Basket Talk

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 74-75: Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν… χαρακτήρα, αλλά πληγώθηκαν στο τέλος! (video)

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 74-75: Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν… χαρακτήρα, αλλά πληγώθηκαν στο τέλος! (video)
Ο Ολυμπιακός έκανε κατάθεση... ψυχής στο παρκέ του ΣΕΦ στο «θρίλερ» απέναντι στη Μπασκόνια (74-75), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, όσο κι αν προσπάθησαν τόσο ο Αϊζάια Κάνααν, όσο και ο Άλεκ Πίτερς με τις καταπληκτικές εμφανίσεις τους.

Η 7η στροφή της EuroLeague δεν είχε καλό… άρωμα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, που αποζητούσε διακαώς τη νίκη στο σημαντικό ματς απέναντι στη Μπασκόνια, που εξελίχθηκε σε αναμέτρηση «θρίλερ»!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να ξεκίνησε πιο «ζεστά», ωστόσο η επιθετική του λειτουργία υστερούσε πολύ στο πρώτο μέρος. Αμυντικά φάνηκε να είχαν βρει τα πατήματά τους οι Πειραιώτες που κατάφεραν να πάρουν διψήφιο προβάδισμα (13-2) με κλέψιμο και καλάθι του Αϊζάια Κάνααν. Ο Άλεκ Πίτερς ως ο συνήθης… ύποπτος ήταν αυτός που έβγαινε μπροστά για τους «ερυθρόλευκους» χωρίς αυτό να μπορεί να είναι αρκετό.

Σιγά σιγά η παρέα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μπόρεσε και «ροκάνισε» τη διαφορά με τo που μπήκε στο παιχνίδι ο εκρηκτικός Τσίμα Μονέκε (26-20), που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από εκεί και έπειτα η Μπασκόνια δεν κοίταξε ξανά πίσω μέχρι και τη διακοπή του ημιχρόνου. Μ’ ένα επί μέρους σερί 0-12 οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά.

Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Τάντας Σεντεκέρσκις, πήρε την ομάδα στις πλάτες του με αριθμούς που για ακόμη μία φορά αγγίζουν το double double από νωρίς στο ματς (8 πόντοι και 8 ριμπάουντ) και μαζί με τον Μονέκε άνοιξαν την «ψαλίδα» της διαφοράς με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να βρει απαντήσεις. Ένα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 35-50.

Μετά την ανάπαυλα, ο παράγοντας «x» του Ολυμπιακού ήταν ο Αϊζάια Κάνααν, που είχε πάρει πραγματικά «φωτιά» με τέσσερα εύστοχα σουτ από τα 6.75 και 14 πόντους μόνο την τρίτη περίοδο έφερε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (58-65). Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας (23 πόντοι) στην EuroLeague με τους πόντους που σημείωσε στην αναμέτρηση. Ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο για τους Πειραιώτες που τους έδωσε την ώθηση που χρειάζονταν πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Έτσι κι έγινε και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με άλλον… αέρα το τελευταίο δεκάλεπτο συνεχίζοντας δυναμικά για να μειώσουν στον πόντο (66-67) μέσω του Μουστάφα Φαλ και του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο «διπλός» και με τη... βούλα πλέον Σεντεκέρσκις για ακόμη μία φορά ήταν εκεί για να… πονέσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάνω που είχε «ανέβει» (66-69).

Με «Λάρι» και Πίτερς ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά στο μπροστά στο ματς (72-71) μετά το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες την ήθελαν πολύ τη νίκη, έβγαζαν άμυνα και έπαιζαν με ψυχή, όμως αυτό δεν έφτασε, αφού τα λάθη τους, αλλά και η Μπασκόνια  με ένα σουτ 0,7 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του χρόνου από τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ έριξαν τον Ολυμπιακό στο… καναβάτσο με 74-75.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 35-50, 60-67, 74-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0