Basket Talk

Τσε Φλόρες: Μετά την εξομολόγηση της ταυτότητάς του, «σφύριξε» και στο Σπερς – Ράπτορς!

Τσε Φλόρες: Μετά την εξομολόγηση της ταυτότητάς του, «σφύριξε» και στο Σπερς – Ράπτορς!

Εκ των διαιτητών της φοβερής αναμέτρησης στο Σαν Αντόνιο ήταν το/οι (άρθρο με το οποίο επιθυμεί να προσδιορίζεται) Τσε Φλόρες, που πρόσφατα εξομολογήθηκε στους συναδέλφους του στο NBA, πως είναι τρανς και non-binary άτομο.

Δεν έχει περάσει καιρός απ’ όταν το/οι Τσε Φλόρες (they/them τα άρθρα που χρησιμοποιεί στα αγγλικά) αποκάλυψε την ιστορία της ζωής του λέγοντας χαρακτηριστικά, πως δεν θέλει να προσδιορίζεται πλέον ως γυναίκα, αλλά ως μη δυαδικό και τρανς άτομο.

Αυτή η εξομολόγηση συνέβη λίγο πριν μπει στη δεύτερη του σεζόν ως διαιτητής στο NBA κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στα χρονικά του επαγγελματικού αθλητισμού στις ΗΠΑ.

«Ένα κομμάτι που μου έλειπε ήταν ότι κανείς δεν ήξερε πώς προσδιορίζομαι. Το να με χαρακτηρίζουν εσφαλμένα ως «αυτή» ήταν πάντα σαν μια μικρή μαχαιριά στο στομάχι. Τώρα μπορώ να ταξιδέψω στον κόσμο και ακόμη και στη δουλειά μου, με πολύ πιο άνετο τρόπο», είπε στο GQ.

Οι/Το Φλόρες έχει διαιτητεύσει στην καριέρα του 35 αγώνες την περασμένη χρονιά και είχε την τύχη να σφυρίξει και την αναμέτρηση των Σπερς με τους Ράπτορς στο Σαν Αντόνιο τα ξημερώματα της Δευτέρας (06/11). Ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση με ανατρεπτική νίκη της ομάδας του Τορόντο (123-116), ακόμα κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και για 19 πόντους στο ημίχρονο.

Ορισμένα μέλη του κορυφαίου πρωταθλήματος γνώριζαν την ταυτότητα του Φλόρες εδώ και αρκετούς μήνες, όμως οι περισσότεροι το έμαθαν λίγο πριν την αποκαλυπτική συνέντευξή του για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως.

«Σκέφτομαι απλώς ότι έχουν την ευκαιρία νεότερα queer παιδιά να κοιτάζουν κάποιον που βρίσκεται σε μια θέση με προβολή και να μην το χρησιμοποιούν. Και δεν προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το πρωτάθλημα προς όφελος μου με κανέναν τρόπο. Αυτό γίνεται απλώς για να μάθουν τα νέα παιδιά ότι μπορούμε να υπάρχουμε, μπορούμε να πετύχουμε με όλους τους διαφορετικούς τρόπους», είχε πει στην εξομολόγησή του.

Να σημειωθεί πως πέρα από τις αναμετρήσεις του NBA, το/οι Φλόρες μετρά μεγάλη καριέρα στην διαιτησία για μια δεκαετία τόσο στην G League όσο και στο WNBA και το NCAA.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0