36-39, 53-52, 73-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0