Basket Talk

NBA: Ποτέ δεν είναι νωρίς για μερικά βραβεία!

NBA: Ποτέ δεν είναι νωρίς για μερικά βραβεία!
Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς. Μπορεί όλες οι ομάδες να έχουν παίξει μόλις ένα παιχνίδι. Όμως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για μερικές ειδικές στοιχηματικές προβλέψεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ήδη το BN Sports σας παρουσίασε τα πέντε φαβορί της φετινής σεζόν στο NBA για την κατάκτηση του πρωταθλήματος λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς. Τι γίνεται όμως με τις πιο ειδικές κατηγορίες; Ποιοι αστέρες πρωταγωνιστούν εκεί;

Φυσικά υπάρχουν μερικές επιλογές που χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όμως σε άλλα οι «οιωνοί» είναι μεγάλοι κι εμείς δε θέλουμε να τους αποφύγουμε.

MVP της χρονιάς

Μετά την συζήτηση για το πρωτάθλημα, το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική περίοδο είναι ίσως το πιο πολυαναμενόμενο. Οι ανακατατάξεις ήταν πολλές και οι εκπλήξεις μεγάλες, όμως δεν λείπουν και οι κλασικές αξίες.

Icon_sipausa_49182899-1085x610.webp

Φυσικά και στην κορυφή της λίστας, με την χαμηλότερη απόδοση, δεν γίνεται να μην βρίσκεται ο υπερασπιστής του τίτλου με τους Ντένβερ Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς, που πραγματοποίησε μία εκπληκτική χρονιά και στερήθηκε το βραβείο από το αντίπαλο δέος της Ανατολής, τον Τζοέλ Εμπίντ. Ήδη, ο Σέρβος σέντερ από την πρεμιέρα του συναρπαστικού πρωταθλήματος έδειξε πως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε σημειώνοντας αριθμούς triple double με το «καλημέρα σας» κόντρα στους Λέικερς.

Νίκολα Γιόκιτς MVP σε 4.80 απόδοση στη novibet.gr 

luka-doncic.jpg

Ακολουθεί ο «μάγος», Λούκα Ντόντσιτς, που ακόμα κι αν δεν κατάφερε να βάλει την ομάδα του στα play offs την προηγούμενη σεζόν, επέστρεψε αποφασισμένος και σε… τερατώδη φόρμα. Όταν σηκώθηκε η αυλαία για το πρώτο παιχνίδι των Ντάλας Μάβερικς κόντρα στους Σπερς, αυτός έκανε τα… μαγικά του και αφάνισε τον «εξωγήινο» rookie, Βίκτορ Γουεμπανιάμα με triple double 33 πόντων, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Διανύει την πέμπτη χρονιά και κάθε φορά οι αριθμοί του αξίζουν και με το παραπάνω το βραβείο. Αν βοηθήσει και η ομάδα, τότε το έχει στο… τσεπάκι, γιατί αν όχι τώρα, πότε;

Λούκα Ντόντσιτς MVP σε 5.75 απόδοση στη novibet.gr

F9a3sw5W8AAZB7Q.jpg

Τρίτος και σίγουρα όχι κατά ιδρωμένος ανέρχεται ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» φώναξε «δεν θέλω να φύγω» στους Μπακς και εκείνοι τον άκουσαν φέρνοντάς του τον ιδανικό συνοδοιπόρο, τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, στην πορεία για το πρωτάθλημα. Η ομάδα με τις ρηξικέλευθες αλλαγές αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το δαχτυλίδι. Οι δυο τους έδειξαν από την πρώτη φορά που πάτησαν μαζί παρκέ, πως θα μας χαρίσουν απίθανες στιγμές και είναι μόνο η αρχή. Αν η ομάδα πραγματοποιήσει την εξαιρετική πορεία που όλοι προβλέπουν τότε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη πολύ πιθανό να βρεθεί στα χέρια ενός από τους «διόσκουρους» του Μιλγουόκι.

Γιάννης Αντετοκούνμπο MVP σε 6.50 απόδοση στη novibet.gr

Ντέιμιαν Λίλαρντ MVP σε 22.00 απόδοση στη novibet.gr (για τους πιο τολμηρούς)

Rookie της χρονιάς

VICTOR-Wembanyama-1-scaled.jpg

Πραγματικά δώστε το από τώρα στον Βίκτορ Γουεμπανιάμα να τελειώνουμε! Δε χωράει αμφισβήτηση μιας και ο Γάλλος θηριώδης σέντερ απέχει έτη φωτός από τον δεύτερο στη λίστα, τον Σκουτ Χέντερσον. Από το πρώτο τζάμπολ των Σπερς, ο «Γουέμπι» έδειξε τι είναι ικανός να κάνει και μόνο ανυπόμονοι μπορούμε να είμαστε για την συνέχεια που φαντάζει σπουδαία. Αν σταθεί και λίγο τυχερός και αποφύγει τους τραυματισμούς λόγω του «εύθραυστου» σωματότυπού του, τότε το βραβείο το έχει στο… τσεπάκι και θα είναι ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν.

