Basket Talk

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 54-66: Ο «άπιαστος» Μήτογλου χάρισε... χαμόγελα στην επιστροφή του Σλούκα! (video)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 54-66: Ο «άπιαστος» Μήτογλου χάρισε... χαμόγελα στην επιστροφή του Σλούκα! (video)
Η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο ΣΕΦ δε θα μπορούσε να είχε καλύτερη κατάληξη, αφού με τον για ακόμη μία φορά εκπληκτικό Ντίνο Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη (54-66) απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα έχουμε ντέρμπι «αιωνίων», αυτή τη φορά για τις ανάγκες της 4ης στροφής της Basket League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο Φαληρικό στάδιο για πρώτη φορά την φετινή σεζόν με την αναμέτρηση να επισκιάζεται, όπως ήταν αναμενόμενο, από την εμφάνιση του Κώστα Σλούκα.

Η επιστροφή του 33χρονου γκαρντ θύμισε την αντίστοιχη του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, αφού και ο Σλούκας, όπως το 2011 ο «Kill Bill» κινήθηκε σε ρηχά... νερά αλλά η ομάδα τους κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι.

Για πρώτη φορά ο 33χρονος γκαρντ πάτησε παρκέ στο ΣΕΦ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ως αρχηγός των «πράσινων» με όλο το στάδιο να τον αποδοκιμάζει.

 


Η αναμέτρηση ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο θέαμα με τις δύο ομάδες να μένουν χαμηλά στο σκοράρισμα αντιμετωπίζοντας εξαιρετική αστοχία.

Πρώτος άνοιξε το σκορ ο Κάιλ Γκάι για τους φιλοξενούμενους με σουτ από την περιφέρεια (0-3). Τότε, δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς συνέβη μία από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις, όταν ο Τόμας Γουόκαπ μπλόκαρε εντυπωσιακά την προσπάθεια για καλάθι του Ντίνου Μήτογλου.

Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν αυτός που έκανε την αρχή με τρίποντο για να βάλει μπροστά τους «ερυθρόλευκους» στο 12-9.

Ένα μικρό «κρεσέντο» από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος με την πολύτιμη βοήθεια των Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε στον Ολυμπιακό ένα προβάδισμα ασφαλείας (25-18).

Το δεύτερο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από το πρώτο καλάθι του Κώστα Σλούκα απέναντι στην πρώην ομάδα του μέσα στο γήπεδο που κάποτε τον αποθέωνε, τώρα να τον αποδοκιμάζει. Με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει, ώστε οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ο «Σλούκι» με δίποντο και φάουλ έκανε το 30-25.

Μετά την ανάπαυλα, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε. Τρίποντο του Κάιλ Γκάι για την ισοφάριση και άμεση απάντηση από τον Άλεκ Πίτερς για το 34-31. Ακολούθησε μία ακόμη φοβερή στιγμή από τον Γουόκαπ, όπου έκλεψε τη μπάλα από τους «πράσινους» πασάροντάς την στον Κάνααν για να ευστοχήσει από τα 6.75 (37-33).

Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε το δικό του ξέσπασμα την τρίτη περίοδο σκοράροντας 10 πόντους μόνο σε αυτό το δεκάλεπτο βάζοντας έτσι τον Παναθηναϊκό μπροστά με 40-45. Βέβαια, ο Γκος δεν άφησε τα καλάθια του φόργουορντ των «πράσινων» αναπάντητα και με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια έκανε το 43-45 πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.


Στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου ο Γουίλιαμς-Γκος «πάλευε» μόνος του απέναντι στον Παναθηναϊκό που έβρισκε στόχο μέσω του Γκάι, αλλά και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (45-50). Με τρίποντό του ο Κάνααν προσπάθησε να… ξυπνήσει τον Ολυμπιακό, όμως το «Τριφύλλι» φαινόταν αποτελεσματικός και έβρισκε απαντήσεις, όσο οι γηπεδούχοι δεν ευστοχούσαν ούτε από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας».

Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισε ο Μήτογλου που με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, σήκωσε στις… πλάτες του τον Παναθηναϊκό μοιράζοντας χαμόγελα την ημέρα της επιστροφής του Κώστα Σλούκα στο ΣΕΦα και σφραγίζοντας τη νίκη για πρώτη φορά στο Φαληρικό στάδιο μετά από δύο χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0