Basket Talk

Καθησυχαστικός ο Αντετοκούνμπο: «Προσπαθούμε να βρούμε μία ταυτότητα, δεν υπάρχει λόγος για πανικό»

Καθησυχαστικός ο Αντετοκούνμπο: «Προσπαθούμε να βρούμε μία ταυτότητα, δεν υπάρχει λόγος για πανικό»

Υπάρχει ακόμα χρόνος ώστε να «δέσουν» οι Μπακς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Μπακς πήραν τη νίκη απέναντι στους Μπουλς (14/11, 118-109), χάρη στη «μαγική» εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, στο Μιλγουόκι ακόμα ψάχνουν τα «πατήματά» τους και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την ταυτότητα των Μπακς: «Νομίζω ότι ακόμα προσπαθούμε να βρεθούμε. Να βρούμε ποιοι προσπαθούμε να γίνουμε αμυντικά και επιθετικά. Το βλέπετε κι εσείς. Στην Ιντιάνα και στο Ορλάντο δεν ήμασταν εμείς αμυντικά, αλλά σήμερα ήμασταν καλύτεροι. Σε κάποια παιχνίδια θα έχουμε ρυθμό και σε κάποια όχι. Προσπαθούμε να βρούμε τι δουλεύει και τι όχι.

Προσπαθούμε να βρούμε μία ταυτότητα. Το 1ο, με το 5ο και το 10ο ματς δεν είναι ίδιο στα μάτια μου, που είμαι εδώ 11 χρόνια. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε καν κοντά σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε, να συνεχίσουμε να βλέπουμε VIDEO, να εμπιστευόμαστε το πλάνο μας, να δούμε πού βρισκόμαστε. Να δούμε τι δουλεύει και τι όχι. Να ξέρουμε ποιος θα πάρει την μπάλα στο τέλος.

Για παράδειγμα στην πρώτη περίοδο ξέρουμε πως ο Λίλαρντ είναι επιθετικός και πρέπει να του δώσουμε ρυθμό. Όταν μπαίνει ο Πέιν πρέπει να παίζουμε πιο σκληρά. Σιγά-σιγά θα δούμε τι δουλεύει και τι όχι. Έχουμε ακόμα 72 παιχνίδια και τα playoffs και ελπίζω να βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε στο τέλος της σεζόν.

Ίσως κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα. Αλλά είναι ΟΚ, δεν είναι κακό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για πανικό ακόμα. Αν είχα το ίδιο συναίσθημα στον αγώνα Νο72 θα είχα πανικοβληθεί λίγο. Σιγά-σιγά όμως θα βρούμε την λύση, πώς να παίζουμε μαζί και να παίρνουμε νίκες».

Για την απουσία του Κράουντερ και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι Μπότσαμπ και Τζάκσον: «Προφανώς είναι σκληρό για εμάς να μην τον έχουμε. Είναι σημαντική η παρουσία του. Μιλάει πολύ, βοηθάε να είναι όλοι στην σωστή θέση, δίνει κίνητρο σε όλους. Έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την σεζόν ανοίγοντας το γήπεδο για εμάς, παίζει καλά σε άμυνα και επίθεση. Θα μας λείψει. Μιλήσαμε λίγο, του ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση και να πάνε όλα καλά. Θα μας λείψει, αλλά θα επιστρέψει σε 8 εβδομάδες.

Είναι σημαντικό για τον Μπότσαμπ και τον Τζάκσον να βγουν μπροστά, να κάνουν αυτό που ξέρουν, να φέρουν ενέργεια. Δεν θέλουμε να γεμίσουν τα παπούτσια του Κράουντερ, αλλά να είναι οι εαυτοί τους. Αυτό θα είναι αρκετό. Θα βοηθήσουν την ομάδα πολύ και χαίρομαι που θα πάρουν την ευκαιρία τους να πάρουν λεπτά στο παρκέ, γιατί δουλεύουν σκληρά. Χαίρομαι για αυτούς».

