Basket Talk

Άλμπα– Παναθηναϊκός 85-99: «Πράσινη επέλαση» στο Βερολίνο! (video)

Άλμπα– Παναθηναϊκός 85-99: «Πράσινη επέλαση» στο Βερολίνο! (video)
Με «διπλό» για άλλη μια φορά, Ντίνο Μήτογλου και επιθετική πολυφωνία ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα της Άλμπα (85-99) στο Βερολίνο κάνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην EuroLeague.

Στην αναζήτηση της πρώτης του εκτός έδρας νίκης ήταν ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο απέναντι στην Άλμπα με τουλάχιστον δύο χιλιάδες φίλους στο πλευρό του δημιουργώντας «καυτή» εξέδρα.

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στη «Mercedes-Benz Arena» παίζοντας όμορφο μπάσκετ έχοντας παράλληλα εξαιρετική ευστοχία.

Πολύ γρήγορα οι «πράσινοι» έκαναν το double score με την πολύτιμη συμβολή των Κώστα Σλούκα και Ντίνου Μήτογλου αξιοποιώντας κάθε κατοχή, όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν κάνοντας τον Παναθηναϊκό να επικεντρωθεί στη άμυνά του το δεύτερο δεκάλεπτο.

Οι απίστευτες συνεργασίες των Όλεκ Μπαλτσερόφσκι και Λούκα Βιλντόζα έδωσαν προβάδισμα 8 πόντων στο «Τριφύλλι» (33-41) με την… ψαλίδα της διαφοράς όλο και να ανοίγει όσο ο Αργεντίνος γκαρντ ευστοχούσε από τα 6.75 (4/4 τρίποντα).

Μετά την ανάπαυλα, η σπίθα του Παναθηναϊκού ήταν το ίδιο «ζωντανή» με τους εκρηκτικούς Μήτογλου (24 πόντοι και 10 ριμπάουντ) και Σλούκα που έβαζαν δύσκολα στην άμυνα της Άλμπα. Με τον Γκαμπριέλ Προσίντα οι Γερμανοί έτρεξαν ένα σερί 8-0 προσπαθώντας να μειώσουν, αλλά εκεί βρέθηκε ξανά ο Έλληνας φόργουορντ με ένα μεγάλο σουτ (64-77).

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο η Άλμπα ανέβασε ρυθμό και έδειξε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα μειώνοντας στους 6 με τον Ματ Τόμας. Ένα μεγάλο τρίποντο από τον Μάριους Γκριγκόνις ήταν αυτό που έδωσε ξανά διψήφιο προβάδισμα στους «πράσινους» που πήραν μία άνετη νίκη στο Βερολίνο.

Τα δεκάλεπτα: 26-27, 47-60, 70-82, 85-99

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0