Basket Talk

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 95-81: Μ' έναν Μήτογλου «τούρμπο» πώς να χάσει; (video)

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 95-81: Μ' έναν Μήτογλου «τούρμπο» πώς να χάσει; (video)
Ο «διπλός» Ματίας Λεσόρ και ο Ντίνος Μήτογλου που πήρε... φωτιά στο τέταρτο δεκάλεπτο χάρισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό απέναντι στη Μπασκόνια με 95-81 που παίρνει ψυχολογία ενόψει Ολυμπιακού!

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες της 5ης στροφής της EuroLeague.

Οι δύο ομάδες είχαν ίδιο ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης με τους Ισπανούς να παρατάσσονται με 9 παίκτες, αφού οι Ντίεθ και Ντιοπ ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό και την ίδια μοίρα είχε και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που υπέστη θλάση.

Από την άλλη, η… αρμάδα του Αταμάν ήταν πλήρης με εξαίρεση τον Ιωάννη Παπαπέτρου που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις μήνες.

Το ματς

Η «καταπονημένη» Μπασκόνια ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση με την πολύτιμη βοήθεια του Μάρκους Χάουαρντ (0-4). Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» με τον Κώστα Σλούκα και τον Λούκα Βιλντόζα να ακολουθούν σε ένα «κρεσέντο» τριπόντων (11-11).

6009489.jpg

ΟΙ φιλοξενούμενοι με τον Νικολό Μανιόν παρέμεναν όχι μόνο αγωνιστικοί αλλά είχαν κι ένα προβάδισμα 5 πόντων πριν βρεθεί ο Κάιλ Γκάι μπροστά τους για να δώσει το πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (24-22).

Αν το δεύτερο δεκάλεπτο είχε ονοματεπώνυμο θα είχε εκείνο του Ματίας Λεσόρ για το «Τριφύλλι» και του Βάνια Μαρίνκοβιτς για τη Μπασκόνια. Ο σέντερ των «πράσινων» τα έκανε όλα και συνέφερε! Με καρφώματα, κοψίματα, λέι απ έφτασε τους 10 πόντους πριν την ανάπαυλα με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει το προβάδισμά του.

Στα ίδια νούμερα κυμάνθηκε και ο Μαρίνκοβιτς (10 πόντοι) με την ομάδα του να πηγαίνει στα αποδυτήρια όμως βρισκόμενη πίσω στο σκορ.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το δυναμικό του τέμπο παίρνοντας σημαντική ενίσχυση από τα εύστοχα σουτ του Κάιλ Γκάι που τον βοηθούσαν να έχει σταθερό προβάδισμα. Ωστόσο, ο Μαρίνκοβιτς έκανε και πάλι το… θαύμα του διατηρώντας τη Μπασκόνια ένα καλάθι μακριά (61-59).

Και κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους από τον Μάθιου Κοστέλο (63-63), με τον Λεσόρ να βγάζει αμέσως το… φίδι από την τρύπα με έμμεσο τρίποντο (66-63).

Ο Ντίνος Μήτογλου μ’ ένα γρήγορο 5-0 έδωσε… αέρα στους «πράσινους» (75-66) που έγινε διψήφια «ανάσα» με τις βολές του Γάλλου σέντερ για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (77-66).

Το κρεσέντο συνεχίστηκε με τον Μήτογλου (17 πόντοι) να έχει πάρει «φωτιά» μετρώντας 8 πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου (81-68).

Σαφώς και ο Έλληνας φόργουορντ δεν σταμάτησε σε αυτά τα νούμερα. Βγήκε μπροστά και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη με 23 πόντους (14 στο τέταρτο δεκάλεπτο μόνο!) παρέα με τον Λεσόρ που σημείωσε double double 23 πόντων και 14 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 48-43, 70-66, 95-81

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0