Για την προσπάθειά του«Προσπαθούσα απλώς να είμαι ενεργητικός, να βγάλω την σωστή φάση. Είχα αρκετά την μπάλα στα χέρια. Μας δυσκόλευαν στο Pick and Roll με double team. Με ξεχνούσαν λίγο στην αδύνατη πλευρά, ήμουν επιθετικός και προσπαθούσα να είμαι επιθετικός για εμένα και την ομάδα μου, κάτι το οποίο δούλεψε».

Για τον Άντρε Τζάκσον«Αυτό το παιχνίδι, το προηγούμενο, αυτό στο οποίο αποβλήθηκα - με τους Πίστονς - αλλά με την Ιντιάνα, έφερε καλή ενέργεια. Μας έδωσε καλά λεπτά και χρειαζόμαστε από αυτόν να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Σημείωσε ένα μεγάλο τρίποντο, ένα floater, ένα καλό σκριν, μερικές καλές άμυνες, ένα καλό box out.

Απλώς παίζει σκληρά, τα δίνει όλα, κάνει ό,τι μπορεί, την βρώμικη δουλειά, βάζει σημαντικά σουτ και χρειαζόμαστε να το κάνει αυτό. Στα τελευταία 3-4 παιχνίδια μας έχει δώσει καλά λεπτά και ελπίζω να έχει κι άλλες ευκαιρίες να μας βοηθήσει. Λατρεύω την ενέργειά του».

Για την καλή απόδοση του Πόρτις και τι προσφέρει«Ο Μπόμπι είναι ο Μπόμπι. Χρειαζόμαστε από αυτόν να είναι δυναμικός. Να παίζει στο post, να παίζει δυνατά στην άμυνα. Είμαι χαρούμενος για αυτόν επειδή σήμερα έβαλε σουτ. Τον χρειαζόμαστε να ανοίγει το γήπεδο.

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν δύσκολο για αυτόν, αλλά προσπαθούμε να του βρούμε ελεύθερα σουτ, γιατί τον χρειαζόμαστε να μας ανοίξει το γήπεδο. Θα κάνει όλη την σκληρή δουλειά, θα πάρει ριμπάουντ, θα παίξει στο post, αλλά έχουμε ανάγκη και τα τρίποντά του. Το σκοράρισμα που φέρνει από τον πάγκο είναι σημαντικό. Θα χρειαστούμε να συνεχίσει να το κάνει».

Για το γεγονός ότι ο Μίντλετον είναι πλέον ο 5ος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς και τι σημαίνει για αυτόν να βλέπει τον συμπαίκτη και φίλο του να εξελίσσεται«Είναι απίστευτο για αυτόν, αν σκεφτεί κάποιος από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε. Είναι σπουδαίο ταξίδι. Είμαστε μαζί 11 χρόνια. Δεν νομίζω ότι το περίμενε κανείς να είμαστε εδώ που είμαστε τώρα. Είναι ο 5ος σκόρερ τώρα. Θα φτάσει μέχρι την 2η θέση. Εγώ κυνηγάω το ρεκόρ στα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία των Μπακς. Είναι στο Νο1 έτσι; Ίσως εγώ βρεθώ στο Νο2.

Είμαι χαρούμενος για αυτόν, το αξίζει. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Ξέρω ότι με την καριέρα που θα έχει θα είναι ψηλά σε πολλές κατηγορίες στην ιστορία των Μπακς. Είμαι χαρούμενος για αυτόν επειδή είμαστε μαζί για 11 χρόνια και ελπίζω για πολλά ακόμα. Αυτό θα μας συνδέει για τις υπόλοιπες ζωές μας. Όταν τελειώσουμε θα βλέπουμε τα ονόματά μας ψηλά και θα θυμόμαστε το ταξίδι μας».

Για το αν σκέφτεται ποτέ τις πρώτες του σεζόν στο NBA όταν βλέπει τους Μπότσαμπ και Τζάκσον, αλλά και τι συμβουλές θα τους δώσει: «Είναι διαφορετικό. Όταν εγώ ήμουν 22 ετών - όπως αυτοί - οδηγούσα την ομάδα στα playoffs. Ξέρω ότι σκέφτομαι πιο ώριμα από την ηλικία μου. Αυτό που θυμάμαι ήταν το πόσο σημαντικό ήταν να ακούσω από τους συμπαίκτες μου ότι έκανα καλή δουλειά, επειδή τότε προσπαθούσα να καταλάβω τι παίκτης είμαι και να παίζω σκληρά.

Θυμάμαι ότι ο Λάρι Σάντερς και ο Τζον Χένσον που έλεγαν 'καλή δουλειά φίλε'. Αυτό σήμαινε πολλά για εμένα. Προσπαθώ να το κάνω αυτό με τους νέους παίκτες. Και οι δύο όμως δεν μπορούν να χάσουν. Με αυτή την νοοτροπία που έχουν, δουλεύοντας σκληρά όταν δεν τους βλέπει κανείς, παίζοντας σκληρά όποτε είναι στο παρκέ και ακούγοντας τις οδηγίες του προπονητή, είναι θέμα χρόνου να λάμψουν και να γίνουν οι παίκτες που μπορούν. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτούς.

Σίγουρα θυμάμαι τον εαυτό μου ρούκι. Σίγουρα είναι πιο μπροστά αυτοί οι δύο από όταν ήμουν ρούκι. Αν έβλεπα τον εαυτό μου στα 18 μου χρόνια δεν ξέρω αν θα με επέλεγα στο NBA Draft έτσι όπως έπαιζα, ή αν θα μου έδινα χρόνο συμμετοχής. Είχα όμως την ίδια νοοτροπία με αυτούς, ήθελε να θυσιάσω πράγματα για να νικήσει η ομάδα, όπως αυτοί οι δύο και τα άλλα νεαρά παιδιά της ομάδας».

Για το αν αισθάνεται ότι οι σταρ της ομάδας πρέπει να βοηθήσουν τον προπονητή τους να βρει τις λύσεις που πρέπει ή το αντίθετο: «Νομίζω ότι η σωστή απάντηση που πρέπει να δώσω είναι ότι αυτός είναι ο προπονητής και να κάνει αυτό που πρέπει για να βοηθήσει την ομάδα. Όντας όμως 28 χρονών πλέον και στην 11η σεζόν μου στο NBA, καταλαβαίνω ότι είναι συνεργασία. Αν δω κάτι και μπορώ να κάνω την ζωή του πιο εύκολη, το κάνω. Ο προπονητής μιλάει με εμένα, αλλά και όλους. Η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για όλους και μιλάει για το παιχνίδι, τις προπονήσεις, οτιδήποτε. Αυτό είναι καλό.

Ως προπονητής, έχει προπονήσει 10 παιχνίδια. Προσπαθεί να βρει ποια είναι τα δυνατά μας σημεία στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Έχει παίξει αντίπαλος με εμάς, αλλά είναι διαφορετικό αυτό από το να μας βλέπει κάθε μέρα. Να δει σε τι είναι καλός ο Πόρτις, ο Μίντλετον, ο Λόπεζ και να τους βάλει σε μία θέση ώστε να ειναι όλοι πετυχημένοι, όσο γίνεται.

Νιώθω ότι δεδομένων των απαιτήσεων που υπάρχουν και έχοντας παίξει 10 παιχνίδια, έχει κάνει καλή δουλειά. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, πεινασμένοι. Να βγούμε στο παρκέ και να πάρουμε νίκες. Ξέρω ότι ο προπονητής μας βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι, όπως και εμείς. Είναι συνεργασία. Δεν είναι έτσι σε κάθε ομάδα, αλλά εδώ αυτό ισχύει. Όχι μόνο ανάμεσα σε εμένα και τον κόουτς, αλλά όλους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0