Basket Talk

Η… κατάρα του Τζέιμς Χάρντεν πήγε στο Λος Άντζελες! (video)

Η… κατάρα του Τζέιμς Χάρντεν πήγε στο Λος Άντζελες! (video)

Ο «μούσιας» πάσχιζε να φύγει από την Φιλαδέλφεια και τι κατάλαβε; Δεν έχει σταυρώσει ακόμη την πρώτη του νίκη με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, όσο οι Σίξερς είναι πιο φρέσκοι και αναζωογονημένοι από ποτέ με μπροστάρη τον Ταϊρίς Μάξι!

Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της off season εξαιτίας της αμέτρητης πίεσης που ασκούσε στους Φιλαδέλφεια Σίξερς για να γίνει ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο «μούσιας» βλέπετε δεν πίστευε ότι είχε μέλλον στο πλευρό του Εμπίντ και ίσως τον δελέαζε και η παραλία της Καλιφόρνια για να συμπράξει με το φιλαράκι του, Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Τα πράγματα στην αρχή φαίνεται πως πήγαιναν «ρολόι» για τον 34χρονο πλέι μέικερ. Οι… εξαφανίσεις του από τις προπονήσεις της ομάδας του έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για εκείνον και υπέγραψε εν τέλει με τους Κλίπερς. Κάπως έτσι το πλάνο της ομάδας του Λος Άντζελες φάνταζε ονειρεμένο, αφού είχε γεμίσει το ρόστερ της… αστέρες!

Siegels-Scoop-How-James-Harden-trade-to-Clippers-unfolded-in-days-leading-up-to-deal.jpeg

Χάρντεν, Γουέστρμπρουκ, Τζορτζ, Λέοναρντ και Ζούμπατς έφτιαξαν μία πρωταθληματική πεντάδα που ο Τάιρον Λου κλήθηκε να «δέσει». Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όμως, τόσο φαντασμαγορικά όσο φαίνονταν στην αρχή.

Μετά τη βαριά ήττα στο «σπίτι» τους από τους Γκρίζλις, οι Κλίπερς μετρούν ένα αρνητικό σερί 0-4 από τον ερχομό του Τζέιμς Χάρντεν και μετά.

Φυσικά και το twitter πήρε… φωτιά χλευάζοντας την επιλογή της ομάδας του Τάιρον Λου, ενώ δεν έλειψαν και οι χρήστες που επισήμαναν πως ίσως κάποια… κατάρα ακολουθεί τον «μούσια» στις μετακινήσεις του από σύλλογο σε σύλλογο.

Από την άλλη, από την αποχώρηση του Χάρντεν κι έπειτα, οι Σίξερς είναι πιο αποτελεσματικοί από ποτέ. Τα ηνία του πλέι μέικερ πήρε ο άξιος Ταϊρίς Μάξι ικαιώνοντας και με τον παραπάνω την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Νικ Νερς.

Εκείνος παρέα με τον Τζοέλ Εμπίντ κάνει πράγματα και… θαύματα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά οδηγώντας την ομάδα της Φιλαδέλφεια σε ένα σερί νικών 8-1, που πλέον φαντάζει ασταμάτητη.

Το αποκορύφωμα; Φυσικά το παιχνίδι που οδήγησε στο ρεκόρ καριέρας 50 πόντων του Μάξι απέναντι στους Πέισερς, που συμπληρώθηκε και από 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κοψίματα.

Όταν έφυγε με τη «βία» ο Χάρντεν, δεν άφησε επιλογή στους Σίξερς ως προς την αντικατάστασή του. Ο 23χρονος γκαρντ όμως πήρε την πρωτοβουλία την στιγμή που η μπάλα «έκαιγε» και βρήκε μπροστά. Τώρα πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, κάτι που δεν θα γινόταν αν τον επισκίαζε κάποιος αστέρας και φυσικά η ομάδα της Φιλαδέλφεια φαίνεται ως η μεγάλη νικήτρια αυτής της ανταλλαγής.

Πάντως, φάνταζε λογικό το να μην ταιριάξει ακόμα ο Χάντεν με τους Κλίπερς, μιας και η ομάδα αποτελείται από παίκτες που χρειάζονται από μία μπάλα έκαστος! Βέβαια, κανείς δε μπορούσε να προβλέψει ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο άσχημα τόσο γρήγορα. Το Λος Άντζελες έχει δείξει ελάχιστα σημάδια ότι μπορεί να ενσωματώσει τον κυρίαρχο στην μπάλα, Χάρντεν.

Σαφώς, είναι ακόμα αρχές Νοεμβρίου και οι Κλίπερς θα έχουν ακόμα πολύ χρόνο για να το καταλάβουν και να αλλάξουν τα πράγματα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0