1746572601.0.jpg

Σαφώς και ο Χέντερσον, η 3η επιλογή του ντραφτ από τους Μπλέιζερς, είναι όχι μόνο άξιος αναφοράς, αλλά και άξιος αντίπαλος και φαίνεται πως θα βοηθήσει αρκετά την ομάδα του Πόρτλαντ, απλώς τον επισκιάζει ο εξωπραγματικός Γουεμπανιάμα.

1758396023-850x560.webp

Άξιος αναφοράς είναι και ο rookie των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τσετ Χόλμγκρεν, που λόγω τραυματισμού πέρυσι δεν κατάφερε να αγωνιστεί, αλλά επέστρεψε φέτος δριμύτερος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όπως όλα δείχνουν, πέρα από το ξεκάθαρο προβάδισμα του «Γουέμπι», το… νόμισμα θα πέσει σε εκείνον που θα σταθεί πιο υγιής.

Βίκτορ Γουεμπανιάμα για rookie της χρονιάς σε 1.57 απόδοση στη novibet.gr

Τσετ Χόλμγκρεν για rookie της χρονιάς σε 3.55 απόδοση στη novibet.gr

Σκουτ Χέντερσον για rookie της χρονιάς σε 3.65 απόδοση στη novibet.gr

Αμυντικός της χρονιάς

21735354.webp

Ο κάτοχος του βραβείου της περασμένης σεζόν δεν είναι άλλος από τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Μέμφις Γκρίζλις. Ο ψηλός των «αρκούδων» μόλις στα 24 του χρόνια, είχε τεράστια επιρροή στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του και αναμένεται να είναι στην ίδια καταπληκτική φόρμα και τη νέα σεζόν.

Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ για αμυντικός της χρονιάς σε 5.50 απόδοση από τη novibet.gr

Evan-Mobley1.webp

Ο Έβαν Μόμπλεϊ των Κλίβελαντ Καβαλίερς αποτελεί μία ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή στην συγκεκριμένη κατηγορία, που είχε τερματίσει δεύτερος πέρσι στην διεκδίκηση του βραβείου. Την προηγούμενη χρονιά, ο 22χρονος ψηλός οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη θέση με την καλύτερη άμυνα στη λίγα και η παρουσία του μόνο σιγουριά μπορεί να δίνει στους Καβς για την αμυντική τους λειτουργία κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Έβαν Μόμπλεϊ για αμυντικός της χρονιάς σε 7.00 απόδοση από τη novibet.gr

giannis-antetokounmpo.jpg

Ο δύο φορές MVP στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Γιάννης Αντετοκούνμπο, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και λίγο… τολμηρή επιλογή. Ο σταρ των Μπακς θα απολαμβάνει από εδώ και στο εξής την παρέα του Ντέιμιαν Λίλαρντ το οποίο, όπως δήλωσε, έχει σκοπό να τον τροφοδοτεί περισσότερο με τη μπάλα, ώστε και ο ίδιος ο 33χρονος γκαρντ να νιώσει άνετα με τα «ελάφια». Παράλληλα, με τη φυγή του Τζρου Χόλιντεϊ δημιουργείται ένα μεγάλο αμυντικό κενό το οποίο κάποιος θα κληθεί να το καλύψει και ποιος είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτή την επιλογή από τον κορυφαίο αμυντικό του 2020, τον «Greek Freak»; Αν εξαργυρωθεί και η πετυχημένη πορεία των Μπακς στην οποία πολλοί ποντάρουν, δεν είναι καθόλου απίθανο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο για αμυντικός της χρονιάς σε 8.00 απόδοση από τη novibet.gr

Συνοπτικά, οι προτάσεις του BN Sports:

MVP της χρονιάς: Λούκα Ντόντσιτς σε 5.75 απόδοση στη novibet.gr

Rookie της χρονιάς: Βίκτορ Γουεμπανιάμα σε 1.57 απόδοση στη novibet.gr

Αμυντικός της χρονιάς: Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 8.00 απόδοση στη novibet.gr

Τώρα το ποιος θα είναι ο πιο βελτιωμένος ή ο καλύτερος προερχόμενος από τον πάγκο ή ο πιο clutch παίκτης της σεζόν θα φανεί σε βάθος χρόνου και θα επανέλθουμε με νέες ειδικές προβλέψεις για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0