Basket Talk

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79: Άντεξαν αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» και επέστρεψαν στις νίκες! (video)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79: Άντεξαν αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» και επέστρεψαν στις νίκες! (video)
Είχε ενέργεια και μπήκε με διάθεση ο Ολυμπιακός, που δε... μάσησε από τις ατυχίες και ξεκίνησε με το... δεξί στην «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague επικρατώντας με 74-79 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι.

Με άλλον αέρα πήγε ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι για να ξεκινήσει την… διαβολοβδομάδα του στην EuroLeague. Οι ατυχίες και τα σταβοπατήματα ήταν σκέψεις που ανήκουν στο παρελθόν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που το μόνο αποτέλεσμα που δεχόταν απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η νίκη.

Έτσι κι έγινε, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ… ζεστά στην αναμέτρηση με σερί καλάθια από τον Κώστα Παπανικολάου (1-7). Η Μακάμπι βρήκε λύσεις στους Γουέμπλει και ΝτιΜπαρτολομέο, αλλά δεν κράτησε για πολύ (6-7).

Ο Λουκ Σίκμα πολύ γρήγορα συμπλήρωσε οκτώ πόντους σε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά δίνοντας ώθηση στον Ολυμπιακό, που πήρε διψήφιο προβάδισμα, αφού έπαιζε εξαιρετικό μπάσκετ έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό του και περιορίζοντας σημαντικά τους τυπικά γηπεδούχους.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα μπορεί να δυσκολεύτηκε να βρει τους πρώτους της πόντους, αλλά ξεπέρασε εύκολα το «ξέσπασμα» της Μακάμπι πάνω στην προσπάθειά της να επανέλθει στο ματς (40-51).

Από πολύ νωρίς (3η περίοδο), ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς τον καθοριστικό Άλεκ Πίτερς μετά από τεχνική ποινή που δέχτηκε συμπληρώνοντας τα πέντε φάουλ. Μετά την αποβολή, οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν ένα 5-0 σερί από τη Μακάμπι που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των Πειραιωτών (53-60).

Δύσκολη ήταν η «μάχη» στην τελευταία περίοδο με τον… καταπονημένο Ολυμπιακό να δίνει βάση την αμυντική του λειτουργία. Ο Σόρκιν με 14 πόντους μείωσε στο καλάθι ένα λεπτό πριν το φινάλε, όμως ο Γουόκαπ ανακτώντας την κατοχή έβαλε το λέι απ για το 72-76.
Τρίτο σερί ματς των Πειραιωτών που κρίθηκε στον... πόντο, όμως είχε θετική έκβαση για τους «ερυθρόλευκους» που με τις βολές του Κάνααν στο τέλος του αγώνα, πήραν τη νίκη ψυχολογίας απέναντι στη Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 36-51, 55-64, 74-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnspors.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0