Basket Talk

Χουάντσο vs Γουίλι Ερνανγκόμεθ: Το μπάσκετ για τα δύο αδέρφια ήταν έρωτας με την πρώτη… ντρίμπλα! (video)

Χουάντσο vs Γουίλι Ερνανγκόμεθ: Το μπάσκετ για τα δύο αδέρφια ήταν έρωτας με την πρώτη… ντρίμπλα! (video)

Tα αδέρφια Ερνανγκόμεθ θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπα στην EuroLeague και το BN Sports ανατρέχει στην πετυχημένη πορεία του Χουάντσο και του Γουίλι που πάντα ήταν παράλληλη με μία μονάχα εξαίρεση.

Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ θα υποδεχτεί στην Βαρκελώνη τον αδερφό του, Χουάντσο, για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό στην 6η «στροφή» της EuroLeague.

Τα δύο αδέρφια πραγματοποιούσαν ανέκαθεν μια κοινή μπασκετική πορεία, αλλά ποτέ παράλληλη με εξαίρεση την Εθνική Ισπανίας, όπου έχουν βάλει το δικό τους ξεχωριστό… λιθαράκι. Το αποτέλεσμα; Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Πάου και τον Μαρκ Γκασόλ, τους οποίους οι ίδιοι έχουν ως πρότυπα.

Στο πρόσφατο Eurobasket του 2022 οι αφοί Ερνανγκόμεθ φρόντισαν να είναι οι απόλυτοι σταρ! Ο Γουίλι αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης με τον Χουάντσο να ακολουθεί με την διάκριση του MVP του τελικού απέναντι στη Γαλλία με το κοντέρ να σταματάει στους 27 πόντους, με 77.8% (7/9) ευστοχία στα τρίποντα!

Η Εθνική ομάδα της Ισπανίας αποτελεί και τη μόνη σύμπραξη των αδερφών σε ομάδα μπάσκετ στην καριέρα τους. Βέβαια, η πορεία τους μοιάζει σε πολλές πτυχές, αλλά δεν έχει τύχει να διασταυρωθεί ποτέ, ως τώρα τουλάχιστον, αν και είναι ο διακαής… πόθος και των δύο.

«Θα ήταν ένα όνειρο. Το να μπορώ να μοιράζομαι τα αποδυτήρια της ομάδας με τον αδερφό μου είναι κάτι που πρέπει ακόμα να κάνουμε. Αν το να παίζω μαζί του στην εθνική ομάδα είναι απίστευτο, τότε το να αγωνίζομαι για τρόπαια στον ίδιο σύλλογο θα ήταν υπέροχο. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να συμβεί», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Γουίλι.

Η πρώτη ομοιότητα ξεκινάει από τα παιδικά τους χρόνια. Τόσο ο Γουίλι, όσο και ο Χουάντσο δοκίμασαν αρχικά την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν προέρχονταν από «μπασκετική» οικογένεια (τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας τους έπαιζαν επαγγελματικά μπάσκετ). Βέβαια, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αγαπήσουν την «πορτοκαλί θεά». Έγινε αναπόφευκτα με το που την ακούμπησαν.

Με έναν μονάχα χρόνο να τους χωρίζει ηλικιακά, τα δύο αδέρφια μεγάλωσαν και εξάσκησαν το ταλέντο τους στο μπάσκετ παίζοντας αμέτρητα παιχνίδια ένας εναντίον ενός προσπαθώντας να βελτιώσουν με αυτόν τον τρόπο όλο και περισσότερο το στυλ τους. Όπως είναι λογικό, δύο αγόρια στην εφηβεία που έπαιζαν αντίπαλοι, θα κατέληγαν να πιάνονται στα… χέρια, αλλά αυτό είναι κάτι που το θυμούνται πλέον και γελούν.

yQlqwcXZykG7v8iAY2Eizw.jpg

Μάλιστα, μια παράδοξη αλλά όμορφη συνήθεια στο… σπιτικό των Ερνανγκόμεθ ήταν ο Γουίλι μαζί με τον πατέρα τους να παίζει εναντίον του Χουάντσο μαζί με τη μητέρα τους. Φυσικά κι εκεί τα πράγματα δεν παρέμεναν «soft» μιας και το σωματικό παιχνίδι αποτελούσε κανονικότητα για την οικογένεια.

