Basket Talk

Έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Γεωργίου: Η φωνή του τελικού της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας το 1968

Έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Γεωργίου: Η φωνή του τελικού της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας το 1968

Σε πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ εξαιτίας του χαμού του δημοσιογράφου Βασίλη Γεωργίου, που έμεινε στην ιστορία για την περιγραφή του αγώνα της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας, όταν η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968.

Ο θρυλικός δημοσιογράφος του ελληνικού μπάσκετ, Βασίλης Γεωργίου, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Η περιγραφή που έχει μείνει στην ιστορία δεν είναι άλλη από εκείνη του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Σλάβια Πράγας, όπου η Ένωση κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας στο μπάσκετ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως “η Βέμπο του μπάσκετ”, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, του οποίου η περιγραφή του τελικού του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, που έστεψε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ευρώπης έμεινε στην ιστορία, πέθανε στην Πάτρα όπου και διέμενε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και τον γιο του, επίσης μπασκετικό δημοσιογράφο, Σωτήρη. Ο Βασίλης Γεωργίου “σημάδεψε” μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία το αγαπημένο μας άθλημα έκανε τα βήματά του προς την καθιέρωση στο ελληνικό αθλητικό τοπίο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0