Basket Talk

«Ύψωσε ο Νικ, κάρφωσε ο Παπαγιάννης»: To έκαναν, το κάνουν και θα το… κάνουν! (video)

«Ύψωσε ο Νικ, κάρφωσε ο Παπαγιάννης»: To έκαναν, το κάνουν και θα το… κάνουν! (video)

Για αυτούς είναι απλό. Έμαθαν άλλωστε να παίζουν μαζί. Τους αρέσει να βρίσκονται μαζί στο παρκέ. Το απέδειξαν και απέναντι στον Ολυμπιακό. Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννης, πρόσφεραν θέαμα και στην Τουρκία. Όπως άλλωστε έπρατταν και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας ομάδας.

Ο Νικ Καλάθης κατεβάζει την μπάλα απέναντι στον Ολυμπιακό και μπορεί να «διαβάσει» οποιαδήποτε άμυνα σε κατάσταση μετάβασης. Το κάνει διαρκώς, το κάνει εξαιρετικά, γνωρίζει πότε πρέπει να δώσει ρυθμό στο ματς και πότε να κάνει ένα βήμα πίσω και να οδηγήσει την ομάδα του σε κατάσταση πέντε εναντίον πέντε.

Συζητάμε όμως για το καλό διάστημα της Φενέρμπαχτσε απέναντι στους «ερυθρολεύκους» και ο Νικ ήταν έτοιμος για… θέαμα. Σήκωσε την μπάλα για τον Γιώργο Παπαγιάννη και το κάρφωμα του τελευταίου, που ήταν και ο πολυτιμότερος της συνάντησης, ξεσήκωσε τους γηπεδούχους.

Δεν πρόκειται για μία «σπάνια» συνεργασία των δύο, αλλά για μία στιγμή που έχουμε δει με τρία διαφορετικά χρώματα. Με τον Παναθηναϊκό, με την Εθνική και αισίως και στην Τουρκία, με τη φανέλα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Θυμάστε παραδείγματα; Γυρνάμε τον χρόνο στο Eurobasket 2017. Σκριν για τον Νικ, σκαστή πάσα στον Παπαγιάννη, δύο πόντοι για την Ελλάδα.

Περνάμε σε ματς του Παναθηναϊκού, προ τετραετίας, στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην Αναντολού Εφές. Ανάλογη ιστορία, με την μπάλα να πηγαίνει ψηλά, εκεί που ο Έλληνας σέντερ δεν έχει αντίπαλο.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Νικ μπορεί να «τροφοδοτήσει» τον συμπαίκτη του μονοδιάστατα. Κάνει ακριβώς το ίδιο και με το αριστερό χέρι. Θυμάστε ένα Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου, πριν από τρία χρόνια και μία εμφατική νίκη των «πρασίνων»; Δείτε τη στιγμή…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0