«Μία φορά χτύπησα τη μητέρα μου με τον αγκώνα μου κι άρχισε να αιμορραγεί», είχε αποκαλύψει μάλιστα ο Γουίλι.

Ο ανταγωνισμός, λοιπόν, είναι στο… αίμα των δύο αδερφών από πολύ μικρή ηλικία. Τόσο ο Χουάντσο, όσο και ο Γουίλι «μπλέχτηκαν» με τα νεανικά προγράμματα της Ρεάλ Μαδρίτης με τον μεγαλύτερο ( Γουίλι) να λαμβάνει περισσότερη προσοχή και να ενσωματώνεται στην βασική ομάδα των «Μερένχες», όσο ο Γουίλι «κόπηκε» από τη Ρεάλ για να αποκτηθεί τελικά από την Ενστουντιάντες .

Μετά ακολούθησε η καριέρα στο NBA που ήταν πάντα αντιστρόφως ανάλογη για τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ. Επτά χρόνια πορείας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μα ποτέ ως συμπαίκτες, μονάχα ως αντίπαλοι σε εννιά ομάδες συνολικά.

u9bsftpv15kc5lq9ya2m.webp

Το ρόδι… έσπασε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όταν οι Νάγκετς του Χουάντσο υποδέχτηκαν τους Νικς τον Δεκέμβριο του 2016 με τον Γουίλι να επικρατεί κατά κράτος (17 πόντοι έναντι 1 του Χουάντσο).

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να παίξω για το NBA και σίγουρα αξίζει ακόμη περισσότερο όταν αυτό γίνεται έχοντας ως αντίπαλο τον αδερφό μου», είχε δηλώσει ο Χουάντσο.

Σε 344 αγώνες στο NBA o Γουίλι είχε ως μέσο όρο 7.3 πόντους και 5.8 ριμπάουντ, ενώ συμπεριλήφθηκε στην All-Rookie First Team την πρώτη του χρονιά. Ο Χουάντσο από την άλλη σημείωσε 5 πόντους και 3.3 ριμπάουντ σε 339 αγώνες.



Βέβαια ο 28χρονος φόργουορντ είχε και… κινηματογραφικές υποχρεώσεις, αφού υποδύθηκε τον Μπο Κρουζ στην ταινία του Netflix «Hustle» παραγωγής Άνταμ Σάντλερ και ΛεΜπρόν Τζέιμς, με αποτέλεσμα να γίνει πιο γνωστό το όνομά του στο ευρύ κοινό.

a4e7ef40ddcf241e546d296d68ebecd0_XL.jpg

Μετά από 7 χρόνια στον «μαγικό κόσμο» του NBA και τα δύο αδέρφια Ερνανγκόμεθ αποφάσισαν να έρθουν σε ευρωπαϊκά εδάφη για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ο Γουίλι μετανάστευσε προς Βαρκελώνη… μεριά για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και ο Χουάντσο ήταν από τις εγχώριες μεταγραφές του καλοκαιριού, όταν αφίχθη στον Παναθηναϊκό.

Και φτάνουμε στο σήμερα, που η μονομαχία μεταξύ των δύο αδερφών θα είναι η πρώτη μεταξύ τους την EuroLeague, με το αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Πάντως μέχρι στιγμής ο Γουίλι φαίνεται να έχει βρει περισσότερο τα… πατήματά του (11.4 πόντοι και 5 ριμπάουντ μ.ο.), σε αντίθεση με τον Χουάντσο που ακόμη δυσκολεύεται υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν (5.4 πόντοι και 5.8 ριμπάουντ μ.ο.).

48737909347-52a3fe74cd-c-1584472179344.webp

«Είναι πολύ ξεχωριστό το γεγονός ότι θα παίξουμε για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στην EuroLeague μετά από τόσα χρόνια στο NBA. Πάνω απ’ όλα είμαστε οικογένεια και θα είναι σίγουρα μία συγκινητική στιγμή», ήταν τα λόγια του σέντερ των Καταλανών για την προσεχή αναμέτρηση.

Ποια ομάδα θα κερδίσει; Μπαρτσελόνα ή Παναθηναϊκός; Σε ποιο από τα δύο αδέρφια θα γείρει η… πλάστιγγα; Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0