Basket Talk

Ο Αντετοκούνμπο έδωσε τα... κλειδιά των Μπακς στον Λίλαρντ και μαζί «μάγεψαν»! (video)

Ο Αντετοκούνμπο έδωσε τα... κλειδιά των Μπακς στον Λίλαρντ και μαζί «μάγεψαν»! (video)

Η ώρα του Ντέιμιαν Λίλαρντ έφτασε στο Μιλγουόκι με ένα ντεμπούτο - «όνειρο» και παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ποιος θα τους σταματήσει;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ως κυρίαρχο στόχο να κάνει τον νέο του συμπαίκτη, Ντέιμιαν Λίλαρντ να αισθανθεί άνετα στους Μπακς κι εκείνος ένιωσε σαν στο... σπίτι του στο εντυπωσιακό του ντεμπούτο.

Άπαντες περίμεναν να δουν την συνεργασία Αντετοκούνμπο - Λίλαρντ να παίρνει «σάρκα και οστά» στα παρκέ της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο συμπαίκτες δεν απογοήτευσαν.

Η πρεμιέρα των «ελαφιών» έγινε στο Fiserv Forum, όπου φιλοξένησαν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και σα να μην έφτανε η σπουδαία συνεργασία που πήρε... ζωή στο Μιλγουόκι, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Γιάννης έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ με τα «ελάφια». Έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα σουτ στην ομάδα, αφού ξεπέρασε τον θρύλο, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, επιβεβαιώνοντας πως είναι ο κορυφαίος σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες με τη φανέλα των Μπακς!

 Ο ασταμάτητος «Greek Freak» είπε να ξεσηκώσει τους φίλους του Μιλγουόκι κάνοντας ο,τι ήθελε στην πρώτη περίοδο. Eurostep, καρφώματα και λέι απ είχε το... μενού του σταρ του Μπακς, που είδε τον συμπαίκτη του πλέον, Λίλαρντ, να σημειώνει το πρώτο του καλάθι στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης (10-5).

Στην δεύτερη περίοδο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε να του περάσει την... σκυτάλη, όπως είχε υποσχεθεί, με τον 33χρονο γκαρντ να βρίσκει αμέσως ρυθμό «μαγεύοντας» τους οπαδούς της ομάδας του βάζοντάς τη μπροστά έως και με 19 πόντους διαφορά (57-38).

Ο «καυτός» Λίλαρντ απέδειξε και με το παραπάνω, πόσο πολύ χρειαζόταν την αλλαγή από το Πόρτλαντ στο Μιλγουόκι. Πήγαινε κόντρα σε όλους στο παρκέ με κάθε πιθανό τροπο, με λέι-απ, με σουτ μέσης απόστασης, με τετράποντα, ολοκληρώνοντας με 21 πόντους το ημίχρονο.

Στην πορεία, μετά την ανάπαυλα, ήταν δεδομένο πως η παρέα του Τζοέλ Εμπίντ δεν θα τα παρατούσε εύκολα και θα έβαζε εμπόδια στους «διόσκουρους» των Μπακς, που λίγο κόντεψαν να κινδυνέψουν.

Στην τελευταία περίοδο μάλιστα, ο Κέλι Ούμπρε με τον Ταϊρίζ Μάξεϊ πήγαν να τους πάρουν τη... μπουκιά απ' το στόμα περνώντας μάλιστα και μπροστά στο σκορ (94-102).

Εκείνοι όμως, δεν... χαμπάριασαν. Έδειξαν τα «δόντια» τους και μαζί χάρισαν στα «ελάφια» την σπουδαία πρώτη τους νίκη με 118-117. Ο... διπλός Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με double double 23 πόντων και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ντέιμιαν Λίλαρντ με την σειρά του σταμάτησε στους 39 πόντους (τους πιο πολλούς στην ιστορία του συλλόγου σε ντεμπούτο) και μάζεψε 8 ριμπάουντ!


Αν το ιδανικό ταίριασμα είχε όνομα θα είχε σίγουρα αυτών των δύο. Μια νέα εποχή στο Μιλγουόκι ξεκίνησε και φαντάζει ονειρική...

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0