Basket Talk

Πρωταγωνιστής σε παράσταση για έναν ρόλο: Ο Αντετοκούνμπο και οι… 50άρες του! (video)

Πρωταγωνιστής σε παράσταση για έναν ρόλο: Ο Αντετοκούνμπο και οι… 50άρες του! (video)

Άλλη μία ξεχωριστή βραδιά πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ακόμα κι αν δεν συνδυάστηκε με τη νίκη των Μπακς απέναντι στους Πέισερς, κι έτσι το BN Sports ξετυλίγει το… κουβάρι των φορών που ο «Greek Freak»… έκλεψε την παράσταση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ένας 50άρης λένε, ισούται με δύο 25άρηδες. Τι όχι; Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ισχύει πάντως σίγουρα και με το παραπάνω, έστω και μεταφορικά.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/11) άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση στον σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, που χρειάστηκε για ακόμη μία φορά να ηγηθεί της ομάδας του, αυτή τη φορά απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς, λόγω και της απουσίας του Ντέιμιαν Λίλαρντ παίζοντας ουσιαστικά και για εκείνον.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε «one man show» για τον Αντετοκούνμπο, που επέστρεψε για τα καλά μετά την άδικη αποβολή του στο προηγούμενο παιχνίδι, βάζοντας το δικό του στίγμα. Ο απολογισμός του… διπλού «Greek Freak» ήταν 54 πόντοι με 76% ποσοστό ευστοχίας, 16/18 βολές και 16 ριμπάουντ. Μάλιστα έμεινε έναν πόντο μακριά από τα ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του (55 πόντοι) και η ομάδα του γνώρισε την ήττα, αφού ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον αποφάσισε να την… πληγώσει με τρίποντο στο τέλος (124-121).

Έτσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε άλλη μια επική εμφάνιση στην συλλογή του φτάνοντας τις επτά 50άρες στην καριέρα του κατά την κανονική περίοδο και τις οχτώ αν προσθέσουμε φυσικά και τους 50 πόντους παρέα με τα 14 ριμπάουντ στους τελικούς του NBA το 2021 που έχρισαν τον ίδιο και την ομάδα του πρωταθλητές.

Το ρεκόρ καριέρας

Φυσικά το… πικ της μέχρι τώρα πορείας του δεν είναι άλλο από τους 55 πόντους με τους οποίους ισοπέδωσε τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς τον περασμένο Ιανουάριο (123-113).

Οι άλλες 50άρες με τα 10+ ριμπάουντ

50 πόντοι ισούνται με νίκη για τον Γιάννη με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. Η μία από τις δύο ήταν η πρόσφατη ήττα από τους «Ινδιάνους» και για την προηγούμενη πρέπει κανείς να ανατρέξει στον Μάρτιο του 2019, όταν ο σταρ των «ελαφιών» σημείωσε τους πρώτους 52 πόντους της καριέρας του μοιράζοντας και 16 ριμπάουντ, ακόμα κι αν η ομάδα του έχασε από τους Σίξερς (125-130).

Το επόμενο «αριστούργημα» του Έλληνα φόργουορντ (50 πόντοι και 14 ριμπάουντ) έγινε λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019, όταν οι Μπακς επικράτησαν των Τζαζ με 122-118 στο «Fiserv Forum».

Κι όμως δεν ήταν η χθεσινή βραδιά (10/11) η μοναδική που οι Πέισερς αντίκρυσαν τον… οδοστρωτήρα Αντετοκούνμπο. Μία μέρα μετά του Αγίου Βαλεντίνου, στις 15 Φεβρουαρίου του 2022 η ομάδα της Ιντιάνα υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Γιάννη όταν με 50 πόντους (2/3 τρίποντα) και 14 ριμπάουντ χάρισε τη νίκη στους Μπακς (128 – 119). Το ‘χει συνήθειο, όπως φαίνεται, μαζί με τις 50άρες που σκοράρει να μαζεύει και 14 «σκουπίδια» ακριβώς!

Η περασμένη σεζόν είχε πολλές τέτοιες στιγμές για τον ηγέτη των «ελαφιών» που κυριαρχούσε στο ζωγραφιστό και ισοπέδωνε τις αντίπαλες ρακέτες. Η «πορτοκαλί θεά» μαζί του θέλει να περνάει την στεφάνη και γι’ αυτό του κάνει συχνά το… χατίρι.

Τα άλλα δύο… σόου που έχει δώσει στο παρελθόν ο Αντετοκούνμπο  συμπληρώνονται από τους 50 πόντους και τα 13 ριμπάουντ στο νικητήριο παιχνίδι της παρέας του Μιλγουόκι απέναντι στους Πέλικανς (135-110), ενώ 4 μέρες αργότερα έλαβε χώρα το τελευταίο εκπληκτικό ματς του που αγγίζει αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα.

Οι Μπακς νίκησαν στον… πόντο τους Κλίπερς (105-104) στην έδρα τους με τον «Greek Freak» να πλησιάζει για ακόμη μία φορά το ρεκόρ του σκοράροντας 54 πόντους και μαζεύοντας 19(!) ριμπάουντ.

Κι έτσι ερχόμαστε στο σήμερα… Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποδεικνύει ξανά πως είναι σε τρομερή φόρμα και παίρνει στις… πλάτες του τα «ελάφια» την ύστατη στιγμή, αφού γνωρίζει ότι πρέπει να βγει μπροστά κι επειδή «σπίτι χωρίς Γιάννη… προκοπή δεν κάνει», οι Μπακς κάνουν τα πάντα για να τον έχουν σπίτι τους.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0