Basket Talk

Τζέιμς Χάρντεν: Ένα trade που μετατρέπει δύο ομάδες σε… contenders!

Τζέιμς Χάρντεν: Ένα trade που μετατρέπει δύο ομάδες σε… contenders!

Ο «μούσιας» ήθελε να φύγει και το έδειχνε με κάθε τρόπο. Τελικά οι Σίξερς έβαλαν… νερό στο κρασί τους και του επέτρεψαν να πάει με ανταλλαγή στους Κλίπερς. Μία κίνηση που μετατρέπει αυτομάτως και τις δύο ομάδες σε… διεκδικητές του NBA!

Το καλοκαίρι του Τζέιμς Χάρντεν ήταν απλό. Ήθελε να αποχωρήσει από τη Φιλαδέλφεια και φρόντισε ώστε να το καταστήσει σαφές με κάθε πιθανό τρόπο. Μάλιστα, είχε εξαφανιστεί… μυστηριωδώς από την προετοιμασία των Σίξερς, για να επανέλθει εν τέλει στην προπόνηση με… buzzer-beater!

Μία μόλις ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του NBA για τον σύλλογο της Φιλαδέλφεια κόντρα στους Μπακς, ο «μούσιας» αποφάσισε να δώσει το «παρών»! Κάτι που πιθανότατα έγινε για να… φύγει.

Οι Σίξερς του έκαναν το χατίρι, παραχωρώντας τον με ανταλλαγή στους Κλίπερς. Μαζί θα ακολουθήσουν οι Πι Τζέι Τάκερ και Φίλιπ Πετρούσεβ, με τους Νικολά Μπατούμ, Μάρκους Μόρις, Ρόμπερτ Κόβινγκτον και Κέι Τζέι Μάρτιν να πραγματοποιούν το αντίθετο δρομολόγιο. Ταυτόχρονα, η Φιλαδέλφεια θα έχει και ένα μελλοντικό draft pick πρώτου γύρου και δύο pick δεύτερου γύρου.

Κάπως έτσι, οι Κλίπερς γέμισαν… αστέρες! Ο Χάρντεν στο Λος Άντζελες θα βρει τους Ράσελ Γουέστμπρουκ, Πολ Τζορτζ και Καουάι Λέοναρντ για μία τετράδα… φωτιά, με τον Ζούμπατς να καλύπτει τη θέση στο «5». Δίχως καμία αμφιβολία, πρόκειται για ένα ρόστερ που μπορεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα, αν και προκύπτει ένα μικρό… ερώτημα.

Δεν είναι άλλο φυσικά, από το γεγονός ότι και οι τέσσερις παίκτες, έχουν «μάθει» να παίζουν με την μπάλα διαρκώς στα δικά τους χέρια. Είναι ένας «πονοκέφαλος», ίσως και ευχάριστος θα έλεγε βέβαια κάποιος, που ο Τάιρον Λου καλείται να αντιμετωπίσει.

Από την άλλη μεριά, οι Σίξερς έχασαν μεν ένα μεγάλο όνομα, χωρίς να αποκτήσουν κάποιο αντίστοιχο, αλλά οι παίκτες που θα ενσωματωθούν στην ομάδα, της δίνουν μία ιδανική ισορροπία, η οποία δύναται να αποδειχθεί ακόμα πιο χρήσιμη.

Έτσι, λοιπόν, και οι ομάδες ενισχύθηκαν, με διαφορετικό τρόπο η καθεμία. Μία ανταλλαγή που τις μετατρέπει αμφότερες σε… contenders για τον τίτλο. Αν θα επαληθευθεί και στο παρκέ, αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας. Η απάντηση σε λίγους μήνες!

Πηγή φωτογραφίας: Bleacher Report

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0