Basket Talk

Κυπελλούχος NBA με… άρωμα Λας Βέγκας; Η απάντηση είναι «ναι»! (video)

Κυπελλούχος NBA με… άρωμα Λας Βέγκας; Η απάντηση είναι «ναι»! (video)

Η πυρετώδης προετοιμασία στο NBA έλαβε τέλος μιας και λίγες μόνο ώρες απομένουν για το πρώτο τζάμπολ In-Season Tournament. 30 διαφορετικά παρκέ, 30 διαφορετικές εμφανίσεις και σίγουρα πολλά περισσότερα χρήματα στην… τσέπη του Άνταμ Σίλβερ.

Η κανονική διάρκεια της σεζόν του NBA θα κάνει ένα μικρό διάλλειμα τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Το αντίθετο, μία νέα διοργάνωση βάζει… πλώρη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που θυμίζει σε πολλές πτυχές της τα δικά μας ευρωπαϊκά κύπελλα.

Οι 30 ομάδες του πρωταθλήματος θα κάνουν μία μικρή… παύση χωρίς όμως να σταματάνε τις υποχρεώσεις τους, αφού θα αγωνιστούν σε αυτή την ανεξάρτητη με την κανονική περίοδο διοργάνωση η οποία θα καταλήξει στο Final Four, που θα λάβει χώρα στο φαντασμαγορικό Λας Βέγκας το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου. Βέβαια, όλοι οι αγώνες του In-Season Tournament (πέραν του τελικού) θα μετρήσουν κανονικά στο ρεκόρ των ομάδων στην κανονική περίοδο του NBA.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το In-Season Tournament έχουν ξεκινήσει, όμως, εδώ και μέρες προσπαθώντας να αυξηθεί τόσο το ενδιαφέρον των θεατών, όσο και τα έσοδα του κορυφαίου πρωταθλήματος με το εντυπωσιακό τρέιλερ να φανερώνει τον χρόνο και το χρήμα που έχει επενδυθεί από πλευράς NBA για το νέο προϊόν.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα καινούρια παρκέ

Για αρχή η λίγκα παρουσίασε τα 30 ολοκαίνουρια παρκέ των ομάδων, που θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους αγώνες αυτού του νέου NBA Cup, τα οποία είναι ξεχωριστά και με ιδιαίτερο σχεδιασμό και χρώματα.

Βέβαια, το NBA δεν θα έμενε μόνο εκεί καθώς… πρεμιέρα θα κάνουν και ειδικές συλλεκτικές εμφανίσεις ονομαζόμενες «City edition uniforms», οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις ιστορίες και την κληρονομιά κάθε μοναδικού franchise για να τιμήσουν τον δεσμό μεταξύ, γηπέδου, κοινότητας και κουλτούρας.

Μερικές ξεχωριστές φανέλες και η σημασία τους:

Η εμφάνιση των Νιτρόιτ Πίστονς είναι εμπνευσμένη από την εμβληματική ιστορία πρωταθλημάτων της ομάδας και αποτίνει φόρο τιμής στο αρχικό λογότυπο «Detroit Bad Boys» που δημιουργήθηκε από θαυμαστές.

Οι Χιούστον Ρόκετς σχεδίασαν την φανέλα τους με τέτοιον τρόπο για να τιμήσουν την συνεισφορά του Χακίμ Ολάζουον και του Κλάιντ Ντέξτερ, δύο θρύλων της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν 1882-83.

Η εμφάνιση των Γκόλντεν Στείτ Γουόριορς είναι εμπνευσμένη από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο και τα χαρακτηριστικά τελεφερίκ τους. Ένα ορόσημο που διακρίνει την πόλη τους και είναι σύμβολο ανθεκτικότητας, καθώς έχει ιστορία 150 ετών, επιζώντας από τον σεισμό του 1906.

F97whV3bAAANOeu.jpg

Η νέα μπλε φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς είναι αφιερωμένη στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην περιοχή Deer District, που είναι και η έδρα της ομάδας, αλλά και από το απαράμιλλο πάθος του κοινού των «ελαφιών» στο Fiserv Forum.

Η δομή του In-Season Tournament

Για τις ανάγκες του τουρνουά οι ομάδες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους που αποτελείται από πέντε ομάδες μοιρασμένες σε γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με την κατάταξή τους την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Οι όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής:

1ος Όμιλος: Σίξερς, Καβαλίερς, Χοκς, Πέισερς, Πίστονς

2ος Όμιλος: Μπακς, Νικς, Χιτ, Γουίζαρντς, Χόρνετς

3ος Όμιλος: Σέλτικς, Νετς, Ράπτορς, Μπουλς, Μάτζικ

4ος Όμιλος: Γκρίζλις, Σανς, Λέικερς, Τζαζ, Μπλέιζερς

5ος Όμιλος: Νάγκετς, Κλίπερς, Πέλικανς, Μάβερικς, Ρόκετς

6ος Όμιλος: Κινγκς, Γουόριορς, Τίμπεργουλβς, Θάντερ, Σπερς

Συνολικά οι ομάδες θα δώσουν τέσσερις αγώνες μεταξύ τους (2 εντός και 2 εκτός η κάθε ομάδα) και ο πρώτος κάθε ομίλου θα προκριθεί στα προημιτελικά.

Παράλληλα στην φάση των «8» θα προκριθεί και η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ νικών από την Ανατολή και τη Δύση που θα γίνουν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Έπειτα, οι τέσσερις νικητές των νοκ-άουτ προημιτελικών, θα παίξουν στο Final-4 στο Λας Βέγκας.

1515208202.jpg

Το έπαθλο του τουρνουά είναι αρκετά δελεαστικό και όπως είπε χαρακτηριστικά και ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, «όταν υπάρχει έπαθλο οι Γουόριορς θέλουν πάντα να κερδίζουν».

Κάθε παίκτης, λοιπόν, της νικήτριας ομάδας της διοργάνωσης, θα πάρει 500.000 δολάρια, ενώ κάθε παίκτης της ηττημένης από τον τελικό θα λάβει 200.000 δολάρια.

Παράλληλα οι ηττημένοι του ημιτελικού, θα πάρουν από 100.000 δολάρια, ενώ από 50.000 δολάρια θα πάρει κάθε παίκτης ομάδας που έφτασε έως τους προημιτελικούς.

Φυσικά θα υπάρχει και το ανάλογο τρόπαιο καθώς και το βραβείο πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης.

In-Season-Tournament-696x407.png

Με 7 αγώνες θα γίνει η εκκίνηση του τουρνουά τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/11) με τους Μιλγουόκι Μπακς να φιλοξενούν στο «Fiserv Forum» τους Νιου Γιορκ Νικς μεταξύ άλλων και τον Νίκολα Γιόκιτς να υποδέχεται τον Λούκα Ντόντσιτς σε μία μονομαχία με… άρωμα Ευρώπης.

Photo Credits: Clutch Points

 Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0