Basket Talk

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 79-77: Το… αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο στέρησε από τους «ερυθρόλευκους» τη νίκη παρά το come-back!

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 79-77: Το… αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο στέρησε από τους «ερυθρόλευκους» τη νίκη παρά το come-back!

Μέχρι… τέλους πάλεψε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φενέρμπαχτσε περνώντας από… 40 κύματα, χωρίς όμως να καταφέρνει να ολοκληρώσει την ανατροπή του δεύτερου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα με 79-77 από τους Τούρκους φεύγοντας με πίκρα από την Κωνσταντινούπολη.

Η 6η αγωνιστική της EuroLeague επιφύλασσε τεράστια εναλλαγή συναισθημάτων για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Οι Πειραιώτες φάνηκαν να είχαν μείνει στο κακό τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό κατά το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε αποφασισμένος να «παλέψει» φτάνοντας μία ανάσα μακριά από τη νίκη.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη υποδέχτηκε στην Κωνσταντινούπολη τους «ερυθρόλευκους» σε μία όχι και τόσο… θερμή φιλοξενία θα έλεγε κανείς.

Ο Ολυμπιακός είχε όπως πάντα μια σειρά από προβλήματα να αντιμετωπίσει με «φρέσκο» την τενοντίτιδα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, η οποία δεν εμπόδισε τον Σέρβο σέντερ από το να αγωνιστεί.

Η πλήρης Φενέρ κατατρόπωσε τους Πειραιώτες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τρέχοντας ένα σερί 13-1 με τον απόλυτα εύστοχο από την περιφέρεια, Πιερ, να οδηγεί.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει τα… πατήματά του με την βοήθεια του Αϊζάια Κάνααν χωρίς όμως να εμποδίζει επιθετικά τους Τούρκους.

676eb4b0-df31-4a5a-97e7-3a663f25c3b6.jpg

Η κούραση και τα λάθη έγιναν ευδιάκριτα και στη δεύτερη περίοδο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που ακόμα κι αν βελτίωσε κάπως την εικόνα της αντιμετώπιζε μεγάλο θέμα στην άμυνά της, όσο η Φενέρ μετρούσε ως το 18ο λεπτό 12 πόντους μόνο από τονν αιφνιδιασμό(41-28).

Μετά την ανάπαυλα, άλλος Ολυμπιακός κατέβηκε στο παιχνίδι. Ένας Ολυμπιακός με το «μαχαίρι στα δόντια» και αυτοπεποίθηση και στις δύο πλευρές του παρκέ «ροκάνισε» τη διαφορά πλησιάζοντας μέχρι και στο… καλάθι με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου.

Ένας Πίτερς… όνειρο οδήγησε το ματς στον πόντο δίνοντας ακόμη περισσότερη ώθηση στους Πειραιώτες για να «κλέψουν» το ματς.

Στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο, ο Ολυμπιακός πάλευε με… νύχια και με δόντια με τον συγκλονιστικό Νάιτζελ ΓουίλιαμςΓκος  να φέρνει την ισορροπία στο ματς δύο λεπτά πριν το τέλος, ενώ με 17,1'' να απομένουν εκτέλεσε ένα πολύ δύσκολο φλότερ πάνω από τον Παπαγιάννη (15 πόντοι), βρίσκοντας σίδερο με αποτέλεσμα να ηττηθούν.


c11668f4-6643-4a7f-861d-04e2c44a04ce.jpg

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 46-33, 58-57, 79-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0