Basket Talk

Παναθηναϊκός: «Άγγιξε» την 100άρα τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά, με έναν μοναδικό κοινό παρονομαστή… (video)

Παναθηναϊκός: «Άγγιξε» την 100άρα τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά, με έναν μοναδικό κοινό παρονομαστή… (video)

Η παραλίγο 100άρα, η σύγκριση με το παρελθόν και ο… άγρυπνος «φρουρός» του Παναθηναϊκού άφησαν μία πάνω απ’ όλα θετική εντύπωση από την μεστή και ουσιαστική εμφάνιση απέναντι στην Άλμπα.

«Βερολίνο we have a problem», θα έλεγαν σίγουρα χθες οι Γερμανοί μετά την ήττα της Άλμπα από τον καταιγιστικό Παναθηναϊκό για την 7η στροφή της EuroLeague.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία από τις πιο παραγωγικές και γεμάτες εμφανίσεις φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλώνοντας την «Mercedes-Benz Arena» με 99-85, εκεί όπου την περασμένη χρονιά είχαν βιώσει την βαριά ήττα με 30 πόντους διαφορά.

Φέτος τα πράγματα ήρθαν εντελώς «τούμπα» με την… αρμάδα του Αταμάν να σκοράρει με κάθε τρόπο ενώ είχε παράλληλα τρομερή ευστοχία. Η χθεσινή (10/11) επίσκεψη σε τίποτα δεν θύμιζε την περσινή, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως έχει γυρίσει σελίδα μια και καλή στα κακώς κείμενα της ομάδας.

Φυσικά, η νίκη απέναντι στην «ουραγό» της βαθμολογίας δεν αποτελεί ούτε είδηση ούτε έκπληξη για την ομάδα του «Τριφυλλιού» που… ξεχειλίζει από ταλέντο, αλλά χρειάζεται ακόμα να βρει τον τρόπο για να «δέσει».

Χρειάζεται χρόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά και φαίνεται πως βρίσκει τα πατήματά του σιγά σιγά παίρνοντας φυσικά την απαραίτητη ψυχολογία από την πρώτη του εκτός έδρας επικράτηση. Μάλιστα, λίγο έλειψε να «αγγίξει» την 100άρα μετρώντας από το ημίχρονο ήδη 60 πόντους. Αυτό ήταν κάτι που είχε να πλησιάσει ο Παναθηναϊκός τρία χρόνια σχεδόν.

Με τον κόσμο στο πλευρό του, τα πράγματα είχαν πλήρη επιτυχία και οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος είχαν μοιράσει 15 ασίστ. Αριθμό που τον συναντάμε συνήθως για την ομάδα του Αταμάν στη λήξη του παιχνιδιού.

Η χορταστική αυτή βραδιά στο Βερολίνο ολοκληρώθηκε με συνολικά 27 τελικές πάσες και επιθετική πολυφωνία για τους φιλοξενούμενους, που είδαν πέντε παίκτες τους να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων. Μάλιστα, όταν το «Τριφύλλι» είχε πραγματοποιήσει ξανά παρόμοια εμφάνιση ήταν στο 100-88 απέναντι στη Βιλερμπάν στην έδρα του στις 24 Ιανουαρίου του 2020!

Και τότε ο Παναθηναϊκός είχε τουλάχιστον 5 παίκτες, που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων (για την ακρίβεια έξι) και πάλι ήταν μία αναμέτρηση που ξεχείλιζε δημιουργίας και πάνω απ’ όλα ουσίας.

Βέβαια, οι «πράσινοι» τότε ήταν μία εντελώς διαφορετική ομάδα με έναν μονάχα κοινό παρονομαστή, τον συνήθη… ύποπτο Ντίνο Μήτογλου. Το 2020 στο ρόστερ ήταν φυσικά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αλλά τώρα είναι τραυματίας.

EUROLEAGUE / ЁϠ- ‰˅ьЁ͠(֙ԏÑVɁ: ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / EUROKINISSI)

Ντίνος Μήτογλου τότε στην 12άδα, Ντίνος Μήτογλου και τώρα. Τέσσερις πόντους τότε, 24 τώρα. Σίγουρα δεν ήταν εκείνος ο παίκτης τότε που καθόρισε το ματς, ήταν σίγουρα αυτός ακριβώς τώρα.

Για ακόμη μια φορά, ο Έλληνας φόργουορντ ξεχώρισε κάνοντας το κάτι παραπάνω και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται κάνοντας το εντυπωσιακό double double 24 πόντων και 10 ριμπάουντ.

Αλίμονο σε όποιον πήγε να στερήσει το μπάσκετ σε αυτόν τον παίκτη, που έδειξε, ότι όχι μόνο επέστρεψε για τα καλά, αλλά ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και τους τραυματισμούς και με την σκληρή του δουλειά και θέληση αποτελεί τον παράγοντα «x» του Παναθηναϊκού την φετινή χρονιά.

Το «Τριφύλλι» έφερε θύμησες από παλιές καλές εποχές κι αν βρει την σωστή… χημεία έχει όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει τους στόχους του και με τον Μήτογλου για άγρυπνο φρουρό του δεν έχει να φοβάται τίποτα